האתר עוסק במחלות גידוליות של אברי השתן והמין ולא בתהליכים שפירים. עליך לפנות לאורולוג.
בברכה,
לפני 4חודשים ביצתי בדיקת psa התוצאה הייתה 15 בחודש זה שטב עשיתי בדיקה חוזרת והתוצאה היא 8.5 מה הסיבות לשינוי התוצאה?
יכולות להיות סיבות רבות בהן: מצב דלקתי חולף בערמונית, קיום יחסי מין ערב לפני הבדיקה (מעלה), נטילת תרופות מסוימות המורידות PSA .
אני בן 69, סובל מערמונית מוגדלת מאז שאני זוכר את עצמי, וכן ביציאת שתן איטית , קיבלתי בילדותי זריקות הורמונים וזה ככל הנראה גרם לגדילתה, מטופל שנים רבות בקאדקס 4 מ"ג, בדיקות PSA שנבדקתי היו ב2006, 1.88, ב 2009 2.87, ב 2010 3.87 ובדיקה אחרונה ב 2014 5.62, האורולוג שלח אותי לביאופסיה ב 2010, אך רופא המשפחה שלי מתנגד נמרצות לביאופסיה בטענה שהסיכון לזיהום בבדיקה גדול מהסיכון למות מסרטן הערמונית ולכן לא עשיתי את הבדיקה. מה המלצתכם שעלי לעשות?
הרופא שלך מתבסס על המלתה של קבוצת מטרה אמריקאית שגרסה שיש להימנע מאיתור מוקדם של מחלה. זוהי דיעה שלא כולם מקבלים. החשש מזיהום בערמונית אינו מבטל את הצורך לבצע ביופסיה.
מציע שתידק ע"י אורולוג שיבדוק את הערמונית.
בברכה
שלום ד"R
בן 76 חולה בסרטן ערמונית מפושט. מטופל הורמונלית בדיוק שנה אחת.
מאז שהחל בטיפול ההורמונלי חיוור ואפור.
בבדיקות דם יש תמונה אנמית. בבירור עם רופאה במוקד אמרה לי שזה תוצאת לוואי של הטיפול בטסטוסטרון ושתוספת ברזל לא תעזור. כלומר, שהמצב של האנמיה הזו נגרם מירידה בטסטוסטרון.
אבל מבדיקה שעשיתי בהיסטוריית בדיקות הדם שלו עולה ש HCT וה- RBC שלו כבר שנים מ2004 ! נמוכים מהנורמה.
RBC עומד על 3.9-4.1 במוצע כשהטווח 4.7-6.10
וה HCT עומד על 41 כשהטווח 42-52 כשבשנתיים האחרונות טיפה עלה אולי בעקבות כדורי ברזל שקנינו פרטי?
גם MCHC נמוך מהטווח במעט לאורך השנים.
בכל מקרה, ידוע בעברו על חוסר בבי 12 ואף קיבל כמה שנים זריקות. מאז מקבל בי 12 מתחת ללשון ובבדיקות דם - תקין (כמו גם חומצה פולית).
ברזל עומד בשנתיים האחרונות על ממוצע של 90 (הטווח התקין 70-180) וגם בשנים שלפני 2013 היה מאוד נמוך.
הומוגלובין עומד על ממוצע של 13 (טווח תקין 13.5-17.5)
פריטין פעם אחרונה שנבדק ב2012 - תוצאה 123 כשהטווח 22-322
מה אנחנו צריכים לעשות כרגע כשהוא חיוור כנראה בגלל בעיה כבר שנים אבל אולי התגברות בעקבות הטיפול ההורמונלי?
האם צריך לבצע בירור נוסף או לקבל טיפול מעבר לכדורי ברזל פשוטים במינון מינימלי שנקנה בפארם, בי 12 ופולית שמקבל קבוע?
ואם תוכל להסביר את הקשר בין טסטוסטרון לאנמיה אני אשמח.
תודה רבה.
הורמון המין הגברי מעודד יצירת כדוריות דם אדומות במיח-העצם.
הבעיה כאן היא כרונית ויש לעבור בירור המטולוגי.
מעודד יצירת כדוריות דם אדומות במח העם ומדכאים אותו בטיפול ההורמונלי אז צפוי שתהייה תמונה אנמית?
והאם צריך במצב רגיל לקבל תוספי ברזל או שאין מה לעשות עם זה?
אני מדברת רק על מצב של קבלת טיפול הורמונלי ומדדים נמוכים של כדוריות דם אדומות.
תודה.
יכולה להתפתח אנמיה לאחר טיפול ממושך. אין צורך בתוספי ברזל, הבעיה אינה מחסור בברזל.
אם PSA יורד לערך בלתי מדיד יש לשקול טיפול קרינתי מונע.
האם ניתן לקבל את זריקת הפירמגון החודשית ב-3-4 מקומות בבטן ולא
במקום מרוכז אחד, כדי למנוע את הנפיחות וחוסר הנוחות שבקום אחד.
יכן,
יש להשאיר את המחט 30 שניות לפני הוצאתה וזה מפחית את התגובה בעור.
דבר ראשון אין לי מושג איפה אני אמור לפרסם את השאלה הזאת, הפורום הזה נראה לי הכי מתאים.
לנושא, אני נער בן 17 סובל מכאב באשך הימני כבר תקופה ארוכה מאוד, בנוסף לזה הכאב באשך מקרין כאבים לגב התחתון (לרוב בפעילות גופנית)
הייתי אצל רופא הוא בדק לי את האשך והוא לא מצא שום דבר חשוד.
אני תוהה מה אפשר לעשות? אני סובל מזה הרבה זמן ולא מצאתי פתרון.
כדאי שאורולוג יבדוק אותך ויתשאל לגבי עברך. בדיקת אולטראסאונד של האשך מדויקת בהדמיית אשך.
אני מאמין שהוריך ירצו להיו איתך.
בד"כ שהולכים לבד לרופא, לעיתים מתרגשים , לא מרוכזים, ומבינים דברים שונים ממה שהתכוון הרופא. נוכחות אדם נוסף עוזרת לשחזר את השיחה. בנוסף, זוית הראיה של הוריך יכולה להיות שונה ומשלימה את שלך.
אין לך מה להתבייש. יש להעריך את רצונך להתמודד עם החשש והסוגיה. נדמה לי שהמשימה תהיה יותר קלה בנוכחות הורה.