לא. יש שמחליפים פרדניזון לדקסאמתזון עם החמרת המחלה. יש לכך הסבר תיאורטי.
בברכה,
מחפשת את התרופה עבור אדם קרוב שתקוותו היחידה -
לקנות ממישהו שרכש אותה במחיר מסובסד את העודפים שנשארו לו בתום הטיפול. תודה ובריאות שלמה לכולם.
בשלב הנוכחי, לא. יש לקחת בחשבון שהגידול משתנה עם התפתחותו , ואם יש צורך לבצע בדיקות מיוחדות, עדיף לבצע זאת בגידול מאוחר.
בברכה
פרופ' סלע הנכבד,
בעבר (תשובתך מיום 13.6.15) שאלתי אודות ממצאי ביופסיה של דלקת כרונית קשה עם אטרופיה וענית לי לברר עם האורולוג על טיפול מונע.
האורולוג המליץ על 1.5 גרם של זטו ביומיים + קסטרל 10 + פעמיים ביום פרמיקסון + פרוסטמד ולחזור עוד 3 חודשים עם אולטרה סאונד שלפוחית עם שארית שתן. (הייתה שארית ביננוית של כ 120 סמ"ק)
האם לזאת הייתה כוונתך לטיפול מונע או עדיין כדאי להיוועץ עם אורולוג אחר אודות הטיפול המונע.
האורולוג רצה להציע כדור אחר (שאינני זוכר את שמו) אך קראתי שהוא פוגע בייצור הטסטוסטרון ואצלי בגלל האדנומה בהיפופיזה הטסטוסטרון הכללי והחופשי נמוכים) וכמו"כ אמר שבינתיים אין טעם לחזור על PSA גם לקראת הביקור הבא בעוד שלושה חודשים.
לתשובתך המחכימה אצפה ובכוונה לא ציינתי את שם האורולוג כדי לאפשר תשובה בלתי תלויה....
תודה גדולה, אבי
לא ברור לי משך הטיפול. בדרך כלל הוא ממושך. האורולוג שילב טיפול אנטיביוטי עם תרופה לשיפור ההשתנה והקטנת בלוטת הערמונית. אם אני צודק לגבי הארונה, היא משפיעה על רמת ה PSA, ויש לקחת זאת בחשבון.כדאי לחזור על בדיקת PSA לאחר ניסיון טיפולי נאות.
האם יש קשר בין קנדידה על הלשון לבין תוצאות של בדיקת psa ערכים עלן
תודה מראש
פרפסור סלע לא יכול לענות לך על בסיס מה שכתבת .הוא צריך לקבל כל המידע שיש לך.
מי אתה,גיל,מחלות אחרות,טיפולים שעברת ומתי תרמת ה-PSA היסטוריה שלו ותוצאות חריגות בבדיקות דם אחרונות.
לא.
שלום אני בן 60
עברתי נהשבוע פרצדורה TRUS עם היופציה
גובה 43.3 רוחב 57.5 אורך49.6 נפח 59.9
בלוטת זרע -אבנומלי
שלפוחית הזרע מעט גדושות
אונה מרכזית בולטת
רציתי לדעת אם יש משהו חריג ומה המשמעות של בלוטת זרע אבנומלי
התודה מראש YYY
.אתה לא עברת ביופסיה. על פניו יש לך דלקת כרונית של הערמונית כנראה. שתעבור בדיקת ביופסיה תדע מדויק יותר המצב. מה רמת הPSA שלך?
דלקת כרונית יכולה להיות שלב לפני הסרטן.
לא ברור לי המשפט הזה. מציע בשלב זה להתעלם.
תערך בבית חולים שערי צדק בשעה 1730 בקומה 4. המרצה דר' רענן טל
לפרטים נוספים יש לפנות לבני ולדמן .050-6235365
תינתן אפשרות לשאוך שאלות וכמובן ללמוד מנסיון חולים אחרים.
בעלי עבר לפני 7 שנים כריתת שלפוחית ושחזור וכן טופל ב BCG עקב גידולים סרטניים בתוך השלפוחית, מאז עבר ביקורות אצל הרופא כולל בדיקות CT בטן וציטולוגיה של השתן, בהכנה לביקורת האחרונה מצאו בדגימת השתן בבדיקה הציטולוגית תאים סרטניים, הרופא הפנה אותו לבדיקה PET-CT והממצאים לא ברורים חלק מהתשובה היא סינית עבורי, אשמח באם תבהיר לי את פיענוח הבדיקה:
" בוצעה בדיקה FDG, PET, כל גופי עד לאמצע הירך. הבדיקה בוצעה במערכת PET-CT מסוג DISCOVERY 690 עם רגיסטרציה בו זמנית של חתכי FDG ו - CT. נתנו טלבריקם להדגמת פיתולי מעי ב-CT ששימש לרגיסטרציה.
קיימת קליטת יתר בקשרים קטנים בקוטר של 7 מ"מ ברטרופריטונאום התיכון אינטראאורטוקבלי, פאראאורטלי אינפריורית לכלי הדם הכליתיים, קאודלית יותר בשורש המזו בקשר בקוטר 0.9 ס"מ קרניאלית לביפורקציה וכן, במלאות מזנטריאלית נצבר קשרי ליפמה .? תהליך רקמתי ?, מדיאלית להשקה שבין לולאת מעי והאורטר. כל אלו מעלים אפשרות של אתרי מחלה פעילה.
ב-CT נודולים קטנים לא ספציפים בריאה, הגדול בהם בלינגולה, אינם ניתנים לאיפיון ודאי בבדיקת ה PET בשל מימדיהם, בכל מקרה בהשוואה לבדיקות CT קודמות, ללא דינמיקה של החמרה וקיימת אפשרות שאינם תהליכים סבירים. אין לראות קליטת יתר כבד, בטחול, בארדרנלים ובשלד.
לסיכום:
קליטת יתר בקשרי לימפה קטנים בתחנות מתחת לסעפת שפורט בגוף התשובה, וברקמתית מדיאלית להשקה בין האורטר ולולאה המעי, ממצאים שמחשידים לאחרי מחלה פעילה. "
אני מצטערת שהשאלה שלי ארוכה ומקווה לתשובה בהקדם כי טרם נקבע תור לרופא.
קשה לענות על השאלה ללא מדע לגבי הסיבה לניתוח. לפי התשובה חשד למחלה גרורתית בבלוטות הלמפה. לא ברור מדוע הוזמנה הבדיקה.