במשך איזו תקופה רצופה ניתן לקחת את זריקת הX- GEVA
האם יש תופעות ליוואי או השפעה שלילית על לקיחה ממושכת מיידי חודש
אני בן 80, חליתי בסרטן הערמונית עם גרורות בעצמות. PSA היה 4000, טסטוסטרון היה גבוה.
החלו בטיפול לפני 10 חודשים בפרמגון + x jeva פעם בחודש.
החל מהחודש הראשון לטיפול התגובה היתה מצויינת - PSA ירד ל-0.05 וטסטוסטרון תקין. התפשטות המחלה נעצרה. ב-ct ביקורת רואים הטבה משמעותית.
אתמול הייתי בביקורת בבי"ח אצל רופא חדש (הרופא המטפל היה בחופש) והרופא החליט להפסיק את x jeva, בטענה שהוא יכול להזיק.
האם נכון להפסיק את הטיפול ב- x jeva ? האם המחלה יכולה לחזור ולהתפשט בעקבות הפסקה בטיפול בתרופה זו?
לXgeva אין השפעה על המחלה והפסקתה לא תשפיע על מהלכה. מאידך, השימוש ב Xgeva מקטין את האוסטאופרוזיס משנית לטיפול ההורמונלי, ומפחית תופעות הנובעות מנוכחות גרורות בעצמות (שברים, כאבים, צורך בהקרנות וניתוחים).
לא ברור לי איך הגבת לטיפול כאשר הטסטוסטרון תקין?? אם הוא מדוכא, כדאי לשקול לחדש Xgeva על למרות תופעות הלוואי שלה.
בברכה
תודה על התשובה.יש לי שאלה וספת,
האם קבלת זריקת Xgeva פעם בשלושה חודשים יכולה לספק או שיש לבקש מהרופא ללחדש אותה פעם בחודש, כפי שקיבלתי עד היום?
יעילות התרופה נבדקה בזריקה כל 28 יום, לא ברורה היעילות במתן שונה.
בברכה,
שלום,
האם יש אנשים שהם רגישים פחות לקרינה מאחרים?
נאמר יש אנשים שעשו הרבה צילומי רנטגן, C.T MRI וכיו"ב ואחרי תקופה של שנים לא יפתחו סרטן (בעקבות הקרינה הזאת שקיבלו). לעומת אנשים אחרים שגם עברו כל מיני הדמיות שכן יפתחו סרטן או כל נזק אחר שנגרם בעקבות הקרינה?
תודה!!
אנשים עם תסמונות גנטיות מסוימו(BRCA מחלת Xeroderma pigmentosum) יכולים לפתח יותר שינויים ממאירים. באופן סטטיסטי, הסיכון נמוך ביותר.
אני צריך לעשות MRI אנדורקטאלי לערמונית, (ואח"כ ביופסיאת פיוז'ן בביה"ח), זאת בהמשך למעקב פעיל ועליה ברמת ה PSA.
בבית החולים מדובר בחודשים רבים של המתנה. הייתי רוצה לעשות זאת באופן פרטי על חשבוני כדי לזרז את העניינים. באסותא אמרו שלא עושים את הבדיקה הזאת יותר. האם יש מכון שעושה זאת בתשלום? האם יש חשיבות לסוג/איכות המכשיר?
תודה
בעז
לפי מיטב ידיעתי יש חברת -בת של מכון מור מבני ברק שנמצאת באזור בתעשיה של כפר סבא .מבצעת בדיקות כאלו באופן פרטי. יש להם משאית גדולה בה נמצא המכשיר ונודדים עמו בין הבתי חולים הגדולים .חפש במכון מור מס' הטלפון שלהם.
עושים את הבדיקה במספר בתי חולים המסנופים לאוניברסית תל-אביב. תוכל לצלצל למחלקת הדימות שם ולברר.
האם זה אפשרי לשים קטטר בבית(לקנות קטטר באופן פרטי) ולא להגיע לבי"ח כל פעם שיש אצירת שתן או דם וקרישי דם בשתן? תודה!
אבא שלי עבר בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ קשיח.יצא מהבדיקה משהו כמו לפני כשעה וחצי, מלווה בכאבי איימים!במהלך הבדיקה נאמר לי שניקו את שלפוחית השתן מכרישי הדם.תוך כמה זמן אמור להרגיש הקלה בכאבים??ומתי הכאבים אמורים להפסק כלל? השתמש בימים האחרונים כולל היום(שנעשתה הבדיקה), בקרטייה(אספירין)
. קיבל אנטיביוטיקה בסמוך ממש לבדיקה. מתי ניתן לדעת שאין זיהום? ובנוסף איך ניתן לוודא שהבדיקה הנ"ל לא גרמה לו לנזקים כלשהם(באזור בו נעשתה הבדיקה)?מבקשת מאוד התייחסות לכל השאלות שעליתי בבקשה. תודה!!
