שלום!
מהן הסיבות לאי התאמה לטיפול בתא לחץ?
במקרה של אי התאמה לטיפול בתא לחץ, (עבור מקרה של דם עם קרישי דם מרובים בשתן, שהסיבה לכך(כך נאמר לנו ע"י אורולוגים באישפוז באיכילוב) היא הטיפול הקרינתי שניתן לפני כ-9 שנים עבור סרטן הערמונית. מה ניתן לעשות כדי לרפא את הדלקת בדופן שלפוחית השתן, שהדימום ייפסק ולא יהיה צורך להשתמש בקטטר?
מציע שההחלטה על ההתאמה לטיפול תינתן ע"י רופא העובד בתא הלחץ.
בברכה,
שלום לפרופסור סלע,
ב 13 שנים אחרונות (מאז ניתוח) PSA בין 0 ל 0.2. ב 5 שנים אחרונות PSA בין 0.1 ל 0.2 משתנה כל הזמן. מאז הניתוח במעקב בלבד. לאחרונה כאב לסירוגין במותן שמאל. רופאת משפחה המליצה על מיפוי עצמות. 3 שאלות ברשותך:
א. יתכנו גרוגות עם PSA מקימלי של 0.2?
ב. מקובל לעשות מיפוי עצמות במקרה כזה?
ג. יש לי קרטינין בין 1.6 ל 1.7 מזה שנים רבות על רקע לא ידוע. האם הבדיקה יכולה לגרום נזק לכליות.
בתודה,
שימון.
התלונה אינה מתאימה לגרורות בעצמות. מיפוי עצמות אינו אבחנתי ברמות כאלו של PSA. ניתן להתחיל עם אוטראסאונד.
ברקע אני סובל כ-שש שנים מלימפומה SLL לאחרונה חלה התעוררות ואני מטופל באימברוביקה (תרופה חדשה)ומעקב של פט סיטי. לפני כשנה התגלו אצלי שני פוליפים ממאירים בשלפוחית השטן שהוסרו. בבדיקהת ציסטוסקופית לפני יומיים התגלה גידול ססילי בשופחת הפרוסטטה שצריך להסיר.
בנוסף להסרת הגידול המתוכננת הרופא ביקש CT אורוגרפי
שאלתי: מאחר ואני במעקב ע"י PET-CT האם ניתן לעשות PET-CT אורוגרפי
במידה ולא האם ב-CT אורוגרפי ניתן להשוות גודל בלוטות בבטן הרטרופריטונאלית לפי ה- PET-CT שעשיתי ??
תודה מראש על התשובה
לא שמעתי על כך. ייתכן ויש מחסור זמי. יש אפציות טיפול חילופיות.
שלום,
בהנחה שהסיבה לדם עם קרישי דם מרובים בשתן במשך תקופה ארוכה בלתי פוסקת,ומחליטים האורולוגים במחלקה האורולוגית (איכילוב) על טיפול בתא לחץ .
מה הסיכוי שתא לחץ יכול לעזור?
במידה ולא עוזר זה עלול לגרום לנזקים כלשהם? מהם תופעות הלוואי לטיפול הזה? תודה!
אפשר לחייב אדם לאחר אישפוז בבי"ח ,להשאר עם הקטטר כשיוצא מבי"ח וכשמגיע הביתה, עד לקבלת טיפול בתא לחץ לטיפול במצב ממושך של דם בשתן? תודה.
נוכחות קטטר בשלפוחית השתן אינה התוייה לאישפוז, אלא אם הסיבה שגרמה לזה מחייבת אישפוז. תוצאות הטיפול בתא לחץ הן הדרגתיות ואיטיות. לכן, אין עילה רפואית להישאר בבית החולים, להערכתי עדיף להיות בביית בסביבה מוכרת.
כל פרוצדורה הכוללת ניתוח מחייב כתב הסכמה.
לאחר ביופסיה של הערמונית
הבדיקה העלתה
Prostate, right lobe, core biopsy
Prostatic adenocarcinoma, gleason score: 6(3+3)
number of cores involved: 1(core number 6)
percentage of cores involved:<5%
lmmunohistocemical stains performed: CK903, p504S
מה זה אומר
כנתון בודד- מבחינה פתולוגית בקבוצת הסיכון הנמוכה. יש לראות מה המאפיינים הקליניים ומעבדתיים נוספים.
