עוזרת להערכה מדויקת של מיקום המחלה. במצבים בהם ישנה עלייה מזערית של PSA ובדיקות מקובלות (CT ומיפוי עצמות) תקינות, הבדיקה יכלוה לאתר מקור עליית ה PSA.
בברכה,
שלום,
מבקשת אם זה אפשרי,לדעת ממך, סביבות עלות של הבדיקה pet psma?
שלום פרופסור אבישי,
אבא שלי בן-85 לפני שנתיים הייתה לו עצירת שתן ובבית החולים שמו לו קטטר
היה מאושפז כ- 10 ימים בחודש נובמבר אושפז שוב עם ירידה בהמוגלובין, בעיות בנשימה בברור שעשו לו מתברר שהוא סובל מכמה דברים אי ספיקת לב, אי ספיקת כליות, כמו כן טענו שיש לו ערמונית מוגדלת. הוא קיבל קסטרל כל ערב. הייתי איתו אצל האורולוג פעמיים כי הוא מתלונן על צריבה חזקה בפין ואי יכולת להתרוקן מהשתן. כמו כן יש לו כאבים קשים בגב בירכיים ובברכיים ואינו מסוגל ללכת יותר מכמה צעדים. דלקת בשתן נישללה. היינו במיון 3 פעמים ולא אישפזו אותו וכל פעל החזירו אותו הבייתה ללא כל טיפול. בפעם השנייה האורולוג נתן לו כדור דאודרט ללא הועיל. מה צריך לברר עכשיו כיצד אפשר להקל על כאביו? ביום חמישי אני סוחבת אותו שוב לאורולוג ממש מסכן קשה לו ללכת ואין דרך אחרת. לא ברור לי מדוע בבית החולים לא מתייחסים אליו בגלל הגיל? אני אובדת עצות נותנת לו משככי כאבי כל הזמן והרופא נתן לו פוסיד כדי שישתן וגם עצירות כרונית קשה. מה עושים?? אנא עזרתך!!
האתר מתמקד רק בבעיות הקשורות לסרטן הערמונית. אם קיים חשש למצב זה, על האורולוג או רופא המשפחה לבצע את הבדיקות האבחנתיות הנדרשות (בדיקה רקטלית, בדיקות דם, PSA והנגזר מבדיקות אלו). בכל בעיה אורולוגית שאינה קשורה למחלת הסרטן, הפתרון הינו אורולוגי ולא אונקולוגי.
חשוב שאביך יהיה מטופל על ידי היחידה לטיפול בית של קופת החולים שלו.
פני לרופא המשפחה שיפנה לקופה בקשה בנושא ואז צוות היחידה יגיע הביתה ויהיה נגיש יותר לבעיותיו.
מרכז המידע
שלום לכולם,
לאור ממצאי בדיקות PSA בדם שלח אותי הרופא לבדיקת MRI ערמונית.
התור הקרוב ביותר הוא בעוד שלושה חודשים (במקרה הטוב).
כיוון שהתורים בבתי החולים הציבוריים ארוכים ,האם ניתן לבצע MRI זה באופן פרטי?
אני אובד עצות בתי החולים עמוסים, הם אומרים שכולם "דחופים" , מצפים שבן אדם יישב עם סרטן שלושה חודשים ויתייבש.
לא מצאתי שום אפשרות לביצוע ה MRI הזה באופן פרטי (באסותא לא עושים את ה MRI הזה) , למישהו יש רעיון איך אפשר לזרז את התור או לבצע את ה MRI הזה בדחיפות?
לא צוינה סיבת הבדיקה. אולם, יש לקחת בחשבון כי רצוי לבצע את הבדיקה לפחות חודשיים מהביופסיה. יש גם לדעת את נתוני הפתיחה של המחלה. ייתכן שניתן להמתין, על אף תחושת הדחיפות שאתה חש.
בדיקת MRI אורכת זמן ויש צורך ברדיולוג מיומן לפענח אותה. כמות המכשירים והרופאים הקיימים מכתיבים את זמן ההמתנה.
עליך ליצור קשר עם המכונים המבצעים את הבדיקה. לעיתים בדיקות מתבטלות, ואזי מזמינים חולים מרשימת המתנה.
בהצלחה,
ניתן לבצע את ה- MRI עם COIL גם באופן פרטי ותוך זמן סביר אבל קופ"ח לא מחזירה כל הסכום אלה רק כחצי ממנו. לפי מיטב ידיעתי זאת חברת בת של מכון מור מבני ברק שנמצאת בכפר סבא.
שלום
עברתי כריתת ערמונית לפני שנה.
שוליים חיוביים פ.ס.איי =0
האם יכול להיות שהסיבה לכואבים בגב זה גרורות?
"לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית "
אנו שמחים להודיע, שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ד' 25.3.2015 בשעה 18:00.
במרכז הרפואי "וולפסון", קומה F , שמאלה ביציאה מהמעלית .
מרצה אורח , ד"ר דוד מרגל מהמרכז הרפואי רבין.
נושא ההרצאה :
רפואה מותאמת אישית בסרטן הערמונית, העתיד כבר כאן.
· גנטיקה של סרטן הערמונית.
· אבחון מתקדם לסרטן הערמונית-ביופסיות מטרה.
