היי!
אורלוג הפנה לבדיקת ביופסיה בערמונית
בן 54 בדיקות PSA
6.3.15=5.23
31.8.15=6.1
16.1.14=5.44
1.9.13=5.62
22.7.13= 7.27 דלקת ערמונית
המטוריה בדיקה שניה 150
האם מציע בדיקת ביופסיה רגילה או ביופסיה חכמה עם MRI
מםחד מאוד וחושש
אינני רופא אלה אחד החולים עם קצת נסיון .
לפי דעתי אין לך מה לחשוש מביופסיה מפני שבאמת ההליך לא נעים אבל באמת לא נורא.לא כואב כפי שאתה עלול לחשוב. אבל אל תרוץ לביופסיה לפני שיבדקו אותך בעזרת האצבע .חשוב גם אם יש לך במשפחה קרובים מדרגה ראשונה שחלו בסרטן הערמונית.חשוב גם אם יש לך קושי אפילו לא משמעותי בהטלת שתן.
ה-PSA שלך עומד במקום ואפילו ירד קצת. בקיצור לך לרופא אורולוג שיבדוק אותך.
א) מדוע ביופסיה? אני לא מוצא סיבה פרט אם יש פרטים שלא פרסמת.
ב) ביופסיה זה לא ניתוחץ זה הליך שלוקח 10-15 דקות . לא מסובך. אני בזמנו עשיתי באסותא רמת החייל. הסיבוכים לביופסיה הם מאד נדירות.
ג) כפי שכתבת,יותר פחד מכאב.
אין בארץ את הטכנוגלוגיה לבצע ביופסיה מונחית MRI, ולא ניתן לממן לכל חולה בבירור הראשון שלן בדיקת MRI לפני ביופסיה מונחית אולטראסאונד. אם לא נמוש כל ממצא בערמונית, הסיכוי שקיים לך גידול מסוכן הינו נמוך.
בברכה,
שלום רב,אני בן 65, סובל מערמונית מוגדלת וערכי PSA גבוהים. כמו כן יש גוש קטן שפיר בצד שמאל בערמונית.במהלך שלוש שנים עברתי בירור מקיף - מספר ביופסיות ו בדיקת MRI. הבדיקות לא העלו ממצא חשוד. עתה לאחר כשנה מן הביופסיה האחרונה הופיע לי דם בזרע. הדם מופיע כל הזמן כשיש זרע . מעולם לא היה לי דם בזרע ועתה הוא מופיע בכמות גדולה כל הזמן. הרופא טוען כי לא ניתן להסביר את הדם בזרע ואינו חושב שיש צורך לבצע בדיקות נוספות כי כבר עברתי בירור מקיף. גם ערך ה PSA לא עלה מפעם האחרונה ( אפילו מעט ירד). הרופא אמר שאין צורך בשום בירור נוסף - אינו יודע מדוע יש דם בזרע אך לדעתו זה לא יכול לנבוע מסרטן וצריך פשוט לחיות עם הדם בזרע.אודה מאוד להמלצתך, אני מאוד מודאג. מעולם לא היה לי דם בזרע ועכשיו יש דם כל פעם.
האם נכון להשלים עם המצב ללא שום בירור נוסף? אם יש צורך בבירור אז איזה בירור?תודה רבה
שאלות אלו כדאי שתשאל אך ורק אם תגיע לשלב שהרופא ימליץ על ניתוח.
לפי מיטב ידיעותי (מנסיון) נפח ערמונית שלך הוא פי חמש מערמונית רגילה וזה אולי מצביע על דלקת כרונית.
אם לבחור בין ניתוח רדיקלי קלסי או ניתוח רובוטי.ברור שרובותי אבל תתענין מה נסיון המנתח בכזה ניתוח.
השאלה אינה ברורה. האם קיים גידול סרטני? ברובוט משתמשים לכריתה מלאה של הערמונית במקרה של סרטן. בהגדלה שפירה לא משתמשים ברדיותפיה, אלא בניתוחים אחרים.
לידיעתך, גודל הערמונית נמדד גם במשקל הראיה תשובות בבדיקת הדמיה משך 95גר, שארית שתן 77 סמק
מה עושים האם המשקל גדול ומצריך ניתוח
תודה
האתר מתמקד בסרטן הערמונית. פנה לאורולוג שלך בסוגיות אחרות.
