פרופ' סלע שלום.
בן 75 PSA=12.1 מדד גליסון 6 כבר כ-6 שנים.במעקב פעיל.
מה הפרופסור ממליץ?
תודה
לא ברור מה שכתבת. עברת ביופסיה לפני 5 שנים ונקבע לך גליאסון 6-6. מה היתה אז רמת הPSA ? האם רמת ה-PSA נשארה אותו דבר? תבין שהחשוב בבדיקת ה-PSA הוא אם ישנה מגמה של עליה.
אני לא רופא ולא פרופסור.רק אחד שצבר קצת ידע ונסיון.
לא ניתן ואפילו לא רצוי לתת כל המלצה על סמך המידע המועט שנתת. ההחלטה צריכה לנבוע מעיון במהלך המחלה, מצב בריאותי, ממצאים בבדיקה ורצון המטופל. לכן, בלתי אפשרי לייעץ לך ללא פגישה עם הרופא המכיר אותך, או עובר בקפידה על הנתונים.
בברכה,
בתאריך 20 אוקטובר ב 2015 בשעה 18.00
בבית אבא חושי רח' אבא הלל סילבר 71 יזרעאליה-נוה שאנן חיפה -אולם חצב. מומלץ בחום לכל החולים לבוא עם בנות זוגם .
מצויין. ישר כח.
הפורום הזה זה מתנה.
אשמח לדעת על מפגשים נוספים
--
ללביופסיה מסוג Fusion/US xhfuh dcuv hu,r. איני בטוח ש Fusion/MRI ehho קיים בארץ.
בן 67 , במשך שנים התוצאות היו סביב ה 3. באוגוסט 14 - 3.356 , בספט 15 קפיצה ל - 4.425.
בבדיקה אחרי שבועים תוך הקפדה על מנוחה מלאה של 48 שעות לפני הבדיקה התוצאה 3.843.
האם יש לעשות ביופסיה במצב כזה ? ובכלל מה ההמלצה להמשך ?
דינמיקה של PSA אינה האינדיקציה לביצוע ביופסיה. יש לקחת בחשבון את ההיסטוריה המשפחתית, מצבך הכללי וממצאי הבדיקה הרקטלית בהמלצה. מסכים שהעלייה מחשידה לקיום מחלה.
שלום
עברתי קריתת ערמונית (psa=0)פחות משנתיים (שוליים חיוביות)
תוצאות אחרונות 24.09.15:PSA=0.1
מה אתה ממליץ ?
האם זה דחוף ?
בעקבות תוצאות הפטולוגיה לא נשלחת לעבור סדרה קצרה של הקרנות לאזור האגן ?
לעתים התאים הבריאים שנוטרו אחרי קריתת הערמונית באזור העצבים מפרישות PSA.על מנת שתדע מה המצב כדאי שתעקוב תקופה של שנה בה תבצע כל 3 חודשים בדיקת PSA. אם המגמה היא עליה של ה-PSA אז יהיה מקום לבירור אטנקולוגי נוסף.בינתיים תרגע ותחיה את חייך .
צריך ערכים נוספים של PSA להחלטה.
מאד עזרתם לי
תודה רבה
המידע, גיל, ומין, ואם אין רקע של עישון, אינם מתאימים לגידול בשלפוחית השתן.
שלום, אני אלמן בן 68, בזמן האחרון יש לי בת זוג חדשה ואנחנו מקיימים יחסי מין 2-3 פעמים בשבוע. בשתי הבדיקות האחרונות של הPSA התקבלו תוצאות של 6.8, (הבדיקות נעשו עם הפסקה של 5 ימים בקיום יחסי מין) האם יש קשר בעליית הערכים של הPSA לקיום יחסי מין מרובים, יחסית לגילי? לפני זה כל התוצאות לא עברו את הערך של 4.
הדעןת בספרות מגוונות. עבודה אחת תיארה עליות PSA עד שבוע לאחר קיום יחסי מין.
כמה זמן לאחר ניתוח הסרת הערמונית(ללא פריצת הקופסית) ניתן להסתמך על בדיקת PSA ?
מה ניתןלעשות(גם אם עדיין לא הוכח)כדי להתמודד/להילחם כדי שסרטן הערמונית לא יפרוץ מהקופסית?כי לפי מה שהבנתי בדיקת PSA מגלה רק לאחר שהמחלה חזרה.
באיזה שלב כדאי לבדוק PET-CT ?
3 חודשים. בהמשך מומלץ לעבור בדיקת PSA כל 3 או 6 חודשים ולעקוב אם יש עליה .לקחת בחשבון שמספר מצבים משפיעים על רמת ה-PSA זמנית כגון יחסי מין קרוב למועד הבדיקה,רכיבה על סוס אופניים או אופנוע ואכילת רימונים או המלץ שלהם. בריאות טובה.
אדגר, שלום
מאיפה המידע שמיץ רימונים מעלה PSA? אודה אם תשלח לי לינק
זמן מחצית החיים של PSA הוא בין 2-3 ימים. לכן, המועד לביצוע בדיקת חוזרת של PSA תלוי ברמת PSA טרם הניתוח.
בהתאם לבדיקה הפתולוגית משלבים טיפול קרינתי.
CT-PET נועדה לאבחן מקור עליית PSA לאחר טיפול מקומי לגידול.
בברכה