אני בן 54 ולפני 4 חודשים גילו לי סרטן בערמונית עברתי טיפול הורמונלי שכלל
28 כדורים במשך חודש ולחר מכן זריקה
מה עדיף ניתוח או הקרנות psa ירד ל0.55 וpsa r ירד 0.04
אני אדם בריא להוציא לחץ דם שעלה לי עם גילוי הסרטן ואני שותה כדור ביום
הגליצה שלי הוא 7
אם הכוונה לתוצאות ct אז אני רושם כל מה שכתוב כיוון שאין לי מושג מה לכתוב
איזור מעבר חזה בטן תקין. לציין הרחבה קלה של חלל הוושט בחלקו התחתון מעל אזור המעבר וושט-הקיבה
1 הכבד שומני אחיד באורך של 1 ס"מ
הטחול במרקם אחיד באורך של 21.3 ס"מ קיבה מעיים אדרנלים ולבלב תקינים
כיס מרה תקין
כליות בגודל מנח והפרשה תקינים אין הסתיידות החשדות כאבנים ואין הידרונפרוזיס
רטרופריטוניאום שמור
כיס שתן שמור ערמונית קטנה
קשריות קטנות מודגמות סביב וריר הכסל השיטחי הימני כאשר הקישרית האחורית יותר ניראת שטוחה בעלת קוטר מירבי כ28 מ"מ והקשרית היותר קידמית בעלת קוטר מירבי של כ27 מ"מ מצד שמאל
מודגמות קשריות במיקום דומה אם כי קטנות יותר
בחלונות עצם אין סימני מיטוזיס יותר
בקיצור אין שינוי מבדיקה קודמת
לפי תשובת ה CT התמונה חשודה למעורבות בלוטות הלמפה. בהקשר הזה הנטיה להימנע מניתוח. אני מוסיף טיפול מקומי בהתאם לאיכות התגובה לטיפול הורמונלי.
בברכה,
בד"כ משלבים טיפול הורמונלי עם טיפול קרינתי ולא עם טיפול ניתוחי. באשר לשאלה של בחירת הטיפול המקומי, זוהי סוגייה מורכבת שלא ניתן לבתייחס אליה באתר כזה. אתה צריך לשבת עם הרופא המטפל בך, עם כל נתוני המחלה ועם מערך העדיפויות שלך.
מה עדיף ניתוח או הקרנות
שלום רב
כבר מזה 5 חודשים שיש עליית PSA קטנה תחת טיפול בסופרפאקט 9.9 לסרטן הערמונית מפושט. העלייה היא בקצב של 0.40 לחודש. כרגע עומד על 2.80.
גם הטסטוסטרון עולה מ0.9 שהיה כל השנה ל1.8 כרגע.
בגלל שגם הטסטוסטרון עולה והבנו שזה חריג, כלומר שעמידות לטיפול מלווה בסטטיות של הטסטוסטרון ולאו דווקא בעלייה - התחלנו לבדוק את מועדי ההזרקות והאם בוצעו כראוי.
אז יצא בגלל חישוב מוטעה ששתי הזריקות שקיבל בתקופה זו (ביולי ובאוקטובר) ניתנו כעבור כ-100 וקצת ימים ולא 84 כמו שצריך (12 שבועות). כלומר הפרש של שלושה שבועות מיותרים.
שנית, אחרי שצפיתי באחות יש סיכוי לא רע שהיא פיספסה ולא החדירה את כל החומר בזריקה אחת לפחות (היא מזריקה מאוד מהר ולא בשכיבה, למרות שזה בבטן).
כרגע נותרו עוד 4 שבועות לזריקה הבאה. מאחר ולא בטוח שהזריקה האחרונה בוצעה כראוי, האם יש סכנה בהזרקה מוקדמת יותר, למשל השבוע, במקום להמתין 4 שבועות? אם הזריקה הקודמת הוזרקה כראוי האם זה לא יותר מדי חומר?
