שלום לכולם, אבא שלי אובחן לפני מספר חודשים עם סרטן הערמונית עבר את הניתוח בבדיקות לאחר מכן נמצא כי ההורמון עדין קיים והוחלט על טיפול בהקרנות, השבוע הוא היה אצל הרופא שאצלו יבוא ההקרנות הוא הסביר לו שאין לו סרטן ערמונית רגיל ובגלל זה הניתוח לא הצליח שלח אותו לעשות מיפוי עצמות וסי טי לפני שיתחילו את ההקרנות יש דבר כזה סרטן הערמונית a1?
עצוב לי שאבא שלי הלך לבד לאותה פגישה הוא יצא מבולבל ולא ככ זוכר מה אמרו לו, בטח תגובת פחד. לפגישה הבא נלך איתו לקבל יותר מידע
אולי מישהו יכול לשפוך לי קצת אור...
עדי
אני ממליץ לאבא ולכם להגיע לקבוצת תמיכה .
The Whitmore-Jewett system is similar to the TNM system, with approximately equivalent stages. Roman numerals are sometimes used instead of Latin letters for the overall stages (for example, Stage I for Stage A, Stage II for Stage B, and so on).
במילים אחרות הסרטן של אביך איננו אלה סרטן רגיל ולא אלים במיוחד. מה שכתבתי קודם נכון אבל לא מתיחס למצב אביך.
אביך עבר קרוב ל וודאי ניתוח הנקרא TURP(כריתה דרך שופכת הערמונית) שאינו מסלק את כל הגידול. לכן יש השלים טיפול, וכנראה בגילו ההמלצה היא טיפול קרינתי.
בברכה,
שלום רב
"לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית "
אנו שמחים להודיע, שהמפגש הקרוב יתקיים ביום שני ה 19.1.2015 כ"ח בטבת תשע"ה בשעה 17:30 .
בבית חולים קפלן ברחובות , באודיטוריום .
מרצים : ד"ר אורי לינדנר – אורולוג בכיר .
טיפול חדשני ממוקד לסרטן הערמונית .
ד"ר מיכאל דינרמן – אונקולוג בכיר .
טיפול כימותראפי לעומת ביולוגי בחולה מתקדם
פנל מומחים בהשתתפות : פרופ' דן ליבוביץ – מנהל המחלקה האורולוגית .
ד"ר א.לינדנר
ד"ר ב.דינרמן
ערב של שאלות ותשובות בכל הנושאים של סרטן הערמונית
מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה.
הכניסה חופשית.
יהיה כיבוד קל .
להתראות
אבי סרנגה
050-5256468
Robotic.avi@gmail.com
facebook
http://www.lwpc.org.il
מוזמנים חולים מכל רחבי הארץ.
שלום,
זו פעם ראשונה שאני מגיב כאן...
לאור המלצת הרופא שלי לבצע בדיקה לגילוי סרטן הערמונית, התחלתי לחפש מידע בנושא , ברשת ונתקלתי במאמר של ד"ר אהרון מנס שבו מפורטות דרכים שונות שבעזרתן ניתו להוריד את הסיכוי לחלות במחלה.
ממש אשמח לקבל חוות דעת מקצועית על הנאמר בכתבה ועד כמה הדברים הכתובים בה הם בעלי בסיס מדעי מוכח.
כמובן שאם יש דרכים נוספות, שלא מצויינות בכתבה אשמח לשמוע גם אותן...
אני מצרף קישור לכתבה.
תודה מראש לעונים!
אין האתר עוסק בחוות דעת על מידע בעיתונות הפופוליסטית.
אך בכל מקרה כוונתי לא הייתה לביקורת עיתונאית אלא הייתה זו בקשה לחוות דעת מקצועית על הנאמר בכתבה המצורפת.
בכל זאת מדובר כאן במאמר שנכתב ע"י אורולוג מומחה...
פרט לכותרת לא מופיע דבר בפנייתך.נסה שנית.בעבר כתבת על אביך המבוגר שהיה צריך לעבור עוד בדיקות שפרופ' סלע : Endorectal-coiled MRIהאם עבר הבדיקה?
עבודה שבדקה טיפול רציף לעומת טיפול לסירוגין ממליצה על טיפול רציף. לכן, מציע לחדש טיפול.
שלום
לפני 4 שנים נתוח להסרת גידולים ממאירים שטחיים בשלפוחית ומאז כל 3 חודשים ציסטוסקופיה למעקב, בשנה האחרונה כל 6 חודשים, הבדיקה האחרונה בוצעה לפני חודשים.
בבדיקת שתן כללית שבוצעה היום.הכל תקין מלבד:
Erythrocytes u 25
האם זה מראה על חזרת הגידולים?
מודאגת וממתינה לתשובה
תודה - יונית
לא הכרח. יש לשלול זיהום תחילה. אם זה נשלל יש להמשיך בבירור. מעבר לציסטוסקופיה, יש לבצע גם אולטראסאונד דרכי שתן שגרתי ע"מ לעקוב אחר דרכי השתן העליונות.
ושוב שלום
תודה על ההתייחסות! היום קיבלתי את התשובות הללו
erythcyrocyes(u) 1
mocous u +
spuamous epithelial cell +
היות והתור לאורולוג רק עוד 3 שבועות, אודה לך באם יש מה לעשות? רופא משפחה?
תודה תודה
יונית
באם העתקת את התשובה נכונה, אז הממצאים בטווח הנורמה.
Erythrocytes (u) Field 1 - שתן מיקרוסקופיה
erythrocytes 25 שתן כללי
ושוב תודה רבה!!!
בתאריך 01.12.2015 שאלתי שאלה בעניין כורוכמין. מן הסתם השאלה היתה כללית מאוד ולא ברורה אולי., זאת אני מסיק מתוך התשובה שקיבלתי.
בתאריך 03.12.2015 ניסיתי להבהיר את שאלתי. עד היום לא קיבלתי תגובה.
אם שאלתי אינה ברורה אבקש לקבל תגובה בהתאם.
תודה
לא שמתי לב. אין זה תחום התמחותי.
שלום רב,
אבי בן ה 75 אובחן כחולה בסרטן הערמונית.
הוא הופנה לבדיקת מיפוי עצמות וסיטי.
אחרי שנקבל את התוצאות האם אנחנו צריכים לתאם פגישה עם אונקולוג? או עם אורולוג?
בשיטוטי ברשת ראיתי שיש אורולוגים עם התמחות משנית באונקולוגיה - האם אלה סוג הרופאים שצריך לקבוע אליהם? או רופאים עם התמחות ראשית באונקולוגיה ובנוסף בגידולי סרטן הערמונית.
האם יש הבדל?
תודה!
קרן
בגיל זה כירורגיה אינה האופציה הטיפולית הנראית כראשית באם המחלה מקומית. לכן, ממליץ שאונקולוג ינהל את המחלה, קל וחומר באם יש גרורות. במקרה זה מתנהל כעת מחקר קליני המובל ע"י האונקולוגים.