פרופ' סלע הנכבד, בהמשך לשאלתי והמלצתך (בגלל בדיקה ידנית עם ממצא ועליה מתונה ב PSA) עברתי ביופסיה טרנסרקטלית בה נרשם:
נפח 33.1, גבול חיצוני שמור,
PZ אזור היפואקוני פריפרי קרניאלי מימין, שאר המרקם הומוגני.
TZ מרקם הטרוגני דו צדדי
גבול בין PZ ל TZ שמור, בלוטת זרע נורמלי, שלפוחית שתן שארית בינונית. נלקחו 12 דגימות
תשובה פתלוגית:
K-10023: Right side
Prostatic core biopsies showing benign tissue with moderate chronic inflammation, with mild activity.
Focal atrophic glands are also seen.
K-10024: Left side
Prostatic core biopsies showing benign tissue with focal atrophic glands and foci of severe chronic inflammation
אני מבין שאין גידול.
האם הדלקת הכרונית והאטרופיה הינן בעלות משמעות רפואית הדורשת טיפול?
האם מחייב המשך מעקב, ביופסיות חוזרות או הדמיות אחרות?
אודה מאוד לתשובתך המקצועית (כמובן אחזור לרופא שהפנה אותי אבל הוא לא "פרופ' אבישי סלע"!!!)
תודה!
אבי (בן 54) מקבל קסטרל 10
(EDGAR הבטחתי לעדכן אותך ואני מאמין שתראה את שכתבתי לפרופ')
מצבים דלקתיים של הערמונית מלווים בסיכון גבוה יותר לאבחון סרטן ערמונית עתידי. מציע שתהיה במעקב. חולים כמוך השתתפו במחקר של מניעת גידול. למדיניות כזאת יש יתרונות וחסרונות. כדאי שתדון עם האורולוג המטפל בך.
באם האורולוג שלך אינו מכיר את המידע על טיפטל מונע, מציע לך לפנות לאורולוג אחר.
אני שמח בשבילך שלא נמצא סרטן בביופסיה שעברת אבל בכל זאת יש לך בעיה והיא בעיקר שאתה נמצא בשלב שבמקרים רבים קודם לסרטן אבל זאת הסביר פרופ' סלע מספיק טוב. אתה צריך לקחת בחשבון שבדיקת הביופסיה היא בדיקה מדגמיד וסטטיסטית כך שיתכן גם מצב בעלולים להמצא בערמונית כבר בעת תחילה או תחילות של סרטן שאליו לא הגיע סיכת הביופסיה.
אני מציע לך ללמוד על הנושא הזה.יש המון חמר גם באינטרנט
לקבל עצות מאורולוג וגם מאונקולוג (פרופ' ורופאים עם נסיון )
לקבל עצות טובות גם מחולים אחרים במסגרת קבוצת תמיכה.(נכון שלא נמצא אצלך סרטן עד עכשיו אבל כך בחשבון מצבך תרום סרטן במקרה הרע של המצב.
טלפן עליץ רוצה לומר עוד דבר אישי.
שלום דר בן 60 חולה בראומטיד ארטריטיס נמצא כרגע בהתקף דלקתי באיזור האגן לא יודע אם יש שייכות לנושא אבל שיהיה עשיתי בדיקות דם psa נראה לי לא תקינות לאחר קריאת חומר בנושא ברצוני לציין שיום לפני כן רכבתי על אופניים משהו כמו שעה וכן באותו בוקר של הבדיקה שעתיים לפני כן קיימתי יחסי מין האם יש הקשר לבדיקה כמו כן מתכונן לבדיקה חוזרת לפני שנה עברתי בירור עקב קימה כל לילה פעם אחד להשתלה טענו מצב שפיר לגילי להלן תוצאות הבדיקה
Psa total = 4.773 לא תקין
Psa free= 0.548 לא יודע
Psa ratio = 11.5 תקין
מה אומר ה" psa free" שלי תקין או לא
קיוםיחסי מין לפני הבדיקה מעלה רמת PSA. רק אז ניתן להתייחס לבדיקה.