אני דניאל בן 25,
לפני 4 שנים בת-זוגתי סבלה מציסטה בשחלה או ברחם, אני לא זוכר, לא ידענו בדיוק מה זה ואיך קוראים לזה אבל אני זוכר שבאותו זמן תמיד היו יוצאים לה גושים לבנים ורדרדים ושומניים כאלה לאחר קיום יחסי מין, זה פשוט היה יוצא... באותו זמן היא עשתה ניתוח להסרת הציסטה והכל היה בסדר.
בשנה האחרונה, אני סובל מטיפטופים שלאחר השתן, זרם שתן חלש, ירידה בזיקפה, צורך במתן שתן לעיתים תכופות ולפעמים צריבה קלה והמתנה, לפני שהשתן יוצא...
חשוב לציין שאני נולדתי עם היפוספדיאס, ויש יש לי חתך קטן שנחשף אך ורק בעת זיקפה וכיום יחסי מין... באותה תקופה אני והאקסית שלי קיימנו יחסי מין ללא קונדום.. ומן הסתם היה חיכוך בין הציסטה שלה לחתך (כתוצאה מההיפוספדיאס שלי)..
וכאן אני אשמח לקבל ייעוץ, אני פוחד שמא מתחולל אצלי משהו בגוף כתוצאה מהמגע ביני לבינה והעדר שימוש באמצעי מניעה... אשמח לחוות דעת- תודה רבה!!!
האתר מיועד לחולים עם בעיות בריאות שונות ממה שאתה מתאר.
בברכה,
שלום,
למרות שאף אחד לא נביא.. .בכל זאת האם ניתן לקבל מידע בנוגע לתוחלת החיים של אדם אשר עבר ניתוח רדיקלי של הערמונית לפני כ- 8 שנים, וכן טיפול קרינתי לפני כשנתיים. כעת רמת ה- PSA שלו היא סביב 1.
לאור העובדה שתופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי המוצע לו כעת לא קלות כלל, חשוב לנו לקבל מידע בנוגע לתוחלת החיים הצפויה עם טיפול הורמלי וללא טיפול.
בתודה
מרים
בהיעדר נתונים, במיוחד נתוני המחלה באבחון ובניתוח, קשה לסווג את המצב. גם צריך מידע לגב י קצב עליית ה PSA.
ב
חסר מידע לבי הבדיקה הקלינית. מעבר לכך, בד"כ ישנן מספר גישות וצריך להתאימן בשיחה עם המטופל.
כןת יש לי שני מטופלים שטופלו בחומר אותו רכשו. העלות כ 10,000$ לחודש.
שלום. לפני 3 חודשים בעלי עבר ניתוח בשלפוחית השתן, לפי בדיקה פתולוגית הובחן-Multiple fragments of high grade solid urotelial carcinoma invading the muscularis propria. pT2 אחר זה הוא עשה CT PET שגילה גרורות בכל מיני מקומות בגוף ו גם בכבד " נראים אינספור תהליכים היפודנסים בפיזור בילוברי הכרוכים בקליטה פתולוגית ניכרת של FDG , כעדות למחלה אקסטנסיבית של הכבד" בעקבות זה נלקחה ביופסיה מכבד ש תוצאותיה הם:Liver tissue with metastatic adenocarcinoma .שאלה שלי-האם זה אותו סוג סרטן או לא, זה גרורות של סרטן שלפוחית? או שזה סרטן כבד? תודה.
קרןב לוודאי אותו הגידול.
ברצוני לשמוע דווקא את הגברים המטופלים, ופחות את הרופאים המטפלים.
לאחרונה הוצע לבעלי לעבור טיפול הורמנלי בסרטן הערמונית.יש לציין כי הוא לאחר הסרה רדיקלית של הערמונית, וטיפול בהקרנות אשר נערך לפני כשנתיים. למרות כל זאת, ערכי ה- PSA שבו ועלו …למרות ההמלצות ה"חמות" של הרופאים לשיטת הטיפול המוצעת, חשוב לנו לשמוע מהאנשים אשר עברו או עוברים את הטיפול המוצע כמה שאלות:1. מהן השפעות הלוואי של הטיפול?2. מהי האפקטיביות של שיטת טיפול זו?
קצת עלי
הסרטן התגלה לראשונה ב-2001 ( כיום אני בגיל 65 ), PSA 38. טופלתי בהקרנות ולאחר מכן טיפול הורמונלי לא בקצב שהרופא המליץ אלא בבקרה שלי על ה-PSA. בדרך לאורך כל השנים זה התנהל ככה ( קיבלתי אני מעריך כ-15 זריקות )
עד שלפני שנה שוב עליה ב-PSA עד 14, הפעם ביצעתי MRI עם סליל שהראה פריצה של הגידול אל מחוץ לערמונית.
