שלום, ברצוני לדעת מה יעילות התרופה דקסמתזון ומה תופעות הלוואי לאדם בן 60.
כנרה שני גלילים נקרעו. המדובר ב 0% מעורבות גליל (נלקחו 12 גלילים) ולא מנפח המחלה כולה.
בברכה,
תודה על תגובתך,
מה לדעתך אני צריך לטפל?
לנתח? להיות במעקב?לבצע בדיקות נוספות?טיפול כימי?
2)האם אין סתירה בין הMRI לביופסיה?
ישנן מספר אסכולות לגבי מעקב פעיל. אחת גרסת שעל נפח הגידול בגליל להיות קטן מ 50% להתאים למעקב. אין סתירה בין הביופסיה ל MRI שכן בדיקת MRI אינה אבסולוטית.
תלוי בנתוני הפתיחה של המחלה, במיוחד נוכחות גרורות, פתולוגיה תסמיני המחלה. באם המחלה מקומית, וללא תלונות, לא חייבים לטפל.
בברכה
ההחלטה הטיפולית צריכה להתקבל יחד עם המטופל ובתאום ליעדיו ושאיפותיו תוך לקיחת נתוני המחלה והמשתמע מהן. בחולה עם מחלות רקע המקצרות תוחלת חיים או מצב דמנטי המקשה על התקשורת יש לשקול טיפולים הקשורים בתופעות לוואי משמעותיות.
שלום, לאחר מספר אישפוזים בבי"ח איכילוב(עקב דם וקרישי דם בשתן, שהסיבה לה היא ככל הנראה נזקי קרינה(סרטן ערמונית). הועברנו לאסף הרופא ובסיום האשפוז שם, הוחלט על 30 טיפולים בתא לחץ.
בסיכום אישפוז נכתב בהמלצות שעד לסיום הטיפולים בתא לחץ צריך להפסיק ליטול אספירין(1 כדור ליום של 100 מ"ג).כשהלכנו לרופא המשפחה עם הסיכום אישפוז ויודע על הטיפולים בתא לחץ, אמר לנו שלא להפסיק את האספירין
(חשוב ללב!) אז מה עושים? לפי מה הולכים? להפסיק או להפסיק את האספירין עד לסיום הטיפולים בתא לחץ זאת השאלה! תודה!
לא ברורה הסיבה הדחופה לטיפול באספירין. באם זה מפריע לטיפול בתא לחץ, יש לזכור שהסכנה ללב מדימום בשל תופעת הקרינה נראית יותר בעייתית הפסקה זמנית של טיפול באספירין.
הגידול נדיר יותר. הטיפול תלוי במאפיינים פתולוגיים של הגידול- דרגת בשילות, חדירה לעומק, בירור אפשרות של גרורות.
שלום,
ל 3 שנים לאבא שלי גילו סרטן כליה מסוג RCC SRAGE II , לאחר כריתה מלאה של הכליה גילו לו גרורות בריאות. מחודש נובמבר הוא מקבל טיפול ע"י SUTENT. לאחר שעשינו כבר כמה פעמים CT , הובחנו שאין שיפור אך אין גם החמרה במצבו. יש כל כך הרבה גרורות שאי אפשר אפילו להגדיר את גודלם וכמותם.
רציתי לשאול האם יש טיפולים נוספים/חדשים שיכולים לעזור לאבא שלי ?
כל עוד אין החמרה יש להמשיך בטיפול. לעיתים התגובה מאוחרת. ישנן מספיק תרופות נוספות. סל הבריאות הישראלי מכסה בשלב זה 2 תרופות בלבד.
שלום
לפני כמעט כשנה נעשה ניתוח להוצאת הערמונית עקב גידול ממאיר, הפתולוגיה של הרקמות הראתה שוליים נקיות, רמת PSA ירדה ל -0 . כעבור תקופה קצרה נצפתה עליה של PSA שהגיעה כבר ל 0.53 נעשה PET CT PSMA שלא הדגים ממצא פתולוגי. מה דעתך? האם יש מקום להקרנות? כימיה? מה המשך הטיפול במצב הקיים.
תודה רבה
צריך מידע על מאפיינים פתולוגיים של הגידול, קצב עליית ה PSA ומהי יכולת ההשתנה והתפקוד המיני כעת.
אם יש צורך להקרין, מעדיפים לבצע זאת כש PSA קטן מ 0.5.
השאלה לא מתאימה למטרת האתר.
שלום פרופ' סלע!
מבקשת לדעת על פי מה מחליט הרופא לבצע בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ גמיש או קשיח? בנוסף: מה נבדק? מה בודקים בבדיקת ציסטוסקופיה כאשר נעשה בציסטוסקופ גמיש? וכאשר זה בקשיח? ושאלה נוספת:איזה טיפולים/ פרוצדורות נעשות במהלך ציסטוסקופיה בציסטוסקופ גמיש? ובציסטוסקופ קשיח?לאיזה מסקנות ניתן להגיע לאחר בדיקה בציסטוסקופ גמיש? ולאחר בדיקה בציסטוסקופ קשיח? מבקשת את התייחסותך לכל אחת מהשאלות שלי בבקשה, זה חשוב לי להבין ולדעת! תודה!
זוהי שאלה שיש להפנות לאורולוג. להבנתי בדיקה עם ציסטוסקוף גמיד עדיפה.