שלום,
אבא שלי עם עבר של סרטן בערמונית.בזמנו קיבל הקרנות חיצוניות.כיום לאחר כ 8 שנים יש מצב של דם עם קרישי דם בשתן(הסיבה היא ככל הנראה ההקרנות שקיבל).היינו בבי"ח ושם חובר לקטטר. היום כבר כשבוע מאז הוצא הקטטר, ואינו מסוגל להתאפק כלל!(לפני הקטטר כן יכל להתאפק!)
אין פה אחריות של בית החולים בעניין? עדיין ייתכן שינוי לטובה?(בעניין היכולת להתאפק).
תודה!
על החולה לעבור ציסטוסקופיה. אם מדובר בנזקי קרינה, טיפול בחדר לחץ יכול לסייע. יש לשלול זיהום מנישת לקטטר כסיבה לאי יכולת התאפקות מתן השתן.
בברכה.
שלום רב !בן
נוקטריה X2 עם LUTS ערמונית +2 חלקה אלסטית מרקם אחיד לא רגישה
נמוש VAS דוצ
7.7.13=5.9323.7.13=7.271.9.14=5.62 לאחר אנטיביטיקה 16.1.2014=5.4431.8.2014=6.129.10.14=5.55בדיקות המטוריה עדכניות 0-10 אצלי 150 עכשיו בעבר היה 50
בדיקת C.T תקינה למעט ערמונית מוגדלת 91 סמ"ק
מה מציע לעשות
בעייתך בשלב זה היא אורולוגית ולא אונקולוגית.
בברכה,
פרופ סלע הנכבד
בן 54. היו לי במהלך 5 שני אחרונות 3 אירועי uti אקוטים. באחרון לפני חודשיים עלה ה psaמ 0.8 ל 9.43. נבדקתי עי אורולוג שכתב אזור נוקשה באונה השמאלית והזמין לביקור חוזר לאחר חודש של ציפרודקס.
בבדיקה חוזרת אחרי חודש ןחצי psa ירד ל 2.63 אבל בבדיקה ידנית נכתב נודל ברור באונה השמאלית.
אולטרא סאונד רגיל הדגים רק שארית שתן בינונית אבל ערמונית לא מוגדלת עם סימני לחץ בדפנות השלפוחית (אינני זוכר את המינוח המקצועי).
נשלחתי לביופסיה בעוד כשבועיים.
האם ההסתברות לגידול רק על סמך הממצא המישושי בשתי הבדיקות הידניות הינה גבוהה? (לפני שנה נבדקתי ואמרו רק ערמונית מוגדלת אבל ללא ממצא).
תודה מראש, אבי
לא.הגודל יכול להסביר דלקת כרונית של הערמונית ומצב שלפני הסרטן.
אם הנך מעונין בתשובה מפרופ' סלע,הוסיף בשאלתך כמה שיותר פרטים על החולה ובדיקות שעבר והתוצאות שלהן.
בגלל היפוגונדיזים ומיקרו אדנומה שאינה מפרישה בהיפופיזה קיבלתי תוספת טסטסטורון והייתי כנדרש במעקב של PSA.
בכל השנים, רמת PSA הייתה בין 0.6 ל 0.9 ורק פעם אחת אחרי זריקת נבידו עלתה הרמה ל 1.57 למרות זאת האורולוג הורה לי להמשיך בזריקות וכפי שציינתי, הבדיקה הרקטאלית תמיד הייתה תקינה למעט הגדלה קלה של הערמונית ללא שארית שתן משמעותית.
גם בבדיקה לפני שנה וחצי ב MAYO CLINIC (לצורך אחר) נמצאה ערמונית מוגדלת עם הנחיה לבדיקה ידנית שנתית ובדיקת PSA (הם הגדירו MAYO GRADE 2) אבל הדגישו שהערמונית ללא ממצא פתלוגי.
גם בדיקות PSA לאחר הדלקות שהיו לי היו תמיד מתחת ל 1.
אבי נותח על ערמונית מוגדלת ללא ממאירות בפתלוגיה.
בדלקת האחרונה שהייתה עם דם בשתן צריבות וחום גבוהה נמצא E COLLI גדול מ 100,000 קיבלתי ציפרודקס לשבוע במוקד עם הפניה לאורולוג.