לפי דעתי לא אבל אם ימצא האיש שיפנה ל מנכ"ל בית חולים סורוקה בבקשה כזאת ואם יש לפחות כמה עשרות שמענינים ללמוד על הסרטן שלהם מרופאים ומחולים בעלי נסיון , יתכן שיענו ברצון. לרוב הפגישות האלו ממנים חברות תרפות בעיקר על חשבון מס הכנסה שלהם.
הרופאים והפרופסורים מעונינים שהחולים יכירו אותם כח מפאת אתיקה רפואית אסור להם לפרסם עצמם אחרת. החולים ובנות זוגם רק מרויחים. קבוצת התמיכה הכי "דרומית " היא בינתיים בבית חולים קפלן ברחובות.
נסה לפרסם מודעה חינמית במקומון באר שבעי להתחלה. ניתן לקבל סיוע גם מאגודת המלחמה בסרטן. בהצלחה
במרכז התמיכה "בית אידי מעגן" באר שבע,אשר הוקם ופועל בסיוע האגודה למלחמה בסרטן מתקיימות קבוצות תמיכה שונות לחולים ומחלימים מן המחלה וכן לבני המשפחה.
טלפון: 08-6490802
כמו כן, במרכז התמיכה "חזקים ביחד" של האגודה למלחמה בסרטן במרכז מתקיימות קבוצות תמיכה גם לחולי סרטן הערמונית.
טלפון: 03-5721630
אורית שפירא, עו"ס, מנהלת מח' שיקום ורווחה אגודה למלחמה בסרטן.
בירור לשלילת זיהום בבלוטת הערמונית או גידול.
שלום
משקל הערמונית הוא 95 גר'
האם המשקל אמור לעורר דאגה, האם עלי לעבור ניתוח?
גודל הערמונית נמדד בסנטימטר מעוקב ולא בגרמים.מוקדם לקבוע מה הטיפול/ים שיתאימו למצבך.עליך לעבור עוד בדיקות כדי לדעת אם מדובר בסרטן או רק דלקת כרונית של הערמונית. שתי האפשרויות לא נעימות אבל האורולוג שלך יסביר לך מה מצבך ומה האפשרויות שלך.
אתה לא מסרת כאן מספיק נתונים כדי שפרופ' סלע יכול לענות לך.
באילו מקרים של סרטן הערמונית ממליץ האורולוג/אונקולוג בדר"כ לבצע את הבדיקה pet psma? תודה!
הבדיקה אינה מצויה בסל הבריאות העולמי. משתמשים בה למציאת גידול גרורתי מזערי, בנוכחות עליית PSA לאחר טיפול לגידול הראשוני, כאשר הבדיקות המקובלות תקינות. ניתן להיעזר בה לשלול גרורות בחולה עם גידול מקומי מתקדם. כאמור רגישות הבדיקה, ספציפיות, וגורמי ניבוי חיובי או שלילי עדיין לא ברורים שכן לא נבדקו במחקרים גדולים.
אני מקבל הקרנות בערמונית בתל השומר. סרטן הערמונית גליסון 9. הומלץ לי לעבור בדיקת pet galium psma ע"י אונקולו אורולוג.
כיצד עלי להגיע לבדיקה זו ואם אינה מאושרת בסל התרופות כיצד לעשות זאת בתשלום?
הכי פשוט שטטלפן לבית חולים שיבא ולשאול אותם.
אפשרות נוספת היא להזמין טור לבדיקה וכשתגיע לבדיקה תדרש להשאיר כערבון מספר כרטיס האשראי שלך ואם לא תעביר להם בפקס טופס 17 תוך 30 יום הם יחייבו את כרטיס האשראי שלך במחיר הבדיקה. בהצלחה.
אני מניח שקבלת גם טיפול הורמונלי. נראה לי שמאוחר לבצע את הבדיקה, שכן אם תהיה שלילית לא ניתן יהיה להעריך את תוצאתה. מידע יירכש רק באם הבדיקה תוכיח גרורות מרוחקות.
בברכה,.