שלום.
בן 74 ארבע שנות מעקב שלוש פעמים ביופסיה המדד תמיד 6,בעוד שלושה חודשים שוב ביופסיה,האים הביופסיות לא מזיקות?
אין נזק בביופסיה מלבד סיבוך הקשור בביצועה.
בברכה,
מה פרוש פרנכימת הכליות מעט דלה ואקוגנית דו צדדית
קיימת פגיעה מסוימת בכליה, בתיאור זה הפגיעה בד"כ משנית לחסימה ממושכת.
בברכה
ד"ר שלום רב ,
ברצוני לציין שלפני 3 חודשים סיימתי טיפול שלקח חצי שנה נגד APL
לוקמיה נדירה מאוד והצליחו לחסל את התופעה באמצעות ארסניק ומלא כדורים ויטמין A .לא נעשה שימוש בכימותרפיה זה טיפול עם הצלחה רבה שקיים בברלין.
היום אני במצב של החלמה מולקולרית ואני מקווה שארסניק מהעבר לא השאיר שם נזק .
לגבי המקרה שלי עכשו שמי תומר אני בן 36 גר בברלין ,ולאחרונה לפני 8 ימים התחילו לי כאבי תופת שמקשים עליי לזוז בשלפוחית השתן ,בפרנאום ,פרוסטטה
כל תוצאות בדיקות דם ושתן תקינות כולל PSA AND CRP אני מתוסכל מאוד כי להתקופף וללכת קשה לי ואני בחור רזה וגבוה שמאוד בכושר. עשו לי גם אולטרא סאונד רקטלי ואולטרא סאונד רגיל הכל תקין .האשכים אגב לא כואבים רק מתחתם בפרנאום כואב ,הרופא נתן לי אנטיביוטיקה רק מאתמול למרות שלא מצאו כלום.אני בקושי יוצא מהדירה שלי מרוב שקשה וכואב לי וכדורים הכי חזקים נגד כאבים לא ממזים לי אפליו כדור עם מורפיום שהוא רק מרדים אבל לא מוריד לגמריי את הכאב .אם אני שם לאפטופ עם כרית על האשכים אפילו זה כואב ואני לא מסוגל .ולא היה לי תאונה .מה לדעתך הם צריכים לשלול ???? מחכה לתשובתך תומר
שלום
אבי מקבל טיפול בזייטגה וכתוב בתרופה שלנשים בהריון או שמתכוונות להרות אסור לגעת בכדורים כלל.
זה כתוב מפורשות בכמה מקומות בעלון.
שאלתי היא - אם הוא שותה אותם ומקבל גם סופרפקט - האם הגוף שלו מפריש את ההורמונים האלה בזיעה, בשתן ולכן אסור לי לבוא גם במגע ישיר איתו או עם השירותים וכו'?
א
"אבירטרון אצטאט אינה מיועדת לנשים. יתר על כן, לנשים הרות או שעשויות להיות בהריון אסור אפילו לגעת בתרופה ללא אמצעי הגנה כמו כפפות."
ובהתוויות נגד
"במיוחד נשים בהריון או נשים בגיל הפריון שעשויות להיות בהריון צריכות להימנע מכל מגע עם התרופה. גבר שמשתמש בתרופה חייב להשתמש בקונדום בעת קיום יחסי מין עם אישה".
בהחלט. יש לזכור כי הביופסיה מייצגת מדגם קטן של הגידול.
לגילך, רמת ה PSA מוגברת. יש לפנות לאורולוג לבירור המתאים. אולטראסאונד ו CT אינם כלי טוב לאבחון הערמונית.
היום ביצעתי בדיקת PSA נוספת ( חודש ושבוע אחרי הבדיקה הקודמת ) ואחרי טיפול אנטיביוטי של חודש באופלודוקס - תוצאת הבדיקה יצאה 4.69 שהיא פחות עשירית מזו הקודמת.האם השיפור יחסוך לי לעשות את הביופסיה ?
בתודה מראש !
אני בן 79 ב-2006 איבחנו אצלי סרטן הערמונית גליקסון 6 ,
בתחילת 2007 טופלתי בהקרנות, ב-1.2012 החל ה-PSA לעלות מ-4.8 והגיע ב-11.2013 ל- 11.45 בשלב זה עברתי טיפול הורמונלי וה- PSA ירד ל-0.04 וכעבור כחצי שנה ה-PSA הגיע ל-8.
לאחרונה נעשתה לי בדיקת PET CT. ממצאי הבדיקה מצביעים על קליטה ניכרת CHOLINE C 11 באספקט הימני האחורי של הערמונית, ובסכום מצויין ,שיתכן שזה ההסבר לעליה בערכי ה-PSA. בדוח הבדיקה מצויין אף שאין קליטת יתר בתחנות נודליות אחרת ואין עדות לפיזור גרורתי בשלד.
איזה סוגי טיפול קיימים למקרה שלי ועל איזה מומלץ,אם בכלל. בתודה
=
6
ברמות כאלו של PSA יש אפשרות למחלה במקומות אחרים על אף ה CT-PET. יש לשקול בדיקות משלימות. בנוסף, כדאי לבדוק שרמת הורמון המין הגברי אכן מדוכאת.
תמיד ניתן להשלים טיפול מקומי ע"י הקפאה אן High frequency ultrasound.