שלום רב, ובכן, לעחר בירורים הבננו, שהרופא המלץ על בדיקת PET GA PSMA. שלא נמצא בסל הבריאות, ויותר מכך רופא המשפחה גם לא ידע על קיום בדיקה זו. פניתי לאסותה לבדוק אפשרות של קביעת תור וגם הם לא שמעו על בדיקה זו. אולי אפשר לקבל הכוונה מה זה הבדיקה האם יעילה ואיפה עושים אתה. רב תודות.
זהו חלבון הנמצא על קרום התא הגידולי (PSA membrane antigrn). מוזרק נוגדן הנושא חומר רדיואקטבי (Ga) הנקשר לחלבון. כך, ניתן לאבחן גידול בשלב התחלתי ביותר. הבידקה אינה בסל הבריאות. מבצעים אותה במספר בתי חולים, איכילוב, אסף-הרופא, מה שאני יוגע, אך ייתכן גם במוסדות אחרים.
עד כה בצעתי את הבדיקה לכ 10 מטופלים, ושיעור האבחון מרשים ביותר. מידע יותר מפורט הוצג לפני כשבוע בכנס לגידולים אורולוגיים של החברה האמריקאית לסרטן.
לפרופ' אבישי סלע שלום רב.
אני פונה אליך ולפורום, בקשר לבעלי. הוא עבר ניטוח קריטת ערמונית לפני כמעט 7 שנים. בבדיקת דם שעשה לא מזמן עלה ה PSA ל 4. אי לכך כנירה הסרטן חזר. עשה CT ומיפוי עצמות, ללא ממצאים. האונקולוגית הציעה הקרנות וטיפול הורמונלי. רופא במכון הקרינה, המליץ לעשות סריקת PAT כדי להיות בטוחים שאין פיזור גרורות, ולא לעשות הקרנות על עיוור. ואם אכן יש גרורות, אז חבל לעשות הקרנות. פנינו לאישור מקופת חולים, והם לא אישרו בטענה שבדיקה זו לא מועילה במיקרה של סרטן הערונית. שאלתי, האם זה נכון שבדיקת PET לא מתאימה ואם אכן זה מצב, איזה בדיקה כן מתאימה. איך נוכל לבדוק אם יש גרורות. אני מודה לך מראש.
נא לראות תשובה קודמת. ברמות כאלו של PSA יש סיכון ממשי שקיימות גרורות. לכן, ממליץ לבצע את הבדיקה לפני טיפול קרינתי כלשהוא.
בברכה,
שלום
גילו לי סרטן שלפוחית השתן ועברתי 2 ניתוחים לאחר שגילו סרטן מסוג T1 שלא חדר את רקמת השריר
לאחר הטיפול התחלתי טיפולי שטיפה BCG סימתי את הטיפול ה-6 לפני שבועיים בערך .
בימים האחרונים בכל פעם שאני עושה פיפי אני רואה במים של השרותים קצף לבן ובועות
האם זה קשור לטיפול או מצביע על בעיה אחרת?
דרוש לעשות אם אר איי לברור בענין הגדלה של ערמונית וגידול בpsa.האם אם אר איי הינה בדיקה מיוחדת נפרדת לערמונית או שהבדיקה מוגדרתכ-MRI אגן או בטן ואז נותנים דגש על הערמונית. האם יש שוני בין בתי החולים בענין ?? אודה לתשובות בהקדם, תודה, בר.
את הערמונית ניתן לברר דרך MRI עם סליל ברקטום, או MRI של האגן. בסרטן ערמונית הבדיקה הראשונה היא החשובה ביותר לקביעת מיקום הגידול בערמונית ומידת מעורבותה.
בברכה
האם ב-MRI ערמונית רואים גם את דרכי השתן , אברי המין, מעי הדק , הכליות ... איברים פנימיים נוספים? או שזה רק לערמונית ? מודה לתשובתך. בר.
ל פרופ. סלע שלום רב.
