אני בן 65 , בריא בד"כ, משקל תקין. תרופות:
שנתיים נוטל רמיפריל 2.5 מ"ג ליתר לחץ דם, ושנה פרמיקסון להשתנת יתר.
PSA בבדיקת דם שיגרתית לפני שבוע 5.23 , לעומת 3.37 לפני שנה.
בבדיקה קלינית של אורולוג הערמונית רכה תקינה.
הורה לחזור אליו עוד חודשיים עם בדיקות :
PSA עם יחס F/T
שתן URINE DIPSLIDE CUIT , ו - URINALYSIS
השאלה :
האם לא כדאי כבר לעשות ביופסיה עכשיו ליתר ביטחון ?
אותי שלח אורולוג צעיר לעשות ביופסיה כשה-PSA שלי היה 3.2 רק מפני ששמע ממני ששני אחים שלי מבוגרים ממני היו להם בעיות עם הערמונחת Dם הערמונית שלי היתה רגילה ורכה.
בביופסיה התגלה אצלי סרטן הערמונית 4+3 גלאסון 7 אבל רק במקרה תפסתי אותו לפני שיצא מהערמונית לטייל אצלי בגוף.
תשקול אולי לעשות CT-PET במרקום הביופסיה
כדאי לחזור על בדיקה נוספת של PSA לפני הביופסיה. אם הערכים דומים, אז קצב העלייה מחשיד לגידול, בתנאי שנשלל זיהום.
בברכה,
1.למה פחות מקובלת הפרוצדורה של ברכיטרפיה גם לאנשים שמתאימים לפרוצדורה?
2.האם אחרי פרוצדורה של ברכיטרפיה שנכשלה האם ניתן לעבור ניתוח (אם עדיין מתאימים לקריטריונים של הניתוח)
3.האם נתן לעבור פעמיים ברכיטרפיה בעתיד?
תודה
1- מתאימה לחולים שהסבירות למעורבות קופסית הערמונית נמוכה. בארץ לא כל המרכזים בתמחו בתחום.
2- לא.
3- לא.
פרופ' סלע שלום.
אני במעקב פעיל כ-4 שנים,כל שנה עושה ביופסיה מדד גליסון 3+3 ב 2 גלילים מתוך 12, אני בן 75 ,עד איזה גיל עושים ביופסיה?
דנ
יש לדעת מידת המעורבות בכל גליל. מגיל 75 ומעלה אין ייצרון באבחון מוקדם.
פרופ' סלע שבוע טוב ותודה.
המישפט לא מובן לי ,האים אפשר להסביר מה זה ייצרון?
שוב תודה
קראתי שמוצרי חלב מגבירים סיכון לסרטן הערמונית.
אם נכון -
באיזה גילים ומצבים? איזו כמות בערך של מוצרי חלב יומית לא מסוכן ?
אני בן 65.
שלום רב,
עברתי כריתה לפני 15 שנה. גליסון 3+3. שוליים נגועים.
הקרנות לפני חמש שנים.
מזה כשנה וחצי שוב מגמת עליה ב- PSA, כעת 0.2. הכפלה תוך כשנה.
בן 65 מרגיש טוב מאד.
מה דעת הפרופסור:
האמנם אין מה לעשות בשלב זה או שמא ישנן תגליות חדשות הרלוונטיות למצבי?
בתודה רבה!
כרמי
מיפוי עצמות ו CT תקינים.
כדאי לבצע CT-PET PSMA. סיכוי של כ 50% לאיתור מקור עליית ה PSA בערכים אלו. אם קבלת טיפול קרינתי למיטת הערמונית וניתן לאתר קליטה באזור מבודד, מחוץ לאזור שהוקרן, אתה יכול להיות מטופל בטיפול קרינתי.
שלום,
זה עתה אובחנתי במחלה בדרגה מתקדמת מקומית. גיל 77. בריאות כללית טובה.
אני מעוניין לדעת איזה שיטת טיפול כדאי לבחור. והאם הכרחי לשלב עם טיפול הורמונלי ולאורך איזה תקופה. ובכלל אשמח לכל עיצה טובה, לגבי בדיקות פרטיות שאולי כדאי לי לעשות וכולי.. תודה!
גליקסון 4+5 נלקחו 6 קטעי רקמה מימין ו8 משמאל.
number of cores involved ימין 3 שמאל 2
precentage of cores involved: ימין 15% 10% 20%. שמאל 5% 5%.
PSA מכפיל כל 18 חודשים, תוצאה עדכנית היא 5.51
בדיקת TRUS: נפח 44 סמק. אורך 4.4 ס"מ. גובה 3.1 ס"מ. רוחב 6.1 ס"מ.
בדיקה רקטלית: נפח, 30 סמק. נוקשות, לא. סימטרית, כן. גבולות ערמונית, שמורים.ערמונית מובילית, כן.
גבול חיצוני: שמור
PZ איזור היפואקוגני פריפרי קרניאלי משמאל. שאר המרקם הומוגני.
TZ מרקם הטרוגני דו צדדי
גבול בין PZ לTZ שמור
בלוטות זרע, נורמלי. שלפוחית שתן, ללא שארית שתן.
בוצע גם צילום חזה PA+LAT, שיצא תקין לגמרי.
הבירור אינו מלא לקביעת הטיפול המתאים.
ב Gleason 9 עם 5 גלילים מעורבים מתוך 14, ממליץ לבצע הערכה כללית ועדיף עם CT-PET PSMA.
פרופסור, תודה רבה לך על התשובה המהירה.
אני רוצה להוסיף שהמחלה התגלתה בבדיקה שגרתית של PSA, ואני לא סובל משום תסמינים כרגע.
אני מטופל בכדורים ללחץ דם, אך מעבר לכך בריאותי הכללית טובה ואני מקווה בעזרת השם לחיות עוד הרבה שנים באיכות חיים טובה.
בהתחשב בגילי המתקדם, והחשש שלי לפגוע/לסכן את איכות חיי. במידה והבדיקות הנוספות יראו שאין כרגע גרורות מחוץ לבלוטת הערמונית. יש לי שתי שאלות המשך:
1) האם ניתן יהיה לשקול "השגחה פעילה"?
2)במידה ולא אטפל במחלה המקומית. תוך כמה שנים מבחינה ממוצעת סטטיסטית, אני אתחיל לסבול מתסמינים כלשהם (בהערכה גסה מאוד כמובן) ?
תודה!
אני מצטרף לגמרי לעצות פרופ' סלע והייתי ממליץ בחום לבוא ליום העיון שיערך בבית חולים מאיר בכפר סבא בתאריך 10/12/15 עם רשימת שאלות כי יהיה ניתן לשאול המומחים הכל.
סרטן הערמונית מטבעו מתקדם מאד לאט עד שמצליח לצאת מתחום הערמונית ואחר כך המלחמה אתו קשה יותר.גלאסון 9 מצביע על כך במידת ודאות סבירה שהסרטן הצליח לצאת וכעת חשוב מאד להבחן איפה הגיעו השלוחות שלו על מנת להתאים טיפול יעיל. הכוונה כעת צריכה להיות ש"יוצאים למלחמה ולא מבזבזים זמן "
אני מאחל לך הצלחה
יום עיון לחולי סרטