נקבע לי סרטן בשלפוחית השתן . עברתי ניתוח והרופא המליץ על טיפולים ביולוגיים.
מהם טיפולים אלו ןמה יעילותם
בעלי בן 64 התגלה לו סרטן הערמונית לפני 3 שנים. רמת הpsa120 הגליסון 8. הוא טופל בזריקות במשך שנתיים . לאחר מכן הרופא המליץ על הקרנות.אחרי שנה הוא הרגיש לא טוב. הוא מתעייף מהר ולא היה לו כוח לעבוד. היה לו דם בצואה כתוצאה מההקרנות. אחרי 6 חדשים של טיפול בחוקנים הרופא המליץ על טיפול בליזר. הוא עבר לייזר . ההומוגלובין הוא 11.5 הpsa 0. הבעיה עכשיו היא העיפות. הוא הולך כמה צעדים והוא מאוד מתעייף. מה אפשר לעשות כדי שיחזור לעצמו? האם העייפות היא כתוצאה מההומוגלובין הנמוך? או בגלל המחלה.
בתודה מראש
שלום רב,
אבא שלי עבר ניתוח לכריתת הערמונית לפני כ-3 שנים, בביקורת האחרונה שהיתה לפני כמספר חודשים, אולי חצי שנה, ערך הפי אס אי היה 0.04, היום, הערך עלה ל-0.07, האם מדובר בעליה משמעותית וקריתית?
אבא שלי נורא לחוץ מהעליה של הערכים והייתי רוצה אם אפשר לקבל איזהשהו מידע שאולי ירגיע אותו מעט....
תודה רבה מראש
קארין
פרופ' סלע שלום,
בהמשך לפניה הקודמת שלי , מצב" תוצאת הבדיקה בקובץ PDF. אשמח לקבל חוות דעתך.
תודה לפרופ' סלע על תשובתך ואני בתהליך של קביעת תור לביופסיה.
עוד שאלה בבקשה: האם יש סיכוי (לאור ה PSA הנמוך ולאחר 11 שנים) שהשארית לא ממאירה אלה שפירה.
בברכה ושוב תודה.
שלום לפרופ' סלע. לאחר 11 שנים מאז ניתוח רדיקלה ה PSA מ 0 ל 0.16 היום (עם עליות וירידות. בשיא היה 0.24). עשיתי MRI. אשמח לקבל חוות דעת לחומרת המצב והאם המחלה חזרה. היתכן שאירית שפירה?צירפתי תוצאת הבדיקה.
בתודה.
TUVP- Transurethral Vaporization of the ProstateTURP- Trans urethral resection of prostateהמדובר בטכניקות שונות לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית.כאשר עוסקים בגידול מבצעים TURP, בו כורתים חתיכות מהגדול המיצר את השופכה.בברכה,
שלום לכולם
כבכל שנה חודש נובמבר הוא גם חודש המודעות לסרטן הערמונית ולבריאות הגבר והוא נקרא גם מובמבר.
רציתי לידע אתכם שבתאריך 13.11.2013 יום ד', שעה 16:00 מתוכנן ערב עיון לנושא סרטן הערמונית( פרוסטטה) במרכז הרפואי וולפסון שבחולון,
בערב זה יתארחו מספר רופאים ואנשי מקצוע וירצו על הנושאים הבאים:
* היבטים חדשים לנושא סרטן הערמונית - פרופ' עמי סידי מנהל מחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי וולפסון.
* תרופות חדשות למחלה מתקדמת מפושטת – ד"ר הנרי היאט מנהל המכון לאונקולוגיה במרכז הרפואי וולפסון.
* זכויות החולה - ע"ד רונן אבניאל מומחה לנושא ביטוח לאומי ואובדן כושר עבודה .
* המתנה ו מעקב פעיל- ד"ר ציביאן אלכסנדר סגן מנהל מחלקת אורולוגיה ומנהל השירות לאורולוגיה לפרוסקופית ושיחזורית במרכז הרפואי וולפסון.
* תפקודים מיניים לאחר טיפול או ניתוח- ד"ר אברהם שטריקר רופא בכיר המרכז הרפואי וולפסון.
* ניתוחים רובוטיים חדשניים עם דר' דיוויד סמאדי - יו"ר המחלקה לאורולוגיה ומנהל תחום הכירורגיה הרובוטית בבית החולים "לנוקס היל" (Lenox Hill) שבניו-יורק.
ד"ר דיוויד סמאדי היה בעבר מנהל מחלקת הניתוחים הרובוטיים של בית החולים " הר סיני" בניו-יורק.
השתתפות ללא תשלום אך נא להירשם מראש.
בברכה
אבי סרנגה
050-5256468
Robotic.avi@gmail.com
עמותת חיים עם סרטן הערמונית
שלום
אני מטופלת בנקסבאר 2*2 ביום מזה 3 חודשים.
לפני כ-3 שבועות החלה נשירת שיער שהולכת ומחמירה, הענין שגם לפני הנשירה השיער שלי היה דליל.
האם יש טיפול? איך אפשר לעצור את הנשירה? האם אהיה קרחת?
תודה