זו תוצאת בדיקת המעבדה של אימי בת 73
כששאלתי את הרופאים מה פירושה הם פשוט חזרו על המילים באנגלית ולא הצלחתי להבין כלום
עזרו לי להבין מה היא אומרת, חיפשתי את הדירוג של TNM אבל לא מצאתי
אודה לעזרתכם בהקדם
אבא שלי עבר ניתוח להסרה מלאה של הערמונית. לפני הניתוח ה- spa שלו היה 21.5, לאחר הניתוח ירד ה- spa ל- 0.02.
בשל כך הרופא האורולוג אפנה אותו לאונקולוג שלפי בדיקת הביופסיה והבדיקה הפתולוגית של הערמונית הוא המליץ לעשות הקרנות במשך חודש וחצי כל יום.
רציתי לדעת מהי המלצתך? האם יש טיפול מנע אחר? ומה תופעות לוואי?
תודה מראש,
גלי גדעון
אין מספיק מידע לגבי הממצאים הפתולוגיים. האונקולוג יתבונן במשתנים אלו להחלטה לגבי הטיפול. מבחינתנו הרמה הנוכחית של PSA נחשבת כבלתי מדידה.
בברכה,
לא צריכה להיות בעיה.
שתי כליותי נכרתו עקב RCC, בהפרש של 5 שנים אחת מהשניה. הגילוי השני היה מאוחר ומאז ישנן גרורות בלבלב, במיטת הכליה ובריאות. טופלתי בנקסוואר משך שנתיים ועם הופעת החמרה הועברתי לטיפול באפיניטור למשך 4 שנים. כעת ישנה החמרה נוספת והרופאים המליצו על מעבר לאינלייטה 5 מ"ג.קופ"ח אינה מאשרת את התרופה למרות שהיא בסל התרופות, מאחר לטענתם אני זכאי רק ל"שני קווי טיפול".
אני מבקש לדעת, מכל מי שיכול לעזור, איך אפשר בכ"ז להשיג את התרופה. למותר לציין שהעלות החודשית היא מעבר ליכולתי הכספית.
אם למישהו יש מלאי של התרופה שאין בו שימוש, אודה על יצירת קשר, אפילו בתשלום.
פרופ' סלע, עוד כמה שאלות בהקשר לסרטן השלפוחית , האם ייתכן כי שבוע לאחר הניתוח להסרת גידול רב מוקדי אני ארגיש את אותם הכאבים שהרגשתי לפני הניתוח ? אני לוקחת אדוויל להרגעת הכאבים והוא כבר לא משפיע.
מאז הניתוחים (עברתי שלושה בחצי שנה האחרונה) הבטן שלי מאוד נפוחה, האם יש קשר ? אחרי אכילה מורגש לחץ על השלפוחית
תודה.
יש ליצור קשר עם האורולוג המבצע לשלול נקב בשלפוחית משנית לביופסיה.
ייתכן וכדאי להגיע למיון במוסד שביצע את הביופסיה.
ככל ששותים יותר, השתן מהול וצבעו בהיר.
רציתי לברר לגבי בתשובת אולטרה סאונד כליות הכל תקין מלבד 2 מוקדים קטנים בקורטקס של כליה ימנית רושם של הסתידיות מה נתן לעשות על מנת לדעת במה מדובר אילו מוקדים אלה האם לחזור על אולטרה סאונד או סיטי או לא להתיחס בכלל כגישת רופא המשפחה ?אנא התיחסותכם מאחר ועברתי כריתה רדיקאלית של הערמונית לפני 4 שנים והכלל תקין לחלוטין פסא לפני שבוע 0.004.
תודה ושבת שלום
לא ברור. צריך תיאור נוסף. קרוב לוודאי ממצא שפיר.
שלום פרופ' סלע
בן 61 אתמול התקבלה בבדיקה PSA 14.86
מה אני צריכה לדעת ומה לדעתך צריך לעשות?.........
תודה
לפנות לאורולוג לבירור.