פרופ' סלע,
כ 12 שנים לאחר הסרת ערמונית. הודגמה ב MRI שארית ריקמה. שאלתי היא האם שארית רקמה שפירה מעלה PSA עם הזמן , והאם שארית ריקמה זו 8 מ"מ על 3 מ"מ יכולה להעלות PSA לאחר יחסי מין.
בתודה
חשוב לדעת מהו ה MRI שבוצע ומהם מאפייני הממצא. באם קיימת עליית PSA, בדיקתCT-PET 11 Choline יכולה לסייע. לא מצאתי ספרות המתייחסת לשאלתך האחרונה.
בברכה,
איני רואה ממצא הדורש התייחסות.
שלום, אני מאוד לחוץ בתקופה האחרונה וזאת בגלל שאימי חלתה בסרטן השד.
אני בן 17, וכבר שבועיים שיוצא לי דם בזרע ( לפני שבועיים זה היה ממש אדום ועשיו זה יותר בגוון של שוקולד) אני מאוד לחוץ מהעניין, אין לי כאבים או הפרעות בהשתנה וללכת לרופא להיבדק אני דיי מתבייש ( לא יודע בכלל איך להגיד להורים שלי על זה) זה מעיד על משהו?
כדאי לפנות לאורולוג. קרוב לוודאי זיהום של הערמונית. כדאי לבצע תרבית ותקבל אנטיביוטיקה באם יש צורך.
בגברים צעירים עלייה לא משמעותית של 10%. בגברים בגיל 50-75, עלייה משמעותית של כ 40%.
שלום גאי,
עד כמה שאני יכול להעריך, זה באמת מעלה PSA. האם תוכל לציין הערכים בכמה עלה PSA בעכבות יחסי מין?
אבא שאובחן בסרטן הארמונית. קיבל טיפול ראשון עם firmagon ואמור לקבל גם zomera בבית החולים. מכיון שאבא סיעודי ומאד קשה להוציא אותו מהבית. גם הדרך היחיד להביא אותו לבית חולים הוא באמבולנס. היציאה כרוך ביסורים גדולים. האם יש תרופה אחרת שאפשר לחזק את העצמות? ראיתי באינטרנט תרופה בשם "בונפוס" - ואפשר לתת אותו בצורת כדורים מהבית בלי הצורך לנסוע לבית החולים. . האם זה מתאים לטיפול לחולה עם סרטן הערמונית עם גרורות בעצמות? האם יש טיפול אחר שהוא יעיל שאפשר לקבל מהבית?
בונפוס יכול למנוע ירידה בצפיפות העצם. אינו משפיע על תופעות הקשורות בנוכחות גרורות בעצמות. התרופות אינו משפיעות על הגידול.
בשלב הנוכלי נותן להיעזר עם בונפוס עד שתחול תגובה ואביך יתחזק.
לפני כ- 4 חודשים ביצעתי ביאופציה של הערמונית, ונמצא שהכל תקין.נאמר לי שאחרי הביאופציה יתכנו הפרשות דמיות למשך תקופה מסויימת.ואכן תקופה קצרה היו תסמינים בהטלת שתן ועשיוו הכל נראה נקי.
אולם גיליתי בשופכה (שפיכת הזרע) יש כן סימנים דמיים
דעתך ?
יכולים להיות סימני שם קרוש במשךתקוםה ארוכה.
אין מספיק נתונים לענות על השאלה. צריך להבין את נתוני הפתיחה הפתולוגיים של המחלה, השפעת הטיפול על PSA וקצב עלייתו, כמובן לבדוק את החולה.
שלום רב, אבקש לקבל הסבר למשפט: שלפוחית שתן עם תהליך תופס מקום גדול המתפשט לאורך קיר שמאלי. עובי המקסימלי של התהליך הינו כ- 2.5 ס"מ.
לא ברור מהי הבדיקה שבוצעה.