הייתי אצל אורולוג שבוע לאחר תחילת האירוע טואז נמדד PSA 9.47 טסטסטרון כללי 6.6 (בערכים של 8.4-28 וLH 12 כאשר הערך העליון התקין הינו עד 9
האורולוג ביצע בדיקה רקטלית ואמר שהאונה השמאלית נוקשה אבל אולי זה בגלל הדלקת והורה לי להמשיך עם ציפרודקס 2X500 לעשרה ימים ועוד עשרה ימים 500 מ"ג ליום.
כשבועיים לאחר הטיפול (חודש וחצי מאירוע) ביצעתי שוב PSA והיה 2.63 הרופא היה מרוצה מהתגובה והירידה אבל ביצע שוב בדיקה ידנית ומיד כשהוציא את האצבע הכריז "הולכים לביופסיה" יש גוש ברור ונוקשות באונה השמאלית.
אציין שבבדיקת הא.ס נרשם שהערמונית לא מוגדלת 21 סמק והרופא התרשם שהיא כ 60 סמק ובכל מקרה יותר מההתרשמות בא.ס. (בא.ס. נרשם על שלפוחית השתן דפנות עם טרבקולציות קטנות בודדות ושארית שתן ראשונית 148 סמק ולאחר התרוקנות פעם שניה 129 סמק.
בפעם הראשונה הרופא נתן לי אומניק 0.4 ולאור תגובה לא מספקת שינה לקסטרל 10.
עדיין יש שתן תכוף וטיפטופים ממושכים ללא צריבה.
תרבית ובדיקת שתן חוזרת היו נקיות.
כבר שנתיים אינני לוקח נבידו או תוסף אחר של טסטוסטרון והרופא הזהיר שעד אחרי הביופסיה ותותאותיה לא לקחת שום תוסף חיצוני של טסטוסטרון.
מקווה שהפרטים מלאים ואודה על תשובת הפרופסור לאפשרויות נוגל ברור ואזור נוקשה בבדיקות הרקטליות (סרטן או שבאמת שאריות דלקת?) והאם עצם קיום נודל ברור מעיד על אפשרות לפריצת הקופסית?
תודה ותבורכו על מלאכת הקודש למענה לצועדים בסבך הערפל!
אבי
הסיכוי לגידול מוכפל בשילוב של ממצא ידני ורמות PSA.
ההחלטה לביצוע הביופסיה בשל הממצא בערמונית בגבר בן 54 נראית לי מוצדקת. היעדר ממצא בבדיקה הקודמת מהוה סיבה נוספת לבירור אך לא צריך להוות מקור לדאגה מכיוון שזהו פרמטר לא מדוייק ותלוי במיומנות של הבודק.
052-5245248
שלום לכולם והרבה בריאות,
אשתי טל בת 54, חולת סרטן כליה מסוג RCC מפושט במספר מוקדים. לאחר 3 שנות טיפול בתרופות ביולוגיות אנו נאלצים לעבור באופן פרטי לטיפול חדשני בתרופות הנ"ל ( נקראות גם Opdivo ו Yervoy) .
עלותן הכספית עצומה (כ 70,000ש"ח לחודש) ואנו מחפשים מישהו שהשתמש בתרופות הנ"ל, אינו משתמש עוד ומוכן לתרום אותן ישירות , דרך "חברים לרפואה" או כל דרך אחרת.. כמו כן כל עזרה בנושא פניה לעמותות, קרנות,עזרה במימון או כל רעיון אחר יתקבל בברכה.
בריאות לכולם ותודה מראש,
אילן ברדה 0549-712712
על מנת שפרופ' סלע יהיה מסוגל לענות לך את תוסיפי פרטים כגון גילו של בעלך ומה מצב בריאותו הכללי (מלבד סרטן הערמונית) בררי מה דירוג הGLEASON של המחלה.
בעלי מנהל אורח חיים רגיל מרגיש לפעמים חולשה מעייף מהר ישלו מדי פעם כאבים בעצמות . אך הבדיקות שלו טובות. הגלאוסון שלו היה 10 בשיחרורו מבית החולים לפני שנה .
v
יש לחזור על PSA ורמת testosterone. אם המגמה נמשכת, יש לבצע הערכה רדיולוגית ולהחליט.
שלום רב, משנת 2010 אני סובל מסרטן הערמונית עפ PSA של 32 וגליקסון 9. קיבלתי טיפול ראדיקאלי של הקרנות וטיפול הורמונלי והPSA ירד ל0.01 לאחר 3 שנים. לקראת השנה החמישית שוב עלה הPSA ורמות הטטוסטרון ואחרי 3 עליות PSA עד 3.2 האונקולוג איבחן Biochemichal Failure.
