שלום רב,
בעלי בן 48.5 בריא בד"כ ומעשן. ב-אוגוסט 2014 לאחר שגילה דם בשיפכה, ביצע בדיקות דם ושתן בספטמבר 2014 ותוצאות הבדיקה- STR. AGALACTIAE gr B .בתחילת אוקטובר 2014 טופל בTARIVID+DOXYLIN. מאחר והאנטיביוטיקה לא השפיעה עליו טוב, הוא הפסיק באמצע, ואילו רמת ה - PSA הייתה 4.82 (קודמת 4.72 אשר נלקח סביב ארוע כאב בפרינאום).
ערכי PSA מיום 31.12.14 - 6.47
בסביבות ינואר 2015 טופל באנטיביוטיקה אחרת (לא זכור השם) ובדיקת השתן יצאה תקינה אך ערכי ה-PSA הן כלהן:
בדיקה מיום 21.4.15 = 7.80
בדיקה מיום 5.5.15 = 6.92
בדיקה מיום 4.6.15 - 6.70
פין ואשכים תקינים, ערמונית גבוהה 1.5+.
אנו מופנים לביופסיה.
האם ערכים אלו מצביעים על סרטן?, ואם כן, האם ניתן לדעת ממתי זה התחיל? הבנו כי סרטן בערמונית מתפתח מאוד לאט. מה זה אומר לאט מבחינת הערכים של ה -PSA ? האם בגיל של בעלי ישר מוציאים את הערמונית ואם כן, מה הן הסכנות?
אשמח לקצת "סדר" בראש שלי ומידע.
בברכה
רמת PSA מוגברת יכולה להתפתח משנית לדלקת. לגבי גבר מתחת לגיל 50 הרמות שנמדדן הן גבוהות. ההמלצה לבוםסיה נראית לי סביררה. כל טיפול אחר ייקבע לפי תוצאת הביופסיה.
בברכה,
נתנו לאבא שלי מנת דם( נמצא באישפוז באורולוגית באסף הרופא), הסיבה המוגלובין מאוד נמוך: ערך:7 לאחר מנת הדם הזאת כעבור כיום שוב נלקחה בדיקת דם והתוצאה המוגלובין: 8.3 ועכשיו מקבל מנת דם נוספת( שנייה).
השאלה שלי : בכמה היה צריך לעלות ההמוגלובין לאחר מנת הדם הראשונה שקיבל, שהיתה נחשבת לעלייה יפה אופטימלית של ערך ההמוגלובין בדם? תודה!
כל מנת דם מעלה בערך 0.6 גר. הערך שאליו רוצים להגיע תלוי בגיל החולה, מצבו הקליני ומחלות הרקע שלו, האם קיים מקור דימום פעיל? ותכנית הטיפול. מטרת הטיפול היא למנוע מצב מסכן חיים. באשר לאופן הטיפול (כולל מתי וכמה לתת מנות דם), יש לדון עם הרופא המטפל.
שלום
לאבא שלי גילו סרטן הערנונית. שלחו אותו לעשות סיטי. כתוב שם שאלה לרדיולוג: רמת גליקסון גבוהה מאד psa 30 פיזור משני. מה זה פיזור משני? האם יד טעם לחכות עוד חודש עד שיהיו תשובות ממיפוי עצמות וסיטי?
רוצים לדעת האם קיימות גרורות. עדיף להמתין לסיום הבדיקות לפני תחילת טיפול.
שלום פרופ' סלע!
בתאריך ה- 2/6/15 שאלתי פה בפורום שאלה ,שהנושא שלה היה: "כאבים קשים ואיומים לאחר בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ קשיח". והשאלה שלי היתה בגדול הנושא שלה.
בתשובתך כתבת לי מה ואיך צריך האורולוג שעושה את בדיקת הציסטוסקופיה, לעשות במהלך הבדיקה!
אני מאוד מבקשת ממך לדעת איך הסקת ממה שכתבתי בשאלה ,שלמעשה מדובר בסרטן שלפוחית השתן!! זה חשוב לי! הרבה תודה לתשובתך!
ההנחה שמטרת בדיקת ציסטוסקופיה בגיל מבוגר קשורה באבחון מחלת סרטן.
המקרה מורכב מדי לתת חוות דעת מבלי לראות את כל הנתונים ולבדוק את החולה.
אני מבין,
איך ניתן ליצור קשר איתכם קשר על מנת לקבוע תור?
האם כדאי בכלל לבוא אם בשבוע הבא מתחילים סדרת טיפולים?
