שלום,
בעלי לפני כחודש אובחן כבעל גידול סרטני ממהיר בכליה ובשופכן, הוא עבר כריתה מלאה של הכלייה והשופכן. השאלה שלי היא: האם בגלל שכל הכלייה נכרתה והגידול הוסר במלואו הוא לא נחשב לחולה סרטן? ואם הוא לא נקרא חולה סרטן אז מה ההגדרה שלו? -החלים מהסרטן? היה נגוע? אשמח לתשובה בבקשה.
בעלך מוגדר כחולה סרטן.מידת הסיכון מהמחלה קשורה לממצאים הפתולוגיים.קשה לדבר כעת על החלמה. צריכות לעבור מספר שנים. יש המחשיבים שנתיים, יש 5 שנים. דרגת הסיכון חשובה.בברכה,
שלוםבן 57 הסטולוגיה CAP גליסון 3+3 דו"צ שני גלילים 5-10% מימין וגליל אחד 20% משמול ממצא העפואקוגני נרחב נראה מוגבל לערמונית באפקס שמאלPSA 4.15יש לי תור ל MRIהאם בדיקת MRI יכולה להבהיר את התמונה (להוסיף מעידה ) ולעזור לבחור את הטיפול ?
תודה רבהPSA: 2.634-18.05.2011 2.43-26.01.2012 3.29-29.05.2013 4.15-14.08.2013רקטלית-ערמונית קטנה,T1CTRUS ערמונית-3*4.6*2.7=22 cm3בברכה
תודה רבההאם ממצא היפואקוגני נרחב נראה מוגבל לארמונית באפקס שמולמשפיע על הלחטה ללכת למעקב פעילתודה
שלום
אבי החל טיפול אריבטרון אך נגמר לנו המלאי לפני יומיים.
היום כמעט התעלף פעמיים , היו לו הזיות ולא יכול לעמוד על הרגליים (אמש עוד יכל ללכת ולצאת)
השאלה אם זה כתוצאה מתופעות לוואי של התרופה או שזה כתוצאה מהפסקת הטיפול.
רכשנו כדורים שאמורים לקבלם מחר או ביום א - השאלה אם להמשיך את הטיפול אם לאו.
תודה על תשובה מהירה
עכשיו הגיעה תוצאת ה-PSA העדכנית
לפני חודשיים עמדה על הרמ הנמוכה ביותר - 1.20 באמצע יולי
בסוף אוגוסט - 1.64
כעת סוף ספטמבר - 1.84
טסטוסטרון מופיע לאורך כל החודישם באותה צורה
TESTOSTERONE- TOTAL0.9>
מה עושים עכשיו? הדמיה? מעבר לטיפול הורמונלי בקו שני?
האם יש השפעה על הגרורות בשלב כזה?
TESTOSTERONE- TOTAL -
זו אני בכינוי אחר. ה- PSA כן עלה פעמיים בחודשיים האחרונים.מ - 1.20 ל1.60 ל1.80.
טסטוסטרון מופיע לאורך כל החודשים באותה צורה
TESTOSTERONE- TOTAL0.9>שזה גם לא אומר שהוא ללא שינוי כי הרי נותנים פה טווח ויכול להיות שבתוך הטווח הטסטסטרון עולה בחודשים האלה. אין בדיקה יותר מדוייקת לרמת הטסטוסטרון?גם ענית לי בתשובה אחרת שאין לעלייה קטנה של PSA משמעות קלינית ושייתכן ושזו התוצאה ההנמוכה ביותר - למה הכוונה? ה PSA אמור לעלות במהלך טיפול הורמונלי ועדיין להחשב כמגיב לטיפול טוב?אני אודה לך על הסבר כי בימים האחרונים אני הבנתי שהמשמעות לעליית PSA זה שהוא עמיד לטיפול ההורמונלי ואשמח מאוד להתבדות.
מחקרים מצרפים חולים עם PSA מעל 2.0 בשל התנדתיות של הבדיקה.אני מייעץ לך לעבוד עם הרופא המטפל. ההגדרה דורשת 3 בדיקות עוקבות המראות עלייה, כשהערך מעל 2.0.בברכה,
שלום רב,
לפני כשבועים אובחן גידול באשך שמאל ובוצעה כריתה של האשך לאחר מס' ימים,
נתונים טרום הניתוח כדלקמן:
BETA HCG - 674, AFP-174, LDH-374 ,
לפי CT (טרום הניתוח) מודגמת קשרית לימפה בקוטר של 15 מ"מ במיקום מתאים, אני ממתין לתשובות ביופסיה בימים אלה.
שאלתי היא האם טיפול כימותרפי בלבד יכול לפתור את הבעיה או שאין מנוס מRPLND?? עד כמה סוג הסרטן (משלל סוגי הנון סמינומה) משפיע על המשך הטיפול,
האם הטיפול הכימותרפיה יכול להעלים את הבלוטה בכללותה או את מה שנראה כגרורה שאיתה?
תודה מראש.
האם הטיפול הכימי גורם להעלמות של גרורה או לשיירי גידול? האם זה קשור לסוג הגידול? (אמבריוני/טרטומה/משולב).
תודה.
שלום רב!
8 חודשים לאחר התחלת הטיפול ההורמונלי ויש עליה מזערית בבדיקת דם אחת של PSA של ה.20 (לחולה בן 78, עם גרורות עקב סרטן ערמונית, בעצמות ובלימפה).
האונקולוג ביקש לבצע בדיקה חוזרת והפנה לבדיקות סי טי ותור לעוד 3 חודשים. אמר ששום דבר לא דחוף.
בסי הראשון הלכנו לפרופ' בלשר, ביצענו פרוטוקול מדוייק ונרחב שכלל חומר ניגוד וסריקה של אגן, בטן חזה וראש.
אני תוהה האם חייבים לבצע פרוטוקול זהה של סי טי כמו בסיטי הראשון כי מה מטרת הסי טי הנוכחי - הרי לבדוק אם יש התקדמות או נסיגה לא? האם חייבים פרוטוקול כל כך מקיף הפעם (כל חומר הניגוד, השתייה הרבה, היוד, אני חוששת מפגיעה בכליות לאדם שמצבו ומחלותה רקע שלו שבריריים, אין בעיה ידועה בכליות אבל אני חוששת מהיווצרות שלה)? לא היתה הנחייה מצד האונקולוג זה אנחנו שהלכנו לבצע את הפרוטוקול הזה על דעת עצמנו בתחילה.
השאלה שלי נובעת מזה שאני לא יודעת מה מטרת הסי טי כרגע? פרוטוקול רגיל של סריקה אחת לאל חומר ניגוד יספיק להבין את המ שרוצים להבין כרגע?
אשמח להסבר מה אמורים להסיק מהסי טי בשלב הזה. לא דובר על כימו. ובכלל רוב הסיכוייםש הPSA עלה רק בגלל חוקן שבוצע יום לפני לקיחת הבדיקה ושעדיין הטיפול אפקטיבי.
אודה להסבר ולדעתך, כמה זה קריטי. והאם כדאי להמתין לבדיקת הPSA קודם ואז להתייעץ עם האונקולוג. מתי שהוא חייבים לבצע סריקות סי טי, השאלה אם זה לא מוקדם כרגע.
עלה מ- 1.40 ל-1.60 בערך ולא כמו שניתן היה להסיק ממה שכתבתי למעלה.
מזערי לחלוטין.
תודה וחג שמח.