מאז אני " ילד טוב " ולוקח זריקה כל 3 חודשים.
ולתופעות הלוואי, אני מדגיש אני מספר רק על עצמי, ובכן, לאדם שצריך ללכת כל יום לעבודה זה נורא, עייפות תמידית, חוסר אנרגיה וכוח והכי מפריע אלה סימנים של דיכאון עם בכי רב, בימים אלה נשברתי ואני עובר גם לטיפול בציפרלקס.
ולסיום, דעתי האישית, הטיפול ההורמונלי במקרה שלי מבטיח PSA נמוך ואולי גם את חיי.
שלום לך,
המון תודות על התגובה המפורטת והחשובה.
מאחלת רק בריאות
לפני שנה היה לבעלי גידול בשלפוחית השתן , עשה כריתת הגידול .
הוא היה במעקב ולא עשה כימו .
השבוע עשה שוב בדיקת CTבטן ואגן ואלו התוצאות :
הבדיקה בוצעה עם שתיית חומר ניגודי ללא הזרקת חומר ניגודי
התוויה קלינית :ידוע על תהליך תופס מקום בכיס השתן , לאחר ניתוח
ממצאים :
בסיסי הריאות מדגימים שינויים ציסטיים מוכרים
אין לזהות תפליט פלאורלי
הכבד הודגם ללא ממצא מוקדי
כיס המרה הודגם שמור
לבלב וטחול הודגמו ללא סטיות
אדרנל ימני תקין
קשרית אדרנלית הודגמה משמאל , קוטרה 11 מ"מ וצפיפותה 1HU - אינסידנטלומה
הכליות הודגמו ללא אבנים
ציסטות פרא-פלביות הודגמו בכליה השמאלית
אין לזהות הידרונפרוזיס
השופכנים הודגמו שמורים
בסריקת כיס השתן חשד למוקד פוליפואידי קטן סמוך לפיה משמאל בקוטר של 5 מ"מ חתך 177
הממצא איננו חד משמעי שכן הסריקה בוצעה ללא הזרקה של חומר ניגודי
שאר דופנות הכיס הודגמו שמורים
ערמונית מסוידת ומעט מוגדלת
השומן הפרי וזיקולרי תקין
לולאות המעי הודגמו תקינות
חלונות עצם - לא נצפה הרס גרמי
התרשמות : 1. מוקד פוליפואידי בדופן השמאלית של כיס השתן - לא זוהה בבדיקה הקודמת ומצריך המשך בירור
2. ציסטות פרא פלביות יותר בכליה השמאלית
אשמח לתשובה מהירה
צריך לפנות לאורולוג לבירור הממצא בכיס השתן.
לבעלי יש סרטן בלוטת הערמונית הבלוטה די גדולה כפי שכתבתי למעלה ב 20 לחודש. האם יכול להיות שהיא סותממת את מעברי הצואה במעי ? כי לבעלי יש עצירות כבר כ8 ימים וכל מה שאנו עושים זה לא מועיל כולל חוקן . מה עושים?!
בברכה רותי
בוקר טוב לכולם
אצל בעלי התגלה PSA מאד גבוה משום מה הרופת המשפחה לא התריעה בפנינו על הבעיה .אחרי בדיקות מעמיקות מסתבר כי תחילת העליה ב PSA חל משנת 2010!!!!
לא הינו מודעים לבעיה. עכשו התחילו בדיקות בזק. מתברר שישלו גידול סרטני של הערמונית וגםגלישה קלה לבלוטות הלימפה למרות שה CT שלבטן התחתונה והאגן אינהמראה סינים לחדירת הסרטן לעצמותאך נשלחנו לעשות מיפוי עצמות.
אני מבינהשהוא יטופל באונקולוגיה בלבד. האם יש סיכויים להחלמה.?
ל
המידע לא ברור. איני מבין את המושג "גלישה קלה לבלוטות הלמפה".
בדיקת מיפוי העצמות נותנת מידע משלים לבירור העצמות ב CT.
השאלה הזאת ניתנת להערכה בבדיקה גופנית. תפנו לרופא המשפחה.
ניתן לחשוד בגידול בסבירות גבוהה ע"ס המראה החיצוני שלו, לכן בירור סוגיה זאת חשוב מנושא האבנים. התהליכים יכולים להיות נפרדים, או קשורים. גירוי כרוני של דופן השלפוחית כתוצאה מאבנים מביא להתפתחות גידול.
אין המדובר בעולה הכרוכה בסיבוכים. רצוי להתמודד עם שתי הסוגיות.