שךום רב
1. האונקולוג רשם לחולה בן 78 בס. ערמונית עם גרורות ואוסטואופורוזיס סצוואר הירך (60 אחוז) פרוליה 60 מ"ג אחת לשלושה חודשים. אבל קראתי שזו תרופה חדשה, דומה לזומרה עם סיכון להתפתחות זיהומים בעור. המטופל זובל מזיהומים בעור (פצעים, פריחות, ופטרת) במילא, האם שוה לקבל זומרה ולא פרוליה?
2. הוא מטופל 9 חודשים בזריקה הורמונלית. הPSA ירד ל1.20 הכי נמוך (מ-80). אבל לפני שלושה חודשים התחיל לעלות כל חודש ל1.60, 1.85 ואחרי שבועיים ירד ל1.60. ביצע סיטי פעם אחת בכל התקופה, לפני שבועיים, כלומר 10 חודישם מתחילת הטיפול ההורמונלי והתוצאות לפי הפענוח מצוינות, ירידה משמעותית במוקדי הגרורות (לא העלמות אבל ירידה של 50% ברובם). סובל מתופעות לוואי של הטיפול שנרגעו מעט על ידי SSRI.
שאלתי היא - השבוע אמור לקבל זריקה רבייעית.. האם צריך להמשיך את הטיפול לאור עליית הPSA? האם הירידה ל1.60 מעודדת, כלורמ שתנודות כאלה קטנות מעידותש הטיפול עדיין משפיע? הוא סובל מתופעות לוואי קשות מאז הזריקה השלישית וזה גם שיקול. מה דעתך?
שבת שלום ואודה עלמענה לשתי השאלות וסליחה על אורכן.
PSA היא בדיקה תנודתית, לכן משמעות התנדתיות כעת אינה ברורה. בכל מקרה, יש להמשיך בזריקות. ממשיכים בזריקות גם כאשר ברור שהמחלה מתקדמת.באשר לפרוליה, היא נבדקה במצב של עמידות לטיפול הורמונלי. אין כל מידע מהיהמן בשלב של רגישות לטיפול הורמונלי ובמתן אחת ל 3 חודשים. בשלב כזהף אני ממליץ על זומרה.בברכה\
ד"ר שלום
האונקולוג רשם למטופל פרוליה 60 מ"ג והקופה לא מאשרת (סרטן ערמונית עם גרורות תחת טיפול הורמונלי). יש לו אוסטואופורוזיס. לא קיבל טיפול קודם. מותר לקופה לא לאשר? מה נהוג לתת במצבים כאלה?
ולמה יש תרופה שנותנים כשה PSA מתחיל לעלות כמו XGEVA 120 אבל לא נותנים כשהPSA תקין?
יש לו אוסטופורוזיס בצוואר הירך ואוסטופניה בעמ"ש. הקופה לא אישרה לא בגלל העמידות או אי העמידות לטיפול ההורמונלי, הם פשוט לא נותנים פרוליה לגברים. אלא XGEVA.
איזה מינון של זומרה אמור לקבל? אחת לחצי שנה או לחודש? ולמעשה זומרה/פרוליה מטפלים צפיפות ה, יש חשיבות לעניין העמידות או אי העמידות לטיפול הורמונלי?
ומה דעתך על XGEVA ? אותה כן ניתן לתת במצב כזה?
שמעתי דברים טובים על פרוליה וXGEVA ועל תופעות לוואי קשות של זומרה לכן אני שואלת.
אני חולה סרטן ערמונית מפושט ועובר טיפול כימותרפי בטקסוטר. לפני 10 ימים עברתי את הטיפול הרביעי ובספירת דם שערכתי היום נמצא כי מספר הלויקוציטים בדמי הוא 0.5 (מספר נויטרופילים 0.06 ולימפוציטים 0.28). מה עלי לעשות? האם יש צורך בעירוי דם? זריקות? או לחכות שהגוף יתאושש?
שלום
ביצעתי ב 9 באוקטובר ביופסיה לערמונית ועדין יוצא לי דם בשתן בתחילת ההשתנה, היום יותר מאתמול אבל לא דימום חזק.
כמה זמן זה יכול להמשך? האם אני צריך לרוץ לאורולוג או בית חולים?
אין לי בעיות בלהשתין
תודה