תודה ושבוע טוב
לפני שנתיים וחצי psa 1.8 פרוסטטה 32
אתמול psa 9.4 psa region 0.17 פרוסטטה 82
חייב ביופסיה ברמה כזו של psa
האם זה סבירות גבוה לסרטן יכול להיות דלקת בערמונית
ממתין לתשובה על סף פניקה
תצטרך לעבור עוד בדיקות כדי שתהיה על סף פניקה אמיתות או לא.אם אתה רוצה לקבל מפרופ' סלע התיחסות לשאלתך כדאי שתגלה לו גם פרטים חשובים אחרים כגון גיל,בריאות כללית ומחלות אחרות.
כללית לפיפרטיםשכבר כתבת,יש לך אחת הצרות מתוך השתים.
אני אחד החולים הותיקים עם קצת נסיון וידע.אני יכול לומר לך בביטחון שמפניקה אף חולה לא הבריא. עם הסרטן נלחמים ולא נותנים לפניקה להשטלט עלינו.
אני בן 63 ללא שום מחלה לא נוטל תרופות
לא הבנתי למה התכונה שיש לי אחת הצרות מתוך השניים או סרטן או דלקת של הערמונית
לא נישמע מעודד במיוחד כלומר עם רמה כזאת של psa ולא ימצאו דלקת אז אתה חושב שיש לי סרטן
שכחתי לציין בבדיקה ידנית ערמונית גודל +2 חלקה גמישה סימטרית
זאת עלייה מהירה של PSA. יש לשלול מחלת סרטן, אך גם דלקת. רמת ה PSA, באם יאובחן גידול, מתאימה לגידול שאינו מסוכן. יש לךהשלים את כל הבירור ואזי להחליט.
מה הסיכוי באחוזים ואפילו בערך.. להצלחה של הטיפול בתא לחץ(כשהסיבה היא כאמור: נזקי קרינה)?
יש סיכוי אמיתי של ממש; או שזה הטיפול היחידי לטיפול בדם בשתן עקב נזקי קרינה, אז את זה עושים?
במה תלויה ההצלחה בטיפול בתא לחץ?(באיפה שזה נעשה? במי שעושה את זה? בנתונים של האדם שעובר את הטיפול?)
במידה ותא לחץ לא עוזר יש איזשהוא טיפול אחר שיכול לעזור? בבקשה אל תפנה אותי לשאול במקום אחר אני רוצה לדעת את התייחסותך. תודה!
עליך לפנות למרפאת תא לחץ להערכתם. קשה לענות על השאלה ללא מידע מדוייק על חומרת הבעייה. קיים שירות כזה באסף-הרופא. על הרופא להפנות אךיהם לבירור.
שלום רב, אני בת 62 לפני 4 וחצי שנים חליתי בסרטן שד קבלתי את כל הטיפולים הדרושים שהיו 2 ניתוחי למפקטומי הסרת בלוטות )לא נגועות( ולאחר מכן טיפול כמותרפי אדריאמיצין ולאחר מכן טקסטול והרצפטין וככ סדרה של 25 הקרנות כיום אני נקיה! באמצע הטיפול בטקסול התחיל לעלות הקריאטינין שהיה תקין לגמרי וכיום הוא נמצא על 1.8 ,
שאלתי האם זהו מצב בלתי הפיך, האם יש איזה שהוא טיפול פרט לשתית מים מרובה איני סובלת מלחץ דם גבוה אולם כולסטרול גבוה יש לי!
האם יש לכם איזו המלצה עבורי! 'האם אני צריכה איזו דיאטה מיוחדת האם זה גורם להשמנה! אודה לכם על תשובה תודה alizabe
טקסול אינו פוגע בתפקוד כליות וניתן בחולים עם אי-ספיקת כליות. יש לפנות לנפרולוג לבירור שינוי בתפקודי כליה.
תןדה רבה על תשובתך, למרות שאתה אומר שהטקסול אינו פוגע בכליות האם ההרצפטין גם אינו פוגע מאחר ולפני הטיפולים תפקודי הכליות שלי היו תקינים לחלוטין ! ובהתיעצות עם נפרולוג הוא אמר שאי ספיקת הכליות נובעת כנראה מההרצפטין או מהטקסול!
בהערכה ובכבוד רב
עליזה
מכתב מאד מקוטע.
אין סכנת חיים מיידית. יש להשלים בדיקות הדמיה- CT חזה בטן ואגן ומיפוי עצמות ע"מ להגדיר את המחלה., ובהתאם לכך הטיפול.
יש להשלים את הבדיקות כי הטיפול משתנה בהתאם למצב המחלה.
למעשה אביך בסכנה. יש לו סרטן ערמונית בדרגה גבוהה ולבטח גרורות שמקומם איננו ידוע.משום כך הרופ' זקוק לבדיקות משלימות שיגלו מקום הגרורות.
בדרך כלל הערמונית מתקדם מאד לאט עד שהוא מצליח לצאת מתוך הערמונית ולשלוח גרוגות. אז הוא מתקדם בקצב מוגבר.
קחו אותו לבצע הבדיקות המשלימות על מנת שיהיה אפשר לקבוע לו טיפול