RCC יכולה להישנות אחרי שנום רבות.
אף פעם לא ניתן לכרות את החוליה במלואה בביטחון שנכרת כל הגידול, לכן יש להוסיף טיפול קרינתי. בהיעדר מחלה למעקב, אין צורך בטיפול נוסף. ככל שהזמן שחלף מהגיחוי ארוך יותר, ובאם הדובר בנגע בודד, מדובר במחלה עם מהלך איטי.
בברכה,
פרופ׳ סלע,
תודה מקרב לב על תשובתך.
דבר נוסף- האם סי טי לכל הגוף (חזה, בטן, אגן), אשר בוצע בבית החולים טרם הניתוח, היא הבדיקה המספקת לחיפוש ממצאים נוספים? האם הבדיקה כוללת גם עצמות?
האם יש צורך בבדיקה נוספת כגון מיפוי עצמות ו/או פט סי טי, כדי להיות בטוחים שבאמת זה היה נגע בודד?
בבית חולים נאמר לנו שסי טי לכל הגוף זה מספק ומדובר בגרורה בודדת.
כמובן שיש לנו תור לאונקולוג אך הייתי רוצה לדעת מהי ההמלצה במקרים כאלה.
תודה מראש וחג שמח.
הבדיקה מספקת.
בברכה
יש לפנות למומחה המתאים. המלצ הרופא המטפל נכונה.
יש המלצות שעליך לבצע בדיקה לאירות המחלה.
דודי בן 67 אובחן לפני מספר שנים כחולה בסרטן הערמונית. עבר כריתה. הסרטן התפשט לעצמות. מטופל בבלינסון. כיום סובל מדימום מתמשך בנתינת שתן (הרופאים לא יודעים לתת מענה לכך). יורד במשקל, יובש ופצעונים בעור, כאבים בעצמות, מצב נפשי קשה. 600 psa
לאחרונה התנפח האזור ליד הכיליה, חייב לעבור ניקוז. כיצד ניתן לעזור.
מתוארים מספר בעיות. התמונה השלטת היא גידול חוסם, וכנראה מדמם בערמונית. צריך להעריך את הבעיה ולנסות לתת מענה מקומי.
מעבר לכך, זקוק לטיפול כללי בהתאם לטיפולים הקודמים.
שלום,
לפני כשלשה שבועות הופיעה לי צריבה וכאב במתן שתן. מאז המצב הולך ומחמיר. בנוסף איני יכול כמעט לאגור שתן ולאחר התרוקנות אני מרגיש כאילו התאפקתי זמן רב.
ביצעתי בדיקת שתן ותרבית - ללא ממצאים.
אולטרסאונד כליות ודרכי השתן - ללא ממצאים חריגים.
בדיקה רקטלית - תקינה.
PSA 0.62 ולפני שנה וחצי 0.61.
איזה עוד בירור כדאי לעשות? אולי פשוט כדאי לקחת אנטיביוטיקה למצב שיש לי משהו שלא מגלים בתרבית?
עוד פרט חשוב:
אני בן 51
כדאי שתתבצע בדיקת ציסטוסקופיה.
לפרופ סלע שלום
בעקבות עלייה בערכי psa בצעתי לפני חצי שנה ביופסיה ובדיקת pca3 שיצאו שלילי.
כמו כן עשיתי מיפוי עצמות שיצא שלילי
האורולוג שלי המליץ שאחזור אליו בעוד שנתיים ושהגבתי בהפתעה המליץ שאחזור לאחר שנה. החלטתי לבצע בכל זאת בדיקת psa ו free Psa לאחר 7 חודשים.
הpsa עלה מ 5.11 ל 5.57 וה psa חופשי 0.19
האם יש טעם לחזור שוב לאורולוג שלי עכשו או להמשיך במעקב ?
כל כמה זמן ניתן לאו מומלץ לחזור על ביופסיה?
תודה
ויקטור
Age 5120.6.2004 - PSA = 0.627.3.2010 - PSA = 1.6630.10.2011 - PSA = 2.793.9.2013 - PSA = 5.112.4.2014 -PSA = 5.572.4.2014 - Free PSA ratio = 0.19DRE (10.9.2013) - Prostate +1 Normal TextureTRUS results (9.10.2013)Volume-36.8 cc, Height 3.5 c”m- width-5 c”mOuter borders –preservedProstate Mobility-YesProstate Hardness-NoPZ- Hypochogenic peripheral area on the right side, remaining texture homogeneousTZ-Small median lobe, Heterogeneous textureBorders between TZ and PZ preservedSperm Gland: NormalBiopsy (9.10.2013)-12 core -negative , left lobe acute and chronic inflammationSpect Bone scan (6.11.2013) - negativePCA 3 (Nov 2013) =7
יותר מדי פרטים להתייעצות באתר. חולים כמוך השתתפו במחקר טיפול מניעת התפתחות סרטן ערמונית. כדאי שתדון על כך עם האורולוג שלך.
בדיקה המחדדת את דיוק בחירת מעקב פעיל. כמובן, צריכים להיות הפרמטרים המתאימים למעב פעיל (רמת PSA, ממצאי פתולוגיה, כולל מספר גלילים נגועים ומידת המעורבות) וממצאי הבדיקה הידנית. מכיוון שבחולים העומדים בפרמטרים אלו יש עדיין כ 10-15% מעורבות קופסית, בדיקת endorectal coiled MRI יכולה לסייע.
אם הבנתי נכון, בדיקת MRI עשויה להוות תחליף לבדיקת אונקופרוסטטה. אני מקווה שהבנתי נכון שאף היא מחדדת את דיוק בחירת מעקב פעיל. מה פרוש: 'מעורבות קופסית' ?
רמת ה-PSA שלי:8.6 , גליל אחד נגוע. לאחר שאובחנתי כחולה סרטן הערמונית בעקבות ביופסיה שעברתי לפני שנה, המצב נותר סטטי עפ"י מימצאי הביופסיה, הבדיקה הידנית וה- PSA שביצעתי לפני שבועיים.
תודה רבה על תשובותיך.
הטכנולוגיה הזאת היא בשלב מחקרי בלבד.
במציאות הנוכחית יינתן טיפול רק לאחר אבחון היסטולוגי באמצעות ביופסיה.
הי,
חסר לי רקע של סיפור משפחתי.
ישנה סבירות נמוכה שהמדובר בתהליך גידולי. סבירות גבוהה יותר שהמדובר בתהליך שפיר כאבן בערמונית, או תהליך צלקתי. מציע שהדבר יבורר כך תרגיש יותר רגוע.
עליך לנהוג בהתאם להמלצת האורולוג שבדק וחש את הממצא.