שלום,
רציתי לדעת האם סרטן הערמונית עובד בתורשה לבנות והאם יש צורך לעשות בדיקות כלשהן?
תודה
כאשר סוגיה זאת צצה יש לבדוק גן BRCA. הדבר מחייב ייעוץ גנטי מקדים שהוא צוואר הבקבוק לביצוע הבדיקה.
בברכה,
גילו לבן משפחתי בן60-65 בערך סרטן ממאיר בערמונית. כרגע קבעו לו תור לניתוח להסרת הערמונית שיערך בעוד כחודש. האם יהיה ניתן דעת רק אחרי הניתוח האם הסרטן התפשט או אפשר לדעת לפני? והאם ההסרה היא בעצם "מחסלת" את הסרטן או יש סיכוי שיחזור?
תודה מראש
בהיעדר נתונים לגבי הגידול בערמונית לא ניתן לענות על השאלה. קיים מודל המנבא סיכויי ריפוי ע"ס נתונים הכוללים: גיל החולה, רמת PSA, נתונים פתולוגים ומידת מעורבות בלוטת הערמונית בבדיקה הרקטלית. גם חסר מידע אלו בדיקות בוצעו לחולה. מהבדיקה הפתולוגית לאחר הניתוח ניתן יהיה להעריך ע"ס מודלים אחרים את הסיכון להישנות.
האם יש הבדל בין כמוסות כורכומין של ראן צמחים וברא צמחים בתוצאות השימוש
איתמר
תוצאות השימוש? למה הכוונה?
קראתי בפרסומים של שתי החברות שהן משתמשות בטכנולוגיות שונות בייצור הקפסולות.
אני מבקש לדעת האם יש הבדל בין שני הסוגים מבחינת הספיגה בגוף ובהתאם לכך התועלת שמפיקים מלקיחת הקפסולות נגד סרטן הערמונית
היום ביצעתי בדיקת PSA נוספת ( חודש ושבוע אחרי הבדיקה הקודמת ) ואחרי טיפול אנטיביוטי של חודש באופלודוקס - תוצאת הבדיקה יצאה 4.69 שהיא פחות עשירית מזו הקודמת שהיתה 4.79.האם השיפור יחסוך לי לעשות את הביופסיה ?
זו ההודעה הקודמת:
http://www.cancer.org.il/forums/message.aspx?fid=10&mid=35799
בתודה מראש !
תשובה זהה. לגילך הרמה גבוהה. מציע בדיקה ע"י אורולוג ולדון עימו על ביופסיה.
לסבי ז"ל מצד האמא היה סרטן הערמונית.
אמרו לי שזה עלול לעבור בתורשה.
האם יש משמעות לכך שסרטן הערמונית הינו לגברים בלבד ואילו הקשר הגנטי שלי הוא דרך האמא בלבד, או שזה עובר בתורשה בכל אופן.
ב. כיצד ואיך רצוי להיבדק ובאיזה גיל.
תודה!
יותר קשור לקרבה מדרגה ראשונה. כאשר יש קרבה כזאת, ההמלצה להיבדק בגיל 40.
בתוך שנה עליה של PSA מ- 1.59 ל- 2.22
בשנים קודמות היתה עליה הדרגתית מתונה יותר.
האם מצריך בירור נוסף?
בן 68 , בריא.
הערה: יום לפני הבדיקה רכיבה כשעה על אופניים
לגילך הרמה מתאימה. בדיקת PSA צריכה להיות מלווה גם בבדיקה רקטלית.
שלום רב .אשמח לקבל ייעוץ בבעיה הבאה:
בן 42, הופנתי לבדיקת US של האשכים והבטן התחתונה בעקבות כאבים חזקים באשכים לאחר אימוני ריצה . הכאב פחת משמעותית אחרי שבוע של מנוחה. סיכום תוצאות הבדיקה מלפני 3 חודשים (אציין רק את מה שחריג): אשך שמאל : לא מוגדל בעל מרקם אחיד . הודגם נוזל מסביב לאשך בכמות קטנה . לציין וריקוצלה קל. ראש אפידידמוס : במיקומו האנטומי מספר מבנים ציסטיים בגודל עד 2.2X1.2 ס"מ. אשך ימין : לא מוגדל בעל מרקם אחיד . הודגם נוזל מסביב לאשך בכמות קטנה . ראש אפידידמוס בעובי תקין, פרט לציסטה בקוטר 0.6 ס"מ. ערמונית : לא מוגדלת עם הסתיידויות בתוכה . בבדיקת אולטראסאונד נוספת שביצעתי השבוע, התוצאות היו דומות, אבל באשך שמאל ה"מבנה הציסטי" גדל למימדים של 3.0X1.9 ס"מ, ולא ניתן היה לקבוע בוודאות אם מדובר במספר ציסטות פשוטות שממוקמות באותו איזור, או בציסטה אחת גדולה עם קירות/מחיצות בתוכה . יש לציין שאני חש כאבים באיזור מידי פעם .
השאלה היא האם קיים חשש שמדובר בגידול ממאיר בגלל החוסר וודאות שמדובר בציסטה פשוטה ? האם צריכים להסיר או לנקז את הציסטות ? והאם קיים חשש שציסטה שפירה תהפוך בהמשך לממאירה ? תודה מראש .
גידולי ה Epididimis נדירים ביותר והתיאור אינו תומך בכזה.