ישנו חשד לזיהום בבדיקת שתן. פנה לרופא שלך המכירך ע"מ לנתח את התוצאות.
בברכה,
כדאי לבצע הערכה נוספת של הביופסיה הראשונית. כרגע הייתי מתייחס כ Gleasn 7 (3, 4).
איני יכול לנבא את סיכויי ההחלמה, אך התוצאה טובה.
מיקום המחלה בערמונית אינו רלוונטי כעת.
ממליץ מעקב אונקולוגי.
אבי בין 76 התגלה לפני 3.5 שנים סרטן הערמונית ביופסיה גליקסון 9 עם גרורות בעצמות האגן. טופל בזירקה תלת חודשית ZOLADEX וכדור קזודקס ופעם בחודש עירוי זומרה , בחודש יולי האחרון עבר ניתוח בערמונית להסרת חסימה בדרכי השתן לפני 3 חודשים החלה החמרה הPSA עלה במהירות מ 19 ל57 החלו כאבים חזקים בישבן וברגל ימ' מתקשה בהליכה ומטופל לכאבים ב אוקסיקוד ואופטלגין אך שום דבר לא עוזר הכאבים חזקים מאוד . האורולוג המליץ להחליף טיפול מיכוון שלטענתו הפך להיות HORMON RESISTENT ולאור החמרה במצב הקליני ,לזריקה בשם FIRMAGON אחת לחודש . אך האונקולוג לא מסכים הוא טוען שהתרופה מאוד יקרה ולא נקבל אישור וגם לא תעזור יותר מהזולדקס והחליט להשאר עם אותו הטיפול ולהחליף את הקזודקס בכדור דקסמטזון ולהמשיך עם הזומרה .
בנתיים אבי סובל מאוד מכאבים גם כאשר העלו את מינון האוקסיקוד ל40 מ"ג
מה ניתן לעשות כדי לעזור לו הוא מיואש ומעדיף למות מאשר לסבול .
בברכה ובתודה
כדי להוכיח הופעת עמידות לטיפול הורמונלי יש לבדוק רמות הורמון מין גברי. אם הן נמוכות והמחלה מתקדמת, זה מתאים לעמידות לטיפול הורמונלי. בהקשר הזה Firmagon לא יסייע מכיוון שהפירמגון פועל דרך הורדת הורמון המין הגברי.
בהופעת כאבים גרמיים אפשרויות הטיפול הן : ראשית איזון כאבים אגרסיבי תוך הסתייעות בטיפול קרינתי. מתן טיפול כללי - טיפול כימי, או טיפול הורמונלי קו שני עם אבירטרון (בהתאם ליכולות הפיננסיטות/ביטוח כעת).
היה עדיף לקבל פענוח יותר מחייב של הרדיולוג.
קיים חשש למעורבות קופסית הערמונית מימין (בצד זה היו 3 ביופסיות חיוביות). בהקשר הזה האפשרויות הן ניתוח, או שילוב של קרינה חיצונית עם טיפול הורמונלי.
הרופא המטפל שבדק אותך יכול להתייחס ביתר קירוב לממצאי הבדיקה.
לפני כשבע שנים עברתי הקרנות לאזור האגן עקב סרטן הערמונית.
לאחרונה אני לוקה בפיסורה . לקח לי חצי שנה להחלים ממנה ואז שוב פיסורה , אבל לא באותו מקום , כלומר זו לא הראשונה שנפתחה.
הפרוקטולוג חושב שהסיבה לרגישות שלי היא ההקרנות,
האם זו תופעה מוכרת ? והאם יש דרך למנוע את הדרדרות המצב?
יכול להיות קשור. טיפול בחדר לחץ יכול לשפר נזקי קרינה.
אל מי צריך לפנות בקשר לאפשרות טיפול בחדר לחץ ?
תודה.
שלום,
אבי הינו חולה פרקינסון, שאובחן לפני כשנה עם סרטן שלפוחית שתן.
ביוני,לאחר שעבר כבר שני ניתוחים להוצאת הגידול ואובחן עם TCC T2 High Grade, הומלץ לו לבצע ניתוח כריתת שלפוחית. על מנת להחליט אם לבצע טיפולי כימותרפיה לפני כן או לא, וכיוון שהוא היה במצב "שברירי" עקב הפרקינסון, הרופא הפנה אותו לביצוע בדיקת PET CT, אותה עבר באופן פרטי ביוני.
ביולי אכן עבר את הניתוח, שהסתיים בכריתת הגידול במלואו, ובדיעבד התברר כי כבר היה מדובר בדרגה T3.
מבעוד מועד ביקשנו מהקופה שלו (כללית) טופס 17 לבדיקה הנ"ל, אך הקופה סירבה בטענה שהבדיקה "אינה בסל להתוויה זו". ערערנו על כך לועדת בירורים מחוזית,בה ייצגתי את אבי ב-25.11. הרופא של הקופה טען בועדה ש"הבדיקה אינה בסל לסרטן זה כיוון שיכולה רק להטעות,ואין מחקרים המוכיחים את יעילותה במקרה זה",ולכן הועדה דחתה את בקשתי והוצע לי לערער לועדה העליונה.
אשמח לדעת - מה מקובל בנושא בפרקטיקה הרפואית? האם אכן צודק הרופא של הקופה,או שמעורבים בתשובתו שיקולים זרים של עלות הבדיקה? במידה ואכן כך,מה מומלץ לבקש מהרופא המטפל לרשום לועדה העליונה על מנת להצליח הפעם לקבל את ההחזר?
תודה רבה.
אין מחקר גדול שהראה שהבדיקה עדיפה ולכן נמצאת בסל הבריאות העולמי. ישנם מספר מחקרים קטנים המראים על ייתרון ב CT-PET לעומת CT בסרטן שלפוחית השתן.
כפי שפוים לעורך דין, ייתכן שעלייך לפנות לרופא שיכין לך סקירת ספרות במסמך המראה ייתרון לבדיקה.
שלום רב
הייתי רוצה לדעת האם ניתן לבקש לקבל טיפול המוגדר "טיפול חמלה" ב ALPHARADIN ומהו התהליך?
לתשובתך המהירה אודה
אהובה
לא. עברנו את השלב הזה. בקרוב יהיה ניתן להשיג את התרופה בארץ תמורת תשלום וייתכן שתיכנס לסל הבריאות הישראלי.
אבי בן 65 חולה בסרטן הערמונית.
הוא סובל מכאבים בכתף ועבר סיטי, תוצאות הסיטי הן:
"הנגעים הסקלרוטים הקטנים שמודגמים בראש ההומרוס חשודים.נצפה תהליך אוסטיאוסקרלוטי תת-קורטיקלי בקוטר 7 מ"מ.
שינויים אוסטיאוארטריטים קשים של acj "
מה זה אומר? הפגישה אצל הרופא תהיה רק בעוד כמה ימים והוא במתח נוראי.
נשמח לקבל תשובות
חשוד לגרורה בראש הזרוע. קשה להניח שזאת גרורה בודדת. אם כן, יש צורך בטכנולוגיה נוספת לשלול/להוכיח שהמדובר בגרורה.
עליך לפנות לאורולוג המתמחה ב female urology.
האתר לא נועד להחליף את הפגישה עם הרופא המטפל.
במקרה שלך מדובר במפגש בו ייפתחו בפניך כל האופציות הקיימות לטיפול מקומי ויסייעו לך לקבל החלטה המתאימה לערכים החשובים לך.