אני מחלים כעת מסרטן הערמונית..כ 2 חודשים לאחר 32 הקרנות
האם לקיחת תרופה טבעית "פרוסטמד פורטה" של חב' "אלטמן" , מקל על השתן, יכולה להזיק להחלמה.
סיום ההקרנות : 5.1.15
גליסון : 6,7
הסרטן בתוך הקופסה.
תאריך גילויי : 10.6.13
psa : לפני תחילת הטיפול : 3.64
א. האם אכילת פולי סויה ומוצרי סויה מועילה להחלמה?
ב. איך אני מוודא שהסרטן לא התפשט.
ג. אני לא קבלתי הורמונים . בתודה : ברוך
כל התרופות שציינת לא תזקנה להחלמה. המעקב באמצעות PSA ובדיקה קלינית. יש לקחת בחשבון שבתחילה PSA יעלה לאחר טיפול קרינתי ולא להיבהל מכך.
בריאות שלימה.
יום העיון יתקיים ביום שני, י"ח באדר תשע"ה, 09/03/2015
באודיטוריום ע”ש ספנסר, במרכז קניות "סגול", הקריה הרפואית רמב"ם
מנחה : פינטו אסתר,
מרכזת תחום האורו-אונקולוגיה, המערך האונקולוגי, רמב"ם
בתכנית:
08:30-09:00
התכנסות
09:00-09:15
ברכות
פרופ’ רון אפלבוים,
מנהל המערך האונקולוגי, רמב”ם
אלה מולר,
מנהלת הסיעוד בחטי ב ה ה מ ט ו א ו נ ק ו ל ו ג י ת , מ ו מ ח י ת ט י פ ו ל ת ו מ ך
09:15-09:4
טיפולים זעיר-פולשניים לסרטן הערמונית 5
פרופ' גלעד עמיאל,
מנהל מחלקה אורולוגית, רמב"ם
09:45-10:1
חידושים בטיפול בסרטן הערמונית 0
ד"ר אביבית נוימן,
רופאה בכירה בתחום האורו-אונקולוגיה,
במערך האונקולוגי רמב"ם
10:10-10:4
כלים גנומיים בסרטן ערמונית מקומי 0
ד"ר אביבית פאר,
מנהלת תחום המחקרים הקליניים ורופאה בכירה
בתחום האורו-אונקולוגיה במערך האונקולוגי, רמב"ם
10:40-11:0
טיפול קרינתי ממוקד לסרטן הערמונית 0
ד"ר תומר חרס,
אחראי תחום הטיפול הקרינתי לערמונית,
יחידת קרינה, במערך האונקולוגי, רמב"ם
11:00-11:15 הפסקה
11:15-11:40
השפעת הטיפולים לסרטן הערמונית על התפקוד המיני
פרופ' משנה אילן גרינולד
, מנהל היחידה לנוירו-אורולוגיה
והמרפאה לתפקוד מיני
11:40-12:00
הרפואה המשלימה כחלק מהטיפול התומך בחולה האונקולוגי
שרה דנוס,
אחות אחראית מרפאה ומרכזת תחום רפואה משלימה,
במערך האונקולוגי, רמב"ם
12:00-12:30
פאנל מומחים מנחה ד"ר אביבית נוימן
12:30-13:30
היגיון שברגש-מסע להצלחה
ד"ר עינת גלזר,
פסיכולוגית ארגונית בעלת חברת רנמה הדרכה וייעוץ
13:30
דברי סיום וארוחת צהריים
יום עיון
בנושא סרטן הערמונית
הזמנה
•
יום העיון ללא תשלום, מס’ המקומות מוגבל.
יום העיון מיועד לחולי סרטן הערמונית, למחלימים ובני משפחותיהם.
ההשתתפות מותנית ברישום מוקדם במשרדי האגודה למלחמה בסרטן בטלפונים:
snif_haifajr@cancer.org.il
: 04-8511717 או במייל / 04-8511715 •
ניתן לחנות בתשלום בחניון התת קרקעי בסמוך לכניסה הראשית לבית החולים.
באדיבות חברת
אם הנגע גדל יש להסירו.
לפענוח הרדיולוגי יש לפנות למומחה המתאים.