שלום.
לאחר כריתת הערמונית לפני כ-7 שנים PSA טיפס בהדרגה ועומד כיום על 0.24.
בדיקת GA68 PSMA (כהמלצתך) לא הצביעה על קליטת יתר במיטת הערמונית ובאזורים נוספים למעט באיזור צלע 9 ("שם תאורטית לא ניתן להבדיל משבר") .
אשמח לשמוע המלצות והסבר .
ברשותך שאלה - האם יתכן שעלייה בערכי PSA אינה בהכרח משקפת נוכחות תאים סרטניים ?
אודה מאוד להתייחסותך
כאשר PSA קטן מ 1 הבדיקה מדייקת בכ 46%.
יש לבדוק היטב את מהות הקליטה בצלע 9 והאם קשורה למחלה? אם זה נשלל, יש לעבור על נתוני הפתולוגיה קצב העלייה ולהחליט על תוספת טיפול קרינתי. תבקש מהרופא המטפל לבצע זאת.
בברכה,
אדגר, אדם מבוגר שמנסה לעזור מניונו האישי ומהרחבת השכלתו מעיסוק בתחום.
לדעתי עשייתו מבורכת וגם הוא מודע שתשובותיו והמלצותיו אינן תחליף למקצועיות ולמסירות של פרופ סלע הנחשב בין המובילים בתחום זה.
דומני שהסגנון אינו מכבד את כבודו של מעיר ההערה.
מוקיר ומודה לפרופסור הנכבד ולמר אדגר
אבי
טוב לשמןע מה אומר המומחה ולא לבלבל מוח לאנשים עם כל מיני דברים מהבטן
בן אדם כותב שמיץ רימונים מעלה PSA . מאיפה הוא לקח את זה?
אני קראתי את זה והאמנתי לו ושאלתי את הפרופסור מתי צריך להפסיק לשתות
מיץ רימונים לפני בדיקת PSA. הפרופסור ענה לי שלהפך, מיץ רימונים מוריד רמת ה PSA אנשים שקוראים מה שהוא כותב חושבים שהוא רופא או מדען ומאמינים לו.
אדגר שלום. מצטט את תקובתך מ4.10 השנה חודשים. בהמשך מומלץ לעבור בדיקת PSA כל 3 או 6 חודשים ולעקוב אם יש עליה .לקחת בחשבון שמספר מצבים משפיעים על רמת ה-PSA זמנית כגון יחסי מין קרוב למועד הבדיקה,רכיבה על סוס אופניים או אופנוע ואכילת רימונים או המלץ שלהם. בריאות טובה.
כנרא שלא הבנתי אותך נכון. חשבתי מיץ רימונים מעלה PSA כמו כריבה על אופניים ויחסי מין, כי אתה מנת כל הגורמים במשפט אחד. אני מתנצל ואתך הסליחה. אני מודה ומתוודא שטעיתי.
תודה לך.אני לא מבין בדיוק מה הבעיה כאן.כתבתי שמיץ רימונים מוריד את רמת ה-PSA בבדיקה אבל לא הוכח שפועל להעלמות הסרטן.
PSA זה אינדיקטור על המצאות תאים סרטנים ממקור הערמונית בגוף החולה.הוא איננו גורם הסרטן . מספר מצבים גורמים לשיבוש תוצאות בדיקת ה-PSA אבל לצערנו אינם משפיעים על מצב הסרטן.
שלום פרופ',
קראתי בפורום שיש עבודות שמוכיחות ירידה ב PSA אם נוטלים 250 מילי ל מיץ רימונים ביממה.
שאלתי: מדובר בכמות גדולה יחסית לרבות תכולת סוכר גדולה. ישנה גם בעיה של זמחנות. האם נטילת תוסף תזונה של הרימון הינה שוות ערך לשתיית מיץ הרימון?
בתודה,
סימון
אדגר, יקירי! היה מחקר שמיץ רימונים עשוי לעכב הישנות סרטן הערמונית.
http://www.cancer.org.il/dover_news/new.aspx?NewId=897
מה זה אומר מעכב? הסרטן חוזר, אך לוקח לו יותר זמן לחזור. לגבי "דלי" - כל תרופה
מכמויות מופרזות יכולה להזיק, וגם מיץ רימונים. שתיה מופרזת של מיץ רימונים יכולה להרוס מערכת עיכול ולא בהכרך יעזור לריפוי מסרטן הערמונית. דרך אדב, אינני מבין מה דוחף אותך כל הזמן להגיב על כל שאלה בפורום? הרי כל הידע שלך היא מאינטרנט. אנשים שואלים את המומחה כדי לקבל תשובה שלא נמצאת באינטרנט. על תקח את זה אישית.
ביום חמישי הקרטב פגישה בבית חולים וולפסון חולון.
פרטים נוספים והזמנה תמצאו בהודעת קודמות.
לעקןב אחר גדילה של קשריות יהיה יותר מדוייק לבצע בדיקה רגילה.
נמסר לי כי בארה"ב לגברים בסיכון גבוה עדיפה שיטת ביופסיה חדשה בערמונית - בשיטה טרנספריאלית תוך הכוונת נק' הדגימה לפי תיכנון מראש ובהרדמה כללית .
