שלום רב!
עברתי לפני ב-5.12.2013 ניתוח בשלפוחית השתן:
בוצע : TUR-BT TURT
"ממצא הניתוח: זיהוי גידול פפילארי של 3 ס"מ בדופן שמאלי אחורי, נעשתה כריתה מלאה של הגידול ופולגורציה.הזלפה של mitomicun"
בדיקה מאקרוסקפית : "התקבל כלי מסומן ..., ובו בפורמלין קטעים מרובים של רקמה פפילירית, בלתי סדירה בנפח כ 8.5 סמ"ק. כל החומר הוכנס לבדיקה 3 קסטות+"
Low grade papillary urothelial carcinoma with focal superficial invasion into lamina propria-pT1.
Muscularis propria is present, and free
בבדיקה הפתלוגית מדובר ב-TCC דרגת מהירות נמוכה, אך הגידול מגיע לקו ההפרדה בין שריר ורירית, לאור זאת וממצא גדולי מעל שתי סנטימטר בקוטרו, מציע שיתחיל בשטיפות של שלפוחית השתן BCG , (נראה לי שזה המינון שנקבע 366 כפול 6 פעמים) לאחר מכאן ציסטוסקופיה, ובהמשך מתוכן שטיפות למשך 3 שנים.
שאלתי:
1, מכוון שלא ידעתי לאן לפנות מלכתחילה, פניתי לפרופסור שהוא אורולוג ילדים (אני בן 62), והוא שניתח אותי והמליץ על הטיפול, אשר עדיין לא התחלתי, אז האם חשוב להחליף עכשיו את הרופא להמשך הטיפול?
2. האם הטיפול שמוצע לי, הוא הנכון והמדוייק עבורי?
3.האם יש אלטרנטיבה טיפולית אחרת מומלצת במקום ה-BCG, למשל תרמותרפיה או סינרגו?
4. מה ההצלחות באחוזים למיקרים הדומים לשלי, בטיפול BCG?
5. ואחרון, אם אני יעבור לבית חולים אחר להתחלת הטיפול, זה יכול לקחת זמן, בגלל תורים וכדומה, האם, זה יכול להחמיר או לגרום נזק בגלל העיקוב בזמן?
הרבה תודה
וסליחה מראש
יש לברר אצל האורולוג האם הגידול הוצא בשלימותו.
הגישות לגידול כזה מרובות. מרבית האורולוגים מסתפקים בשטיפות טיפול כימי. כדאי תהיה מטופל אצל אורולוג המתמחה בגדדולים.
המדובר בגידול בעל דרגת בשילות טובה עם סיכויי החלמה מצוינים.
בגידול שטחי לא מבצעים בדיקות CT.
ישנם אורולוגים המתעסקים בגידולים בלבד, לאחד כזה צריך לפנות.
BCG הוא למעשה טיפול חיסוני שמנגנון פעולתו אינו ברור.
בד"כ לא שולחים CT לגידותל כפי שאתה מתאר. נדיר ביותר שיהיו גרורות בגידול כזה.
איני בקיא בפרטי טיפולים בשלפוחית. בנתוני המחלה שלך, שקיים מוקד של גידול בעל בשילות גבוהה, סיכויי הריפוי גבוהים ביותר.
6 שבועות אחרי ניתוח |PSA=0
אני מבין שאורולוג כבר לא יכול לעזור לי..... תודה
Prostate with foci of adenocarcinoma Gleason grade 3+4=7 with focal atrophic features and focal mucinous differentation The tumor presents at the apical sections and both postero-lateral lobes no extension through the capsule Perineural invasion is seeen Exstensive areas of high grde PIN in the background ie seen Seminal vesicles are not involved Tumor is focally present at the left apical margin The rest of margins are tumor free pTNM=pT2NxMx(R1
במצב כזה אנו מוסיפים טיפול קרינתי מונע באם רמת ה PSA היא בלתי מדידה.
בברכה,
שלוםב 20.01 הוספתי תוצאות בדיקה פתולוגיתאשמח לקבל התיחסותתודה
שלום.
נאמר לנו שאחת מתופעות הלוואי של התרופה XGEVA היא נמק באזור הפה והלסת.
כמו כן נאמר שלפני זריקות של XGEVA ,צריך לטפל בכל השיניים והחניכיים. אצל אבא שלי בן 78 מצאו 3 שיניים מיועדות לעקירה ועוד כמה דורשות טפול שורש. לגילו זה קריטי מאוד.
לפני שרצים לטפל בשיניים, יש כמה שאלות.
1. אפשר להסביר בכמה מילים מה היעוד של התרופה ?
2. האם הסיכוי לנמק יורד ככל שהגיינת הפה יותר טובה ? עד כמה באמת נחוץ לטפל בכל השיניים ?
3. האם קיימת תרופה אחרת בעלת אותה פעולה אך ללא תופעות לוואי כה קשים ?
שמענו על Xofigo. אונקולוג אמר שבשלב הזה עדיין מוקדם להשתמש בו.
