לאחר כאב פתאומי וחד באשך השמאלי,הגעתי למיון ומשם לאחר שבוע לניתוח כריתת אשך בעקבות בדיקת אולטסאונד ומציאת גוש.במקביל עברתי בדיקת C.T שיצאה ללא עדות לפיזור מישני ומרקים שיצאו תקינות.כרגע אני בהמתנה (בלתי ניסבלת) לתוצאות הפטולוגיה.האם תקינות ה CT והמרקרים מעידות כי המחלה נמצאת בשלב הראשוני בוודאות?האם קיים סיכוי כי בשבוע שעבר מאז הCT ועד הניתוח התפשטו גרורות בגוף?
בבדיקה באשך ימין המצא מרקם תקין עם הסתיידויות עדינות.ללא גושים.
האם ההסתיידויות מצביעות על בעיה גם האשך הימני?
האבחנה היא השלב ראשון ולאבחנה חשיבות רבה בקביעת הגישה הטיפולית. בכל אבחנה, מעקב ללא טיפול היא אופציה טיפולית, זה מדגיש שאין שאין כל חשש להתפתחות המחלה עד לתשובה הסופית.
יש לעקוב אחר האשך השני. נוכחות הסתיידויות אינה מעידה על נוכחות גידול. קיים סיכוישל כ 2% להתפתחות גידול נוסף באשך השני.
בברכה,
רמת PSA לאחר ניתוח כריתת הערמונית בשל גידול מרמזת על פעילות המחלה. ברמות אלו, ניתן להניח שהמחלה אינה באזור מיטת הערמונית.
בהתאם לממצאים יוחלט על הטיפול. בכל אופן, קיימות היום תרופות המאריכות חיים ויש לך שנים ארוכות לפניך.
בריאות שלמה.
אין כל מניעה בלקיחת התרופה. יש לדעת שיש להכפיל את רמת ה PSA, שכן היא יורדת במתן Avodart.
שלום פרפסור
התגלה לי סרטן שלפוחית השתן בדרגה ראשונה. בוצע turt והוצא הפוליפ.
שאלתי מה הסיכויים שזה יחזור?
יש לי עבר במשפחה עם אבי ואימי, סרטן המעי הגס וסרטן הערמונית.
כמובן שבשניהם אני נמצא בביקורת מתמידה.
תודה
נמוך ביותר.
התכנית שניתנה לך היא הפרוטוקול המומלץ.
לא, המדובר במערכת אחרת בגופנו.
לא,
שלום רב
כתוב בעלון של תרופת פירמגון ש
יש להיזהר בשילוב דגרליקס עם תרופות המאריכות מקטע Q-T
אם המטופל נוטל קרסטור, אוקסר פלוס, דיזותיאזיד, ציפרלקס, אספירין, וזודיפ 10 - כלומר תרופות להורדת לחץ דם, לדילול דם ולהורדת כולסטרול - יש בעיה בשילוב עם פירמגון?
יש לו עבר של ארוע מוחי בן 79. האם הזריקה הזו מסוכנת לו יותר מאשר סופרפקט?
תודה רבה
עם פירמגון נמסר על הפחתת תופעות הלוואי הלבביות.
פרופסור שלום
ברוטינה שולחים את אבי לבדיקת סי טי חזה בטן ואגן. סובל מס. ערמונית מפושט.
למה לא נכלל עמוד שידרה בזה? הרי עיקר הגרורות הן בעצמות באגן. האם צריך לבקש במיוחד?
תודה רבה.
חלונות עצם בבדיקה ניתן לקבל הערכה לגבי המצב בשלד באזור הנסקר.
בCasodex הקרנה מונעת לשדיים מקטינה את הגדלת החזה. לגלי החום אין טיפול מוצלח. יש כל מיני דרכים לנסות להקל, הפועלות במידה קלה.
תודה על תשובתך
אני בן 76. עקב סרטן של ערמונית עם גליסון 7 (4+3) אני אקבל טיפול הורמונלי עם שתי תרופות BICALUTAMIDE ל 28 ימים ו DECAPEPTYL 11.25 MG בזריקה ל 3 חודשים.
סה"כ מתוכנן טיפולהורמונלי של 6 חודשים משולב עם הקרנה חיצונית. ההקרנה תתחיל לאחר 3 חודשים של טיפול הורמונלי.
איך בודקים את תוצאות הטיפול ההורמונלי אחרי 3 חודשים? בדיקת PSA ובדיקת גודל? ביופסיה חוזרת ?
הערמונית שלי היום בנפח 60 סמ"ק. האם היא אמורה לקטון אחרי 3 חודשים של טיפול הורמונלי? בכמה? האם זה היה מאפשר טיפול בברכיטרפיה?