הממצא מתאים לגידול של הדופן השמאלית של שלפוחית השתן. יש לבצע כריתה מלאה של התהליך בפעותה המכונה TURBT.
אבי אובחן בסרטן הערמונית. והמליצו שיקבל פירמגון. עדיין לא קיבלנו אישור מקופ"ח על אף שההמלצות היו על ידי אורולוג, אונקולוג ורופא המשפחה. עברו יותר משבוע וחצי. קנינו את התרופה בכספנו (1500 ש"ח) .
1) אם מי יש לדבר כדי לזרז את תהליך קבלת האישור? פירמגון הוא בסל הבריאות!!!?
האורולוג אמר שאם לא תקבל אישור לקבל פירמגון - הדבר הוא פלילי וכדאי להתקשר למשטרה!
2) יום אחרי קבלת הזריקה אבא הוא הרבה יותר בהיר בדיבור, הרבה יותר ערני, חזר יותר "לחיים" - לפניכן היה רדום רוב הזמן. עכשיו יש פחות כאבים. יכול להיות שהזריקה משפיעה כל כך מהר?
פירמגון רשום בארץ במצבים מיוחדים: חסימה של דרכי השתן, לחץ על עמוד השדרה, מצבים בהם אפשרות החמרה זמנית של המחלה, הנצפית לעיתים בטיפול הרגיל, עלולה לסכן את המטופל. אין מידע לגבי המצב כאן. באם מצב המחלה מתאים, התרופה תאושר.
פנייה למשטרה היא אמירה מיותרת וגם לא נכונה. המידע הרפואי אינו תומך באמירה זאת מכיוון שתוחלת החים של המטופלים בשתי הגישות דומה.
פירמגון מוריד את הורמון המין הגברי תוך 24 שעות, לעומת 2-3 שבועות בזריקות הרגילות. דיכוי רמת הורמון המין הגברי משפיע כנראה על זרימת הדם בגידול ומביא לשיפורבתלונות המטופל, גם שזה לא מתבטא בבדיקות דם והדמיה.
בריאות רבה,
תודה על תשובתך המהירה.
בסוף צוות האישורים של קופ"ח כללית לא אישרו נתינת פירמגון כי אין לאבא דחיסת עמוד השדרה או DIC וכו'
בינתיים קנינו על חשבוננו פירמגון ומחלקת האונקולוגיה נתנה לאבא את שתי הזריקות. האונקולוג בבית החולים הציע להמשך טיפול לתת לאבא ZOLADEX מתחיל מ21 יום אחרי קבלת פירמגון. ובהמשך כל 12 שבועות עוד מנה. יחד עם זה הוא רוצה שאבא יקח כדור T CASODEX לשלושים יום (בלבד). ויתכן שיקבל גם ZOMERA.
השאלות:
1. האם זה הטיפול הנכון לדעתך
2. אמא שלי מוכנה לשלם באופן פרטי עבור פירמגון עם הוא יותר טוב מ ZOLADEX . שילמנו 1500 ש"ח עבור פירמגון. האם פירמגון הוא עדיף על ZOLADEX כדי להצדיק הוצאה של 1500 ש"ח. (לאמא אין בעיה להוציא את הכסף אם זה מה שיעזור לאבא.) השאלה שלי הוא לא שאלה כלכלי אלא מה ההבדל בתוצאות בין שני הטיפולים?
אין הבדל בתוחלת החיים בין שתי התרופות.
עם פירמגון, השליטה על PSA ממושכת יותר ופחות תופעות לוואי לבביות.
אין צורך במתן ה Casodex לאחר השימוש ב Firmagon.
Zomera ניתנת למניעת הפגיעה בצפיפות העצם ותופעות הקשורות בנוכחות גרורות בעצמות, בחולים עם מעורבות העצמות.
יש לבצע בדיקת צפיפות עצם. בהתאם לתוצאה לטפל.