באם נמנעת ממגע מיני ואין חשד לזיהום בערמונית, העלייה קשורה לרקמת הערמונית- שפירה או ממארת.בברכה,
לשאול את החשוב מכל.
ה PSA של בן משפחתי בן 77 ירד ל1.20 מיד עם תחילת הטיפול בסופרפקט לס. ערמונית.
החזיק חצי שנה ובחודשים האחרונים עולה מעט ויורד מעט - 1.60 1.80 שוב 1.60.
שאלה אאחת - האונקולוג אומר שזה לא כזה טוב כי זה אומר שיש עמידות כשזה לא יורד מתחת לזה. מה זה אומר? האם בגיל מבוגר לא מצפים שמלכתחילה הערמונית תהיה מוגדלת וערך זה יהיה סביר?
ומתי מתחילים לדאוג כשה PSA מתחיל לעלות? הבדיקה האחרונה נעשתה לפני חוד שוחצי, מתי אמורים לעשות בדיקת דם חוזרת?
שאלה שנייה - ענית לי למטה שאין בעיה לקחת מירו שזה כדור שאסור לתת אותו כשיש הגדלה שפירה של הערמונית. יש הרבה כדורים אנטי דכאוניים שאסורים לסובלים מהגדלה שפירה, כשאתה אומר שאין חשש הכוונה שאפשר לקחת כל כדור שיש בו התווית נגד של הגדלה שפירה בערמונית כי זה לא קשור בכלל לסרטן בערמונית ולהגדלה ממאירה??
אשמח אם תסביר למה בכלל יש איסור כזה כזה מופיע בלא מעט תרופות וזה תמיד מדאיג אותנו..
תודה
שלום פרופסור!
קשיש בן 76, חולה בסרטן ערמונית, מטופל בסופרפקט שנה. תופעות הלוואי הקשות של דיכאון וחרדה הופיעו לפני מס' חודשים. מקבל ציפרלקס 1 מג וקלונקס פעמיים ביום.
לא עוזר. רק החמיר.רופא המשפחה לא יודע מה לעשות, הנוירולוג רוצה להחליף לתרופה מאותה משפחה אבל אחרת ואנחנו חוששים כי הציפרלקס הפך אותו לאפטי ורופא אחר שפניתי אליו, פסיכיאטר, אמר שכדאי לתת מירו. פסיכוגריאטר שפניתי אליו אמר שבכל כדאי שאורואונקולוג יטפל בזה ולכן אני שואלת את עצתך,
1האם נכון שאונקולוגים או אורולוגים שמתמחים בדרכי השתן יודעים לטפל גם בזה?
2. קראתי ברשת שהרבה כדורים ובכללם מירו אסורים למי שסובל מהגדלה שפירה בערמונית. מאחר ואנחנו חוששים מעליית PSA ובכלל - האם מותר לו לקבל כדור כזה במצבו כמו מירו?
3. יתחיל לקבל XGEVA 120 כל חודש אחרי שלא קיבל דבר שנה בגלל צפיפות עצם נמוכה. כתבת לי שטיפולז ה נוסה רק למי שהיה עמיד לטיפול ההורמונלי. הוא עדיין מטופל הורמונלית. האם יש סכנה בטיפול כזה מבחינת הגרורות למרות שלא נוסה? הבנתי שהוא משפיע רק על העצם ברמת הצפיפות, אז לא אמורה להיות משמעות בעיקרו, לא?
בתודה ושבוע טוב.
אנחנו חווים דבר דומה וחושב שהדבר הראשון שכדאי לעשות זה למצוא פסיכיאטר טוב, קשוב, מקצועי, שיכול להציע גם טיפול תרופתי וגם חלופות (אם הטיפול לא משפיע או גורר תופעות לוואי) ולשתף אותו במכלול הבעיות הרפואיות של אביך, אחרת אתה נזרק מאיש מקצוע אחד לאחר והולך לאיבוד.
לא מתיימר לתת לך תשובות מקצועיות כי אני לא רופא ובעצמי בקלחת הזאת, אבל יכול לשתף בזה שקבלנו המלצות על פסיכיאטר בשם פרופ' לבקוביץ' שאמרו לנו שהוא עונה על הדרישות שהצגתי לך קודם ומתאים את הטיפול האופטימלי למטופל ולאוו דווקא טיפול תרופתי. המרפאה שלו ברמת אביב, אם זה רלבנטי לך ג"ג.
בכל אופן, חשוב חשוב חשוב שכל מטפל שמטפל בו יידע על כלל התרופות והטיפולים שאביך מקבל שלא תהיינה השפעות מנוגדות או לא טובות.
מאחל לאביך שירגיש טוב.
על פרופ' לבקוביץ'. הבנתי שהוא מנהל שלוותה ומומחה לטיפול בשוקים חשמליים.. :-0.
יש הרבה אפשרויות תרופתיות וכנראה שזה סוג של ניסוי ותהייה. חבל להשקיע בטיפולים כלשהם שאינם תרופתיים לפני שמוצו האפשרויות האלה לדעתי. אני מאחלת לכם בריאות שלמה בנפש ובגוף. וןאם היה כדור שכן עזר או משהו טבעי שכן השפיע אשמח אם תחלוק.
אצלנו קלונקס מרגיע את המתח והחרדה אבל מרדים ומטשטש. כפתרון מיידי וזמני זה בסדר, לא יותר מזה. לגבי הדכאון, עוד בתהליך.
פרופ' לבקוביץ הוא אכן מנהל בשלוותה אבל יש לו גם מרפאה פרטית ברמת אביב שבה הוא מטפל בגרייה מגנטית עמוקה. זה לא שוקים חשמליים אבל לא רוצה להטעות בהסבר לא מדוייק אז מצרף הסבר על גירוי מגנטי עמוק.
לגבי החלופות לטיפול התרופתי:לכל אחד ההעדפות שלו ומה שעושה לו טוב ומקל עליו. יש אנשים שהטיפול התרופתי קשה להם בגלל תופעות לוואי או כי הוא לא עוזר ואז הם מחפשים חלופות וטיפולים מסוג אחר.
מודה לך על השיתוף במה שעוזר לכם ועל איחולי הבריאות ומאחל זאת גם לכם.
בהודעה אחרת המלצת לקחת זומרה כי האסג''יווה לא נוסה עדיין בטיפול עמיד הורמונלית. אנחנו רוצים אקסג'יווה כי מקבלים את זה בבית ולא במכון, הבנתי שיש פחות תופעות לוואי והבנתי שהיא מתקדמת יותר.
1. האם זה משמעותי לעבור בכל זאת לזומרה רק בגלל הותק או שזה לא משמעותי? והאם כשמתחילים טיפול באחת אי אפשר לעבור לאחרת בהמשך?
2. לגבי הלסת - צריך לעבור חצי שנה בין טיפול כירורגי להתחלת הטיפול באקסג'ווה ואין לנו זמן לחכות. מה עושים במצב כזה?