הוא שלח אותי למיפוי עצמות וסיטי אבל לא רצה לתת לי טיפול הורמונלי עד לעוד חודשיים.
אני מצרף קובץ עם מעקב הPSA
מה זה אומר מבחינת הטיפול האפשרי והסיכויים להחלים?.
בתודה וברכה
קאמילו
קצב עליית ה PSA הינו חודשיים. זאת, בשילוב נתוני פתיחה של מחלתך יהיה כנראה צורך בטיפול כללי. בדיקת CT-PET PSMA תאתר יותר טוב את מיקום המחלה.
הטיפול האפשרי תלוי בתוצאות הבירור וסיכויי ההחלמה מן הראוי שיידונו באופן אישי בשיחה עם הרופא המטפל בך ולא באתר זה.
פרופ' סלע שלום.
אני בן 82 במצב בריאותי כללי טוב. לפני 6 שנים עברתי נתוח רדיקלי תוצאה פטולוגית GLESON 7 4+3 .הגידול רק בחצי הערמונית הוצא בשלמות כולל שק זרע ו6 קשרי לימפה הכל נקי. הסרטן לא חדר את קליפת הערמונית.
מבצע בדיקת מעקב PSA כל 3 חודשים. עד לפני חצי שנה ה-PSA זז בין 0.1 ל 0.12 . בחודשים האחרונים הוא עלה ל- 0.16
מה יכולות להיות הסיבות לתנודות אלו ?
האם יש מקום לעבור בדיקת PSMA PET ואם כן באיזה מרכזים ניתן לעבור בדיקה זאת?
צריך לדעת מועדים מדוייקים לחשב את קצב עליית ה PSA. האם השוליים היו נגועים? אז ניתן להעריך מקור עליית ה PSA ולהחליט על הבירור, אם בכלל: Endorectal coile MRI או CT-PET. לטיפול קרינתי בגיל 82 יכולות להיות השלכות שליליות.
בברכה
שלום פרופ' סלע. אני בן 73. בדצמבר 2012 עברתי כריתה רדיקלית רובוטית של הערמונית לאחר תוצאת ביופסיה PSA 11 ,GS7=3+4. גידול המערב באופן נרחב את כל הערמונית ומגיע לשוליים. לאחר הניתוח הPSA 0.03 ו-0.04 ובשנה שלאחר הניתוח 0.09 ו-0.1, בפברואר 2015 0.12. הומלץ לי טיפול קרינתי RADIOTHERAPY והתחלה של טיפול הורמונלי בLHRH, זריקה של DECAPEPTIL ו CASODEX 50 מ"ג ליום עד סיום הקרינה. כעת בבדיקת PSA ב-8/5 התוצאה 0.03. שאלותי הן: 1-האם זה כתוצאה מהשפעת התרופות שקבילתי ב-3 החודשים האחרונים? 2-האם להמשיך את תכנית הקרינה המתוכננת להתחיל ב-19/5? אודה לתשובתך
להערכתי הנתונים שסיפקת תומכים יותר בטיפול קרינתי מאשר טיפול הורמונלי בלבד. לא ברור השילוב של שניהם ברמה של מחקר קליני השוואתי גדול. ההחלטה על תוספת טיפול קרינתי כרגע, העדיפה עלי, יותר ברורה לרופא המטפל בך, והמכיר את מצב בריאותך הכללי.
הנפרוסטום מגן על הכליה בשל חסימתה. ניתן להפנים את הניקוז כך שייצא בשלפוחית. הסרת הנפרוסטום תביא לאובדן הכליה.
בתאריך 15/4/15 נערך יום עיון בנושא סרטן הערמונית בבית חולים אסף הרופא כפי שפורסם בזמנו בשם "גשר לחיים".
לפני ימים מספר קיבלתי מכתב תודה ממארגנת יום העיון על שהשתתפתי ביום העיון. הארוח והארגון היה יותר מאשר בסדר. שמעתי וגם ראיתי הרצאות ומצגות על טיפולים חדשים וגם על טיפולים נסיונים שהיה מאד מעניין.השתתפותם גם של חלק מסגל המחלקות הרלבנטיות ביום העיון הזה הצביע על רצינותו וחשיבותו.למדתי שבית חולים אסף הרופא רכש ציוד הכי חדיש שמשמש במלחמה נגד סרטן הערמונית. כדאי לקחת בחשבון את יכולות בית החולים במלחמה שלנו.