פרופסור שלום,
לגבי מחקרים - אם מחטופל לא עבר ביופסיה וכעת עמיד לטיפול הורמונלי של סופרפקט, האם יוכל להיכנס למחקר של אבירטרן?
בגלל שהוא חולה מורכב ביופסיה בעייתית, האם אםשר במקום - לבצע MRI?
שנית, לא עבר כימו, י שלו גררות בלימפה ובאגן, קראתי שנותנים זאת למי שטיפול כימו נכשל או טיפול בטקסטור נכשל. בשל גילו כימו לא עומדת על הפרק. האם יוכל לקבל טקסטור ולאחר מכן אביטרן?
תודה
לא מבין את כל השאלה.
מבחינת גישה טיפולית לאחר כילון טיפול הורמונלי מתנהל כעת בארץ מחקר חיסוני. אפשרות אחרת אבירטרון או טיפול כימי.
מחקר אבירטרון המתנהל כעת בארץ במחלה גרורתית מקבל רק חולים עם מאפיינים מסויימים שאינך מתאים להם.
בברכה,
לאבא שלי נשארה קופסאת זיטיגה הטיפול שלו שונה . ונשארנו עם קופסא וחצי שאנחנו מתכוונים למכור במחיר מוזל
steveross120@yahoo.com
אבירטרון (זיטיגה) (Abiraterone, Zytiga)
שלום רב!!!
לפני כחצי שנה התגלה אצל אבי [בן 75]סרטן ערמונית,מיד החל בטיפול הורמונלי [כדורים] לאחר כחודש וקצת הסתבר שהגידול מפריע ליציאות וחוסם את המעי.מיד החל בטיפול הקרנות וכזה לא עזר התחיל בסדרת טיפולים כימותרפיים.עד כאן בקצרה.
במהלך כל הכימותרפיה הוא היה חלש וזקק פעמיים למנות דם. הוחלט להפסיק לאחר סט של עשר טיפולים. לפני כחודש בביקור שנערך במכון הוחלט לתת לו טיפול כל שלושה שבועות. הוא עבר טיפול לפני כשלושה שבועות והשבוע הוא צריך לקבל טיפול שני. מאז ועד היום הוא נחלש יש חוסר בכדוריות לבנות,כבד מוגדל וחוסר תיאבון. אבי נכנס לאישפוז ביום שישי ובבדיקות שנערכו לו נתגלה תחילת צהבת, כבד מוגדל עם גרורות.משיחה עם סגן מנהל מחלקה פנימית ששם הוא מאושפז, היא נשאלה האם כדאי לבצע טיפול כימותרפי השבוע ולהמלצתה אין צורך כי הטיפול גורם לו לחולשה ובכלל למצבו זה.היא ממליצה שלא להמשיך את הטיפולים ולהכניס אותו להוספיס כי המצב מתדרדר ואין הרבה מה לעשות.
שאלתי: האם להשאירו במצב זה בבית, או להמשיך את הטיפול הכמותרפי?
בכלל מה אנחנו הילדים אמורים לעשות.
תודה מראש
לא ניתן לענות על השאלה בהיעדר כל מידע על מהות הטיפולים שנתנו.
אין מקום לטיפול כימי בסרטן ערמונית בחולה המוגבל למיטה/ישיבה למעלה מ 75% ממשך היממה (מצב תפקודי 3). אין כל מידע על טיפול בחולים כאלו.
החלטה על הפסקת טיפול כימי מן הראוי שתוחלט בין האונקולוג המטפל. להערכתי, זוהי חובת האונקולוג.
אני בן 60 וסובל מגרורות בעצמות
אני מקבל זריקות הורמונים פעם בחודש במשך שנה, שם הזריקה firgamon
וכל חודש אני משמין בקילו
האם זה קשור והאם יש פתרון?
הורדת הורמון המין הגברי מובלילה לעלייה במשקל והתפתחות תסמונת מטבולית (עלייה במשקל, עליית שומנים, התפתחות סוכרת).
האם אתה ממליץ על דרך התמודדות כלשהוא?
יש לחזור על מיפוי עצמות . לעיתים, כתוצאה מהטיפול התגובה סביב הגרורות יכולה להופיע.
הבעיה אינה במוסד, אלא בעובדה שלעיתים גרורות בעצמות נראות ב CT ולא במיפוי.
שלום רב,
כתבתי לך בעבר ואני חוזרת שוב.
בן 76 מקבל טיפול הורמונלי לסרטן העמרונית (סופרפאקט) כ-11 חודשים.
PSA התחלתי - 80
ירד לאחר חודשי ל-8 ולאחר חודשיים והגיע ל2.20.
הגיע למדד הכי נמוך - 1.20 ביולי השנה, כלומר 8 חודשים לאחר תחית הטיפול.
מיולי ועד היום התוצאות הן:
יולי - 1.20
אוגוסט - 1.64
ספטמבר - 1.84
אוקטובר - 1.65
נובמבר אתמול - 2.12
הטסטוסטרון היה לאורך כל התקופה מתחת ל0.9.
אתמול בבדיקה של נובמבר לראשונה הוא -עומד על 1.2
בבדיקות סי טי שבוצעו לפני חודש - תוצאות מצויינות, היה פיזור בבלוטות הלימפה שנמצא שהוא התכווץ וגם באגן התכווצו לחצי ויותר.
מה עושים בשלב הזה כרגע? האם יש טיפול הורמונלי נוסף שניתן לתת כרגע וכדאי למהר לקבל אותו?
התור לאונקולוג לעוד חודש וחצי האם חשוב להקדים אותו כמו שאנחנו רוצים או שהוא יחכה לבדיקה נוספת או שאלו נתונים שמאשרים כבר עמידות ודאית לטיפול?
תודה רבה.
יש אפשרות להצטרף למחקר קליני המתנהל כעת במספר מרכזים עם טיפול חיסוני. לחילופין, להתחיל אבירטרון (עם ביטוח פרטי מתאים, התרופה תמומן).
שלום
אבי בן 61 עבר לפני כשנה כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן (כולל ערמונית וכליה שלא תפקדה). מאז במעקב.
לפני כחודש ביצע בא ו וד דרכי שתן . פורש כתקין.
אך הציטולוגיה יצאה לא תקינה
atypical urothelial cells suspicious for malignancy (class 3)
numerous unpreserved cells and a few being appearing urothelial cells presents
האם בוודאות שבמחלה חזרה לפי תוצאות ציטולוגיה?
אם כן מה עושים?
קשה להתייחס לבדיקת שתן שנלקחה משלפוחית עשויה ממעי. יש לעקוב בהיעדר תימוכין רדיולוגי.