תודה רבה.
הפרשי הימים אינם קריטיים שכן משך התאוששות הציר ההורמונלי היא ארוכה. באשר לטכניקת ההזרקה או התפתחות נוגדנים, לתרופה, הדבר אפשרי. מציע להחליף לזריקה אחרת או אפילו לפירמגון, באם הקופה תאשר.
בשנת 2006 עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית ( לאחר ביופסיות רבות ו PSA ברמה של 75 - לא להאמין ). אחר כ 7 חודשים גיליתי שאני לא יכול להטיל את מימיי והיה לי קשה מאוד. בבדקיה שנערכה באופן דחוף מתברר שה כנראה המנתח לא השאיר פתח מספיק גדול להטלה. עברתי שוב ניתוח להרחבה ומאז אני סובל מאי שליטה מאוד קשה של דליפות. אני הייתי מודע שתהיה לי הבעייה הזו . חבר אחר שעבר טיפול דומה לא סובל כמוני מדליפה חריפה מאוד כמוני. מה עושים ??
ישנם אורולוגים המתמחים בנושא. עליך לפנות לאחד מהם.
שלום לכולם,
אני כותבת בשם אבא שלי. לפני כשבוע התגלה אצלו סרטן הערמונית ורציתי לשמוע איזה טיפול עדיף יותר.
אבי בן 64, עם עבר של לימפומה לפני כ-13 שנה, רמת הPSA היא 7.
הרופא אמר שהסרטן בשלב מוקדם (האם זה נכון? ממה שקראתי PSA 7 זה גבוה) ושתי האופציות עומדות לפניו- ניתוח או הקרנות.
מהם אחוזי ההחלמה והישנות של המחלה לכל אחד מהטיפולים?
אשמח שלמוע גם מנסיון של חולים שחלו בזה בעבר הרחוק.
אין מידע לגבי היקף הגידול. ההחלטה גם תלויה בבריאות המטופל ומחלות הרקע שלו.
שלום רב,
לפני כשלושה חודשים אובחן גידול באשך שמאל והפתולוגיה כדלקמן:
1. 90% embryonal carcinoma
2. 8% yolk sac
3. 2% choriocarcinoma
כמו כן בבדיקת CT נראה 15*12 מ"מ בלוטת לימפה ברטרופריטונאום.
עברתי טיפול כימותרפיה של BEPX3 עם התנרמלות של הסמנים לאחר המחזור השני.
בבדיקת CT שנערכה כשבוע לאחר הטיפול האחרון, בלוטת הלימפה בגודל 12מ"מ (עפ המפענחת ללא שינוי מהותי)
השאלה היא האם יהיה צורך לדעתך בניתוח RPLND? המשך טיפול? מעקב
תודה מראש.
לא ברור. בלוטה בד"כ הכוונה לבלוטת למפה. מציע שתעשה Scan של התשובה עם הסתרת פרטיים ואוכל להבין יותר.
אין כל קובץ.
תלוי בתלונות. אם ללא תלונות או מעט תלונות ועולה ה PSA. יש זרוע ביקורת ללא טיפול.
כ 12 שנה לאחר ניתוח רדיקה עם PSA שהתחיל 0.01 וכרעג 0.16 (בשיא 0.24).
במעקב בלבד. מצ"ב בדיקת MRI וגם תוצאת ביפסיה. קבלתי המלצה להמשיך במעקב וגם דעה להקרנות. מבקש חוות דעתך בתודה.
בהיעדר מידע על גיל, מצב בריאות כללי, תפקוד שלפוחית השתן ותפקוד מיני לא ניתן להתייחס לשאלה.
הטיפול האונקולוגי אינו החלטה של שחור ולבן ולעיתים שיקולים נוספים וחוות דעת מקצועיות שונות נדרשות ע"מ להגיע להחלטה הנכונה.