זהו תחום אורולוגי וכדאי להתייעץ עם האורולוג שביצע את הבדיקה. על האורולוג לבצע כריתה מלאה של הגידול, ועמוקה מספיק שתכלול שריר. ניסיון המבצע חשוב למניעת חור בדופן השלפוחית. בשלפוחית מרוקנת, זה לא יגרום לבעיות. אי-הפסקת אספירין 7 ימים טרם הבדיקה עלולה לגרום לדימום רב יותר לאחר הפעולה. זיהום ייבחן מספר ימים לאחר הפעולה באם יש תלונות המחשידות לכך.
תערך בבית חולים שערי צדק בשעה 1730 בקומה 4. המרצה דר' רענן טל
לפרטים נוספים יש לפנות לבני ולדמן .050-6235365
תינתן אפשרות לשאוך שאלות וכמובן ללמוד מנסיון חולים אחרים.
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה חולים, מחלימים, ובני משפחותיהם ליום עיון בנושא סרטן הכליה ושלפוחית השתן.
יום העיון יתקיים ביום רביעי, ה- 24/6/15, בבית האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים,"בית מטי", לזכרה של מטילדה רקנאטי ז"ל,
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
לפרטים ולהרשמה:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=8770
לא כתבת מגילו של אביך ולא אם יש לו מחלות אחרות. אני לא רופא אלה אחד החולים שצבר ידע ונסיון.
אביך נמצא באמצע בדיקות ולבטח שהן לא אחרונות. תוצאות הביופסיה יצביעו אם הוא חולה בסרטן הערמונית ומה דרגת החומרה.
היא נקראת "גלאסון "
מתלת סרטן הערמונית מתקדמת מאד לאט ואם אביך ימצא חולה יש לכם הרבה זמן ללמוד על הטיפולים הרבים שקיימים היום.
היום נהוג לומר שלא מתים בגלל סרטן הערמונית אלה חיים אתו אם הוא מטופל נכון ולבסף מתים מזקנה.
בלי פניקה . חכה לתגובה המלומדת של פרופ' סלע.
חכה לתשובת הביופסיה אבל הכי מתאים הוא שתתרגל לקבל המצב ללא פניקה כי אביך נמצא לבטח בלחץ נפשי והפניקה בסביבתו יגרום לו אי נוחות נוספת.
עדיין אינכם יודעים מה ממצאים אם יש כאלו וכבר מםגינים פחד ואימה. גם אם ח"וח תמצא המחלה אצלו יש היום טיפולים כפי שלא היו בעבר,עם תוצאות מרשימות.
צריך להמתין לדו"ח הפתולוגי, ובהתאם לכך להשלים את הבירור, והטיפול המתאים.
בברכה.
אבא שלי עם עבר של סרטן בערמונית.בזמנו קיבל הקרנות חיצוניות.כיום לאחר כ 8 שנים יש מצב של דם עם קרישי דם בשתן(הסיבה היא ככל הנראה ההקרנות שקיבל).היינו בבי"ח ושם חובר לקטטר. היום כבר כשבוע מאז הוצא הקטטר, ואינו מסוגל להתאפק כלל!(לפני הקטטר כן יכל להתאפק!)
אין פה אחריות של בית החולים בעניין? עדיין ייתכן שינוי לטובה?(בעניין היכולת להתאפק).
תודה!
בלי עין רעה אתה מאלו שפונים לפורום הזה בתדירות גבוהה.טוב מאד. בשביל זה קיים הפורום.
אין לי מושג מה בסיבות של הדם בשתן איזה בדיקות עבר ואם מצבו הוטב ואין יותר דם בשתן כי אתה התרכזת רק בבעית השליטה בהטלת מימיו אחרי הוצאת הקטטר. אני מציע לך לא לחפש אשמים.ידועה התופעה של אי שליטה בסוגר השתן אחרי תקופתבה היה קטטר מותקן אצלו. השליטה בדרך כלל חוזרת וזאת שונה מאדם לאדם.תלוי במצבו.
אני מניח שהייתה סיבה טובה להליך שאביך עבר.לרופאים אין כמעט שליטה על כושר ההבראה של כל חולה וחולה. תחכו בסבלנות ואם ניתן שיעשה הליכות .לא שכב במיטה כל הזמן.ברגע שרק ירגיש טיפה של שליטה בסוגר השתן הוא יכול לבצע תרגילים שיחזקו את שריר הטבעתי של הסוגר.