פרופסור סלע שלום רב,
ןבן 78. אובחן בסרטן ערמונית מפושט בדצמבר 2012.
מטופל מאז בסופרפקט אחת לשלושה חודשים.
במצב הכי נמוך היה הPSA 1.20.
בחצי השנה האחרונה עלייה הדרגתית וכעת 3.55.
במאי וביוני היה 3.04
לא ביצע מיפוי וסיטי כשנה.
בעל עבר של ארוע מוחי מטופל במדלל דם וקרסטור. מתהלך בהליכון, יציב ומתפקד היטב.
לא מעוניינים במחקרים אלא בטיפול תרופתי. ה האפשרויות שניתנות לו כרגע?
יש תרופות נוספות מהסוג שלס ופרפאקט שכדאי לקבל?
נקבע לו תור לסיטי ומיפוי לעוד שבועיים. וחצי (מיפוי עצמות ספקט וסי טי בטן חזה אגן) הפעם האחרונה שביצע היתה לפני כשנה וכמה חודשים שם גילו גרורות באגן שהתכווצו מאוד בעקבות הטיפול וממצא חשוד אבל לא ודאי בחזה. . האם הכרחי לחכות לתוצאות לפני התאמת טיפול או שכדאי כבר ללכת לאונקולוג ולשנות טיפול תרופתי?
תודה רבה.
שאלתך לא ברורה עקב טעויות בשכתוב.
יש לבצע הערכת מצב. בהתאם למיקום הגרורות ותלונות המטופל יש לקבוע טיפול. במקביל יש לשלוח רמת Testosterone ולוודא שהוא אכן מדוכא. אם אינו מדוכא, יש להחליף את הזריקה.
באם מחלה אכן מתקדמת, בהתאם ל Gleason ומשך השליטה הקצר, ובהתאם לתלונות, ייתכן ולטיפול כימי סיכוי יותר גבוה לשלוט על המחלה.
בברכה,
האם תוכל בבקשה לפרט לי על הטיפול ביוניתרמיה.
האורולוג שלי באסף הרופא המליץ לי לעבור את הטיפול הנ"ל לאחר טיפול בבי סי גי שלא עבד טוב.
תודה על העזרה
אני מניח שהמדובר בשיטת Synergo, חימום (היפרתרמיה) בשילוב טיפול כימי MMC.
אחרי ניתוח רדיקאלי ובגלל שפסאי היה גבוה אחרי הניתוח 3.5 , הוחלט על טיפול הורמונאלי שהחל בדצמבר, בתוספת 30 הקרנות - בבדיקות דם האחרונות טטוסטרון 1.8 נראה שלא מדוכא מספיק ופיסאי 0.04 מה אפשר להוסיף לשנות??
בתודה
לשנות תכשיר. ישנן שתי תרופות נוספות בקבוצת LHRh Agonist או לעבור לFirmagon שהוא LHRH Antagonist. הרופא המטפל בך יבין את המושגים הללו.
בברכה
ממליץ להתעלם מהמידע.
לקרובי משפחה מדרגה ראשונה שכיחות גבוהה יותר, למעשה כפולה מאשר באוכלוסיה הרגילה.
שלום
אבי עבר לפני כשנתיים כריתה רדיקלית של שלפוחית השתן הערמונית והכליה בעקבות TCC CARCINOMA HIGH GRADE NESTED VARIANT
לצערי הרב לאחרונה חזרה המחלה כניראה מקומית באזור המפשעה והאגן.
בגלל תפקודי כליה גבוהים החליטו לדחות את הכימו עד להתחלת ההקרנות וגם אז רק במינונים קטנים.
האונקולוג ציין מחקר אופטימי בשם anti pd1
בגלל המצב הרגיש של הכליה חשוב לאבא שלי להשיג את הטיפול במחקר הנ"ל.
כיצד ניתן לברר פרטים על המחקר הנ"ל והשתתפות בו?
תודה
התרופה לא ניתנת להשגה. תוך כ 3 חודשים ייפתח בארץ מחקר עם התרופה בהשוואה לטיפול כימי קו שני. במחקר יככלו חולים עם תפקוד לב, כליות, כבד ומיח-עצם תקינים, כמקובל במחקרים כאלו.
אפשר לברר באתר האגודה למלחמה בסרטן וגם אצלנו באילו מרכזים ייפתח המחקר.
שלום פרופ' סלע,
לפני מספר שנים עברתי ניתוח כריתה רדיקלית של הבלוטה הערמונית - הרופא שביצע את הניתוח הינו בעל שם וידוע מאד בתחומו. אף לפני הניתוח הצגתי בפניו מספר פעמים שאלות ברורות על הזקפה העתידית לאחר הניתוח, וזכיתי לתשובה חד משמעית שברוב המקרים הזקפה חוזרת למצבה הקודם, סבלתי לאחר הניתוח מחוסר זקפה מוחלט שלא השתפר גם לאחר שימוש בכדורים ואף לאחר הזרקה, עד שנאלצתי לבצע ניתוח השתלת תותב. כוון שהמנתח הראשון לא העמיד אותי על הסיכונים העתידיים חרף שאלותיי, "גרר" אותי במהלך חודשים ארוכים בהמלצה על כדורים ואחר"כ על הזרקה, לא הבהיר לי את הבעייתיות של קיצור אבר המין לאחר הניתוח, התוצאה - התותב שהושתל לי הינו קצר יחסית (בהתחשב באורך הפין היום) עם כל הבעייתיות שנוצרה מכך. שאלתי - האם לא מוטלת על המנתח חובה ליידע את המנותח העתידי בדבר כל הסיכונים (בבמיוחד לאחר שהנ"ל הציג שאלות ברורות) ? שאלה נוספת : מחקרים מעידים שהסיכוי לשמירה על זקפה בניתוח כריתה רדיקלית של הבלוטה הערמונית גדולים הרבה יותר בניתוחי "דה וינצ'י" - מדוע לא ממליצים למנותחים לנסוע למרכזים אמריקאיים בהם צברו ניסיון בניתוחים כאלה וממשיכים לנתח בישראל בשיטה השמרנית ? תודה על תשובתך . משה
השאלה שלך מציפה את המקובל בארץ בהם החולים מקביךם חוות דעת ממומחיות אחת. אני משוכנע שהמנתח רצה בהצלחת הניתוח. לעיתים, למרות הסבר מפורט, לא כל המסר מופנם. לכן, מציע לעיין גם במבואות נוספים, לדוגמה חוברת שהוכנה במיוחד לחולים ע"י האגודה למלחמה בסרטן.
זו תוצאת בדיקת המעבדה של אימי בת 73
כששאלתי את הרופאים מה פירושה הם פשוט חזרו על המילים באנגלית ולא הצלחתי להבין כלום
עזרו לי להבין מה היא אומרת, חיפשתי את הדירוג של TNM אבל לא מצאתי
אודה לעזרתכם בהקדם
superficial fragments of papillary urothelial carcinomalow-fogally high malignantpotential(grade 2-3 no tissue from lamina propria or muscularis propria submitted- inadequate for staging
TNM מתייחס הערכה לגבי מידת הגידול בשלפוחית השתן (T), בלוטות הלמפה (N)וגרורות מרוחקות (M). מבררים את N ו M רק באם הגידול חודר לשריר. כאן לא ניתן לקבוע את ה T כי הביופסיה לא הייתה עמוקה דיה ולא כללה שריר. לכן, יש לחזור על הביופסיה.