תלוי מתי נעשתה הבדיקה ביחס לזריקה. ב 3 השבועות הראשונים יכולה להיות עלייה של PSA. אם חלף יותר זמן, צריך לבדוק רמת הורמון מין גברי לוודא שהזריקה השפיעה מבחינה פיזיולוגית.
בברכה
צהריים טובים פרופסור אבישי סלע
ברצוני לשאול לאחר האיבחון כחולה בסרטן הערמונית גליסון 6
אני חש מזה זמן רב כאבים בלתי נסבלים ברגליים וברצוני לציין שאיבחנו אצלי בבדיקת emg פגיעה עיצבית ב- L4-L5
אני אמור לעבור כריתה ראדיקלית של הערמונית בעוד כחודש ושאלתי היא האם תמליץ עבורי לעבור לפני הניתוח בדיקת מיפוי עצם כדי לשלול אני מקווה התפשטות סרטן הערמונית לעצמות.
תודה ואשמח לתגובה בהקדם
אין מספיק נתונים לגבי מחלתך. תלוי מה מהות הפגיעה ב EMG. באם נתוני המחלה אינם מתאימים למעקב פעיל, (עד 2 גלילים נגועים, ופחות ב 50% בכל גליל, ו PSA קטן מ 10, וצפיפות ה PSA נמוכה מ 0.15) כדאי לבצע מיפוי עצמות.
בברכה,
לפני קצת יותר מחודש גילו לאבי באמצעות ct גידול מסוג rcc בקוטר 3.4 ס"מ מעל הכליה הימנית.לאחר שנפגשנו עם המנתח הוחלט שהניתוח ייערך רק ב18.5.14.רציתי לדעת אם זה תקין שהמתנה לניתוח להסרת גידול סרטני היא כל כך ארוכה,בנוסף המנתח גם לא הסתכל בדיסק הct שאיתו באנו בטענה שהוא יסתכל בזה בזמן הניתוח.מחכה לתשובתכם המהירה.בתודה מראש אלי לוי.
מבחינת מועד הניתוח, בגידול בגודל זה אין דחיפות. באשר לאי-הסתכלות ב CT, כדאי שיצפה בזה טרם הניתוח, בנוכחותך ויסביר את האפשרויות לשינוי התכנית הניתוחית, באם יהי צורך בכך. תשקול לפנות שנית למנתח או לדיעה נוספת.
בחולים המקבלים זריקות מסוג LHRH Agonist יכולה להיות החמרה זמנית של המחלה משנית לזריקה, במיוחד אם לא הקדים לה טיפול עם Casodex. cs"f' ktjr. בד"כ, אחר-כך, הגידול מגיב.
שלום,
בן 59. לאחר עליית PSA עד 6.1 בנובמבר 2011 וביצוע ביופסיה שבאמצעותה אובחן: מימין אדנוקרצינומה (3+4) GS7 C=5 ב-5/6 גלילים 15%, משמאל אדנוקרצינומה (4+4) GS8 ב-3/6 גלילים 15%.בבדיקת MRI מיוני 2012 - ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית או מעורבות שלפוחית הזרע. עבר ביוני 2012 כריתה ראדיקלית של ערמונית בסיוע רובוט. לפני הניתוח במאי 2012, הייתה ירידה של PSA ל 4.85.
בנובמבר 2012 PSA 0.01 .במרץ 2013 PSA 0.02. ביוני 2013 PSA 0.04. באוקטובר 2013 PSA 0.08. בסוף ינואר 2014 PSA 0.11. עקב כך, הומלץ על טיפול קרינתי חיצוני. התייעצנו עם רופא נוסף אשר ייעץ לבצע PET CT cholin 11 לצורך זיהוי גרורות מרוחקות ובמידה ולא קיימות אז ביצוע טיפול קרינתי.
למרות זאת, הרופא הראשון אינו ממליץ על ביצוע בדיקת PET CT.