· בדיקות גנומיות בסרטן הערמונית.
· טיפול פוקלי בסרטן הערמונית.
מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה.
הכניסה חופשית.
יהיה כיבוד קל .
להתראות
אבי סרנגה
050-5256468
Robotic.avi@gmail.com
facebook
http://www.lwpc.org.il
פרופסור אבישי סלע שלום.
אבי אובחן לפני כשנה בסרטן ערמונית גרורתי עם גרורות בעצמות גליסון 7 (4+3), psa 480. הוא טופל בזריקה הורמונלית דיקפפטול. לאחר שני זריקות הוא התחיל בטיפול כימותרפיה בטקסוטר כ-12 טיפולים כל שלושה שבועות. ה-psa ירד עד ל-4, ועלה ל-112. במהלך השנה הוא לא סבל יותר מידי מכאבים , רק בחודשיים האחרונים יש לו כאבים בגב תחתון מהגרורות והוא מיועד להקרנות בגב תחתון. לפני שבועיים הוא התחיל טיפול בג'בטנה כשאר מיד לאחר הטיפול התחילו לו כאבים איומים ברגליים וקושי ללכת, פלוס כאבים שיש לו בגב תחתון מהגרורות. (בין הטקסוטר לג'בטנה הוא לא לקח הפסקה ). עשרה ימים לאחר הטיפול הראשון בג'טנה ה-psa הכפיל את עצמו ל-240. אדגיש שמאז שהוא קיבל את הג'בטנה הוא לא ממש מתפקד ופוקדים אותו כאבים חזקים ברגליים בלי הפסקה. האם לדעתך הכאבים נובעים מהטיפול? והאם אתה מכיר מצב שאחרי הטיפול ראשון ה-psa עולה ?
אם הוסף לו טיפול כימי לטיפול ההורמונלי יש להניח שהוא היה בקבוצת הסיכון הגבוהה. התמונה שאתה מתר כעת חשודה להיעדר תגובה לגבטנה.
יום העיון יתקיים ביום שני, י"ח באדר תשע"ה, 09/03/2015
באודיטוריום ע”ש ספנסר, במרכז קניות "סגול", הקריה הרפואית רמב"ם
מנחה : פינטו אסתר,
מרכזת תחום האורו-אונקולוגיה, המערך האונקולוגי, רמב"ם
בתכנית:
08:30-09:00
התכנסות
09:00-09:15
ברכות
פרופ’ רון אפלבוים,
מנהל המערך האונקולוגי, רמב”ם
אלה מולר,
מנהלת הסיעוד בחטי ב ה ה מ ט ו א ו נ ק ו ל ו ג י ת , מ ו מ ח י ת ט י פ ו ל ת ו מ ך
09:15-09:4
טיפולים זעיר-פולשניים לסרטן הערמונית 5
פרופ' גלעד עמיאל,
מנהל מחלקה אורולוגית, רמב"ם
09:45-10:1
חידושים בטיפול בסרטן הערמונית 0
ד"ר אביבית נוימן,
רופאה בכירה בתחום האורו-אונקולוגיה,
במערך האונקולוגי רמב"ם
10:10-10:4
כלים גנומיים בסרטן ערמונית מקומי 0
ד"ר אביבית פאר,
מנהלת תחום המחקרים הקליניים ורופאה בכירה
בתחום האורו-אונקולוגיה במערך האונקולוגי, רמב"ם
10:40-11:0
טיפול קרינתי ממוקד לסרטן הערמונית 0
ד"ר תומר חרס,
אחראי תחום הטיפול הקרינתי לערמונית,
יחידת קרינה, במערך האונקולוגי, רמב"ם
11:00-11:15 הפסקה
11:15-11:40
השפעת הטיפולים לסרטן הערמונית על התפקוד המיני
פרופ' משנה אילן גרינולד
, מנהל היחידה לנוירו-אורולוגיה
והמרפאה לתפקוד מיני
11:40-12:00
הרפואה המשלימה כחלק מהטיפול התומך בחולה האונקולוגי
שרה דנוס,
אחות אחראית מרפאה ומרכזת תחום רפואה משלימה,
במערך האונקולוגי, רמב"ם
12:00-12:30
פאנל מומחים מנחה ד"ר אביבית נוימן
12:30-13:30
היגיון שברגש-מסע להצלחה
ד"ר עינת גלזר,
פסיכולוגית ארגונית בעלת חברת רנמה הדרכה וייעוץ
13:30
דברי סיום וארוחת צהריים
יום עיון
בנושא סרטן הערמונית
הזמנה
•
יום העיון ללא תשלום, מס’ המקומות מוגבל.
יום העיון מיועד לחולי סרטן הערמונית, למחלימים ובני משפחותיהם.
ההשתתפות מותנית ברישום מוקדם במשרדי האגודה למלחמה בסרטן בטלפונים:
snif_haifajr@cancer.org.il
: 04-8511717 או במייל / 04-8511715 •
ניתן לחנות בתשלום בחניון התת קרקעי בסמוך לכניסה הראשית לבית החולים.
באדיבות חברת
נראה לי שעל רקע הטיפול המוחי בירור הכליה פחות חשוב מסחינה קלינית. מנסים לבדוק האם קיים גידול נוסף בכליה. בסוגיה כזאת ניתן גם לעקוב.