לרוב מדובר בגידול משנית לחשיפה לרעלן כלשהוא (עישון, חומרים כימיים וכו").
בברכה,
יום עיון מעניין במיוחד.לומדים על מחלת הסרטן וטיפולים חדישים.
פרטי ההזמנה פורסמו כאן בפורום לפני כמה ימים.
ההשתתפות חינם אבל חייבים להרשם כםי שפורסם בהזמנה.
יום העיון כולל כיבוד קל וארוחת צהורים.
ברור "מיום" ונכתב על ידי יעל יניב
מתנצל
שלום,
מבקשת לדעת האם זריקת פרימגון עלולה להזיק לכליות,באדם מבוגר שיש לו מחלת כליות כרונית?
את אותה השאלה אני שואלת לגביי כדורי קסדוקס.בבדיקת דם האחרונה ערך ה- egfr הינו 31.תודה!
קפיצה של psa מ 1.7 ל-5.6 ערמונית מוגדלת ללא ממצא במימוש ( פרןפסור דני ליבוביץ ) קופת חולים המלצה לביופסיה, פרופ דני ליבוביץ ביקש להמתין ולעשות בדיקות דם אחרי חודשיים , בדיקות אחרי חודשיים psa 2.00, אחרי 4 חודשים 1.8.
בדיקת אולטרה סאונד נמצא גודל 78.
האם אני צריך וכדאי לעשות את הבדיקה המיוחדת אשר לא נמצאת בסל ...
האם כן לעשות ביופסיה ( חשש לדלקות ).
מה לעשות תודה ....
חסר מידע לגבי גיל החולה ותלונות קליניות. מציע לעקוב אחר המלצת האורולוג.
שלום דוקטוראני בנן 59 בריא בד"כ מזה 6 חודשים יש לי כאבים קלים לסירוגין במותן ימין מקרין לגב מצד ימין( יום יומיים ללא כאב ואחר כך הכאב הקל חוזר לכמה שעות ונעלם ושוב חוזר). יש לציין שהכאב הקל בעת ישיבה ובשינה כמעט נעלם.בדיקת שתן לכללית שליליתבדיקת צואה דם סמוי שליליאולטרסאונד בטן בלי ממצא פתלוגי( כליות, כבד,טחול,לבלב),חוץ מכיס מרה שיש בו פוליפ גודל 3מ"מיש לציין, שבמהלך חיי היו לי כל כמה שנים אבנים בכליות ובשופכן שהיו יוצאות אחרי שתייה מרובה, אבל הכאב הייה חזק מאד.ממה לדעתך נובע הכאב ??
האם כאב לסירוגין במותן הוא תסמין לסרטן כליה??
האם יש לי מחלה מסוכנת כמו סרטן כליה??
האם צריך לעבור בדיקות אחרות כמו סי. טי וכו..?.תודה רבה
למרות שכאן הגעת לפורום לא מתאים אבל יש לי קצת ידע בנושא:
על פניו זה נראה כמה שנקרא "לומבגו" במילים אחרות , הכאב במקור דלקת שורש עצב שיוצא מעמוד השידרה בין החוליות L3-4 . תגש לרופא אוטופד שיבדוק אותך. אם לא תטפל בבעיה הכאב רק יגבר. בינתיים אל תרים דברים כבדים.
האתר אינו עוסק בסוגיות אלו.
יש לפנות לרופא המטפל.
פרופ סלע
בכל זאת אודה לך על התשובה לשאלה הבאה:
מחכה לתשובה בכליון עיניים
לא. כאב לסירוגין יכול להתאים לאבן בשופכן. לעיתים באם יש דימום, קריש העובר בשופכן יכול לגרום לתלונות דומות. לכן, באם יש דם בשתן, יש לשלול גידול כליה. כך, לגבי גידול של השופכן.
אילו ערכים של psa free נחשב תקין?
מה הבדיקה הזאת באה לבדוק? תודה!
מעידה על כמות PSA החופשי בסרום. כאשר הערך קטן מ 15%, בערכי PSA 4-10, יש לשלול סרטןערמונית.