אנו מתלבטים מה לעשות, ואם בכל זאת כדאי לבצע את הבדיקה על אף שיש בסיס סביר להניח שהיא לא תסייע באיתור מקור התאים הסרטניים?
כמו כן, האם יש הבדל מהותי עבורו בנוגע למיקום ביצוע ההקרנות מבחינת דיוק מכשירי ההקרנות?
בן 59. לאחר עליית PSA עד 6.1 בנובמבר 2011 וביצוע ביופסיה שבאמצעותה אובחן: מימין אדנוקרצינומה (3+4) GS7 C=5 ב-5/6 גלילים 15%, משמאל אדנוקרצינומה (4+4) GS8 ב-3/6 גלילים 15%.בבדיקת MRI מיוני 2012 - ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית או מעורבות שלפוחית הזרע. עבר ביוני 2012 כריתה ראדיקלית של ערמונית בסיוע רובוט. לפני הניתוח במאי 2011, הייתה ירידה 0של PSA ל 4.85.
בהיעדר מידע על הממצאים הפתולוגים קשה לייעץ. העיקרון של שלילית גרורות לפני מתן הטיפול המקומי הינו עיקרון נכון. הסוגיה היא היכולת לאבחן מחלה בערכים כה נמוכים של PSA.
אם שולי הניתוח נגועים אפשר להסתפק בשלב זה במתן טיפול קרינתי ולבחון תוצאות השפעותיו.
שלום פרופ סלע
להלן הממציאים של מיפוי עצמות לאחר שנמצא כי הקרוב שלי חלה בסרטן פרוסטטה והיתה פריצה לכיוון פי שופכה.
קיימת קליטה פתולוגית מוקשית בעצם האיסכיום של אגן מימין הזיז האחורי של חוליה L3.בצלעות 5 ו 6 משמאל מאחור ומספר קליטות מוקדיות לאורך בע״ש -דרוש המשך בירור רדיו לוגי בחשד לתהליך משני גרמי. ו
קימת קליטה מוגברת באפי קונדייל של פימור ימים(אזנטופיה?) קליטה מעט מוגברת בבירכיים. בכתפיים בולטת יותרLt.ACJ.קליטה מוגברת במרפק משמאל ואי סדירות
קשה בעמוד שידרה-יתכן שינויים ניוונים דלקתיים
עד כמה מעידים הממצאים על חומרת המצב. האם כל הקליטות שלהלן מעידות על גוררתיות.?
תודה
גלעד
המפענח חושד בגרורות בעצם הזנב באגן, חוליה מתנית שלילית, צלעות 5, 6 משמאל (האם יש רקע של נפילה?). כן יש קליטות נוספות בעמוד השדרה.
באם CT אינו נותן תשובה, רצוי לבצע MRI של עמוד השדרה, כולל כצם הזנב.
אשמח לקבל התייחסות לגבי השאלה הבאה:
מה ההבדלים ביעילות/סיכון/דיוק של גילוי/אבחון סרטן ערמונית על ידי ביופסיה ועל ידי בדיקת MRI? ואם מומלץ ביופסיה, האם רקטלי או פרינאלי?
אבי
ללא אבחון פתולוגי ע"י ביופסיה לא ניתן לטפל בגידול מקומי. אלא אם המדובר במצב בו הטיפול מכוון לשיפור איכות החיים בחולה שאינו יכול לעבור ביופסיה. לביופסיה יתרונות רבים, בין היתר, מאפשרת כניסה למחקרים קליניים. בעתיד, כאשר יתבססו סמנים מולקולריים לאבחון מצב המחלה וקביעת טיפול, לביופסיה תהיה חשיבות רבה. ביופסיה פרינאלית מכוונת בעיקר לחולים בהם ישנו חשד לגדול בחלק הקדמי של הערמונית שביופסיה רקטלית אינה יכולה לדגום.