האם שיטה זו עדיפה ? מה חסרונותיה ? האם כבר נעשית בארץ היכן ועל ידי מי ? האם עלותה סבירה ? האם הניסיון המצטבר בארץ באם קיים ניסיון כזה הוא חיובי ?
אודה מראש לפרופ' אבישי סלע ולכל חבר בפורום העשוי לתרום מידע .
תודה .
אנימ חולה ותיק ולא שמעתי על כזאת שיטת ביופסיה ולומר האמת,לא נראת לי חכמה. ביופסיה היא בכלל שיטה סטטיסטית ולא ב-100% אמינה מפני שנלקחוצ דגימות בצורה מקרית שלא "מכסות" כל הערמונית. במקום הביופסיה אפשר לעשות MRI עם COIL ואז התוצאות יהיו הרבה יותר מדויקות. החסרון היחיד הוא שזאת בדיקה יקרה לעומת ביופסיה המקובלת.
נראה לי שהבדיקה שאתה מפרט היא ביופסיה שאחרי בדיקת הMRI עם COIL ש לפי עניות דעתי מיותרת. אולי לא ,רק אם מדובר בחשש של סרטן עם (תאים קטנים)
מבצעים אותה כאשר יש חשש שהגידול באונה הקדמית של הערמונית. רוב הגידולים מתפתחים באונה האחורית של הערמונית, בה הביופסיה דרך הרקטום היא שיטת הבחירה.
עברתי us ומצאה שארית שתן של 148 סמק וטרבוקלציות בשלפוחית. בבדיקה רקטאלית נמוש גוש. ב ustr וביופסיה ערמונית מוגדלת קלות כ 30 סמק ודלקת כרונית קשה בערמונית. בציסטוסקופיה ערמונית חוסמת מוגדלת קלות וטרבוקלציות. עברתי אורודנימיקה ונמצאה שארית שתן 150 סמק, חסימה במוצא השופכה וזאת אחרי טיפול בקסטרל ופרמיקסון של כ 7 חודשים.
עברתי turs והמנתח אמר שהערמונית הייתה נוקשה מאוד ועבד קשה לפתוח ונלקחה ביופסיה ולטענתו הצליח לפתוח ואם לא היה צורך ליצור יציאה חיצונית לשתן.
כיום4 ימים אחרי עדיין שתן מעט דמי ומדי פעם יוצאים בלחץ קרישי דם ושאריות בשר כנראה שלא נשטפו. השתן עדיין מגמגם וכמובן כטבעי עדיין צריבות.
שאלתי האם ייתכן שהתשובה הפתלוגית תראה על גידול של נמצא בביופסיה הטרנסרקטאלית או שהנוקשות הקשה של הפרוסטטה היא רק מהדלקת הכרונית שהייתה. המנתח יוצא לחול ואני מוזמן אליו רק עוד כשבועיים ולכן שאלתי לנסיונך הרב.
תודה!!!
צריך להמתין לתשובה הפתולוגית. יכול להיות גידול במעבר דרך השתן בערמונית, או באונת המעבר בערמונית. נקווה לבשורות טובות.
קיבלתי היום את תשובת הביופסיה שנרשם בה שמדובר ברקמת פרוסטטה שפירה.
כיום 17 יום לאחר הניתוח ביצעתי בדיקת שתן ויש 500 לויקוציטים, 150 כדוריות אדומות ו200 פרוטאין. האם זה תקין או שמחייב אנטיביוטיקה עוד לפני תשובת התרבית.
הרופא שלי יהיה רק ביום חמישי.
בנוסף האם לדעתך המקצועית "הסיפור" מאחורי" או אדרש להמשך מעקב?
עדיין צריבה אבל הזרימה השתפרה אך עדיין טיפטופים.
בתודה גדולה ובהוקרה, אבי
יש לראות מה הנוסח המדוייק. לעיתים ישנם מצבים דלקתיים שמלווים בסיכון גבוה. כרגע אין בעייה.
תלוי מה היה בביופסיה ובבדיקה הקלינית. זהוו ערך מעט גבוה לגילך.
בברכה
בינואר psa 9
עליה מתונה במשך מספר חודשים
במאי בדיקת ביופסיה תוצאה סרטן הערמונית
גליקסון 7-8 האם זה אומר שהסרטן בארמונית
היה כבר בינואר או לפני זה
תודה
בדיקת דם פשוטה psa
דבר שטוב לכולם הן לחולים והן לקופות
הנחיות יש אבל לאלו שיש או היו במשפחה מקרים של סרטן הערמונית או סרטן השד.
לשאר האנשים לבצע לפחות פעם בשנה בדיקת ה-PSA מגיל 50-60
לצערנו לא רק רופאי המשפחה לא זוכרים לשלוח הגברים לבדיקה כי גם האנשים אינם"שמים" על בדיקה שאינםצריכים לדעתם.
תודה לך וחבל היה חוסך מיליונים חיים כאב ודאגות
קופות החולים נרדמו
שלום
מה התייחסות שלך ל gerson therapy
http://gerson.org/gerpress/the-gerson-therapy/