רקע : אבא בן 78 חולה סרטן ערמונית. עבר לפני כ4 שנים הקרנות. לפני כחצי שנה נמדדה עליה בPSA. בצילומי CT מצאו גרורות באזורי עמוד השדרה ועצמות האגן. כרגע מטופל בטיפול הורמונלי. כתוצאה מהטיפול PSA ירד ל0.81 וטסטוסטרון ל0.15.
בתודה,
בוריס.
לאביך סרטן ערמונית גרורתי שמגיב לטיפול הורמונלי. Xgeva נבדקה בשלב של עמידות לטיפול הורמונלי, אולם רשומה בארץ גם בשלב מחלת אביך.
הטיפול מפחית את הירידה בצפיפות העצם בשל הירידה בהורמון המין הגברי וגם מפחית מאורעות הקשורות בנוכחות גרורות בעצם.
הטיפול החליפי - זומרה. לתרופה זאת מעט פחות פגיעה בלסת. בשלב מחלת אביך יכולה להינתן אחת ל 3 חודשים. יש לה תופעות אחרות כמו אפשרות פגיעה בכליה ותחושה כמו בזיהום וירלי.
בשתי התרופות רצוי טיפול שיניים מקדים.
בברכה
פרופסור , תודה על התשובה המלאה.
בהמשך לתשובתך : לאחרונה נכנסה לסל התרופות תרופה בשם Xofigo המיועדת חולי סרטן הערמונית עם גרורות בעצמות.
האם כבר ניתן לקבל אותה בקופות חולים ?
מנסיונך מה הם הקריטריונים למתן תרופה זו ?
גרורות גרמיות עם וללא כאבים, ללא גרורות בכבד או בריאות. לגבי גודל הגרורות בבלוטות הלמפה, המחקר נערך בגרורות עד גודל של 3 ס"מ. יש לזכור כי התרופה משפיעה רק על גידול הנמצא בעצמות.
עדיין לא ניתן לתיתו בארץ. הטיפול ניתן במחלקת רפואה גרעינית בבתי החוליםץ
לגבי הגידול, לא ברורה מידת החדירה לדופן השלפוחית כדי לענות מהו הטיפול המתאים.
יש להיפטר מהחיידק קודם לטיפול.
האם הטיפול בסגנון סינרגו שאתה מקבל בבלינסון, הוא לאחר ניסיון טיפולי של BCG? כי הבנתי שרק במקרים של תופעות לואי קשות של ה-BCG או לחלופין, אי יעילות של הBCG לחולה, אז מקבלים את הסינרגו.
תודה מראש
שלום לפרופסור,
הטיפול בסינרגו הוא לא נסיוני כלל וכלל ועד כמה שאני יודע הוא נעשה באירופה ואולי באמריקה. נכון טופלתי ב- BCG והיו לי כאבים איומים וגם הגידול חזר ואז הרופא החליט להעביר אותי לסינרגו. הכאבים במהלך הטיפולים השבועיים היו מאוד קשים בסינרגו, ובמהלך בציסטוסקופיה השלפוחית נקייה אבל התגלה מדליון של כוויה ואני הולך לשרותים כעת בצורה מאוד דחופה, הרופא אמר לי שיש לי הצרויות כתוצאה מהימום, שאלתי הראשונה הייתה האם אני יכול לעשות את טיפולי התחזוקה בבית חולים אסף הרופא בשיטת יוניתרמיה? שוחחתי עם שני מטופלים בבית חולים אסף הרופא שעוברים טיפולים של יוניתרמיה והם בכלל לא מתלוננים על כאבים!! דיברתי עם האחות המטפלת במרפאה והסבירה לי שבדרך כלל הטיפול לא כואב ואין צורך בדחיפות. מה דעתך על הטיפול? (טיפול במחלקה האורולוגית בצריפין)
שבת שלום ותודה
שלום רב
לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית
אנו שמחים להודיע, שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ה' ה 30.1.2014 בשעה 16:30.
בבית חולים "וולפסון" , קומה F .
מרצה אורח , פרופ' דן ליבוביץ. מנהל היחידה לאורולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי אסף הרופא.
בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע במסגרת העתודה האקדמית
בוגר FELLOWSHIPבאורולוגיה אונקולוגית באחד המרכזים המובילים בעולם M.D. Anderson Cancer Centerבארה"ב
בעל ניסיון כירורגי עשיר במגוון רחב של ניתוחים אורולוגיים ובכלל זה בגישה אנדוסקופיה, לפרוסקופית ורובוטית.
נושא ההרצאה : קבלת החלטות טיפול בנושא סרטן הערמונית, לפני ואחרי, תופעות הלוואי לאחר הטיפולים השונים .
מומלץ ביותר להגיע עם בנות הזוג .
אבי סרנגה
050-5256468
Robotic.avi@gmail.com
עמותת חיים עם סרטן הערמונית
www.lwpc.org.il/
צריך לעבור על תוצאות הפתולוגיה. יש להמשיך בבירור להבין את מקור העלייה: האם שייך למיטת הערמונית או מחוצה לה, ובהתאם לכך הטיפול המתאים.
צריך פרמטרים נוספים: מה הסוג ההיסטולוגי? האם הייתה חדירה לשומן? האם הייתה חדירה לכלי דם? ע"מ להגדיר את שלב המחלה.