אני בין 64 עם ערמונית מוגדלת,psa שירד מ21 ל10 עם כדורים אבודרט,ביופסיה יצאה תקינה,מחכה לתשובה של mri מהערמונית.במידה והmri יצא תקין
מה צריך להיות המשך הבירור?
יש לי גם אבן גדולה בכיליה בשליש התחתון האם יכול להיות קשר בין זה והpsa V V
הגבוה?
תודה מראש על היעוץ
התשובה טמונה בערמונית.
בברכה,
שלום,אבא שלי בן 81, לפני כ-8 שנים נתגלה אצלו סרטן בערמונית.הגליקסון בביופסיה היה :7=(4+3).בשנה האחרונה היו לאבא 2 מקרים של דם עם קרישי דם גדולים בשתן!כאשר אחרי כל מקרה נעשתה בדיקת ציסטוסקופיה ,בציסטוסקופ גמיש.הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות!אני רושמת פה את ערכי ה-psa .בתאריך 13.10.13 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.34בתאריך 23.04.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.66בתאריך 15.06.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.67בתאריך 20.08.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.85מבקשת מאוד לדעת מה צריך לעשות? ואיך צריך לנהוג? לנוכח עלייה כזאת חדה בערכי ה-psa .על פי הנתונים שנתתי האם ניתן להסיק שהסרטן חזר?על איזה בדיקות הדמיה או אחרות היית ממליץ לבצע(גם באופן פרטי!)ובנוסף האם קצב עליית ה-psa נחשב מהיר?מבקשת מאוד את התייחסותך לכל שאלותיי, זה חשוב לי!תודה!
לא ניתן לענות על השאלה מבלי לדעת מה הטיפול הראשוני שניתן בעת אבחון המחלה, מה היו נתוני הפתיחה וכיצד השפיע הטיפול על ערכי ה PSA.
הגדרת הישנות לאחר טיפול קרינתי היא עלייה של 2 נקודות מתחת לערך הנמוך ביותר שהשיג הטיפול. מבחינה ביוכימית, המצב אינו בטווח הגרת הישנות ביוכימית.
מה הטיפול שניתן לפני 8 שנים. באם הוא קרינתי והבדיקה הרקטלית תקינה, אין העלייה מעידה על מחלה פעילה.
בברכה
שלום
שישהו מכיר את הבדיקה הנ"ל?
אשמח לקבל פרטים
שלום רב,
האם פי אס אי 0.2 (שלושה חודשים קודם לכן היה 0.1) מדאיג מאוד?
מה ההשלכות?
לאחר כריתת ערמונית...
תודה,
אני משער שהממצאים הפתולוגיים תמכו בצורך לקרינה. העלייה מעידה על נוכחות פעילות מחלה.
אבי בן 80, לאחרונה התגלה אצלו סרטן בפרוסטטה עם גרורות בעצמאות. PSA 4800 . קיבל טיפול פלמגון 240 וכל 28 ימים צריך לקבל מנה נוספת של 80 מ"ג. כמו כן, קיבל איקס גבה לחיזוק העצמות פעם אחת וצריך לחזור על כך עוד פעמיים בחודשיים הקרובים, זריקה בחודש. מטופל גם בקלציום ציטרט אחד ביום ואופטלגין לכאבים. קיבל גם 6 הקרנות. לא קיבל סטרואידים- מתי לרוב נותנים? ובמה מסייעים ? באיזה שלב נותנים רדיום 223 (סופיגו)? האם כדאי כבר בשלב זה לתת התערבות זו למניעת התפשטות הגרורות לאברים אחרים?
מצפה לתשובתך
צריך להמתין לתגובת PSA. אם PSA אינו יורד יש לבדוק רמת הורמון המין הגברי לפני כל החלטה טיפולית. סטירואידים ניתנים כהקלה זמית במצב חריף דוגמת לחץ על עמוד השדרה. רדיום הוא אחד מאפשרויות הטיפול לאחר כישלון הטיפול ההורמונלי הראשוני.
עודפים של בן משפחה שעבר ניתוח בערמונית.
חינם, ללא תשלום.
אזור ראשל"צ.
כל המעוניין נא ליצור קשר בטלפון 03-9418585
בהתאם לקצב עליית ה PSA ממליץ על טיפול. העבודות שכללו מעקב דרשו עלייה איטית יותר של ה PSA. המצב אינו חמור.
.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא סרטן הערמונית. יום העיון יתקיים ביום רביעי, ה- 10/9/14, בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים, "בית מטי", לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל, רח' רביבים 7, גבעתיים, אולם "סוזי", החל מהשעה 9:00 בבוקר. יום העיון בהנחיית דר' רענן ברגר, מנהל המערך האונקולוגי, מרכז רפואי ע"ש ח. שיבא, תל השומר. יום העיון הינו ללא תשלום.
לפרטים ולהרשמה:http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8391
מטופל שקיבל זריקה ראשונית של פירמגון לפני עשרה ימים יוכל לראות שינוי בPSA ובטסטוסטרון בבדיקת דם שתבוצע היום? (PSA וטסטוסטרון לא גבוהים ובכל זאת התחילו לעלות לאחרונה)
חשוב לנו לבצע אותה היום על מנת להספיק להעביר את התוצאות להנהלת הקופה לפני רכישת המנה הבאה.
בתודה.
ירידת ה Testosterone עם פירמגון היא מיידית, תון 24-36 שעות.
מה השאלה?
בביופסיה מתאריך 12.6.14 התגלה אצל בעלי מיממצא:
bx cap gleason 7 דו"צ פחות מ-10 % מגלילים עם שאת.
psa 18.13
מיפוי עצמות ללא ריכוז פתולוגי
ct בטן ללא גרורות.
הרופא האורולוג הפנה את בעלי לאונקולוג בבי"ח לצורך הקרנות.
האם מצבו של בעלי מחייב טיפול, מה מידת הדחיפות?
אילו בדיקות נוספות מומלץ שבעלי יעשה?
האם לא עדיף שיבצע בדיקת
לא מצוין גיל החולה ומצב בריאות כללי. גם לא ברור מהו הסיווג הפתולוגי המדויק ומידת מעורבות הערמונית לקביעת דרגת הסיכון.
יש לדון על הערכת המצב עם האונקולוג שיבדות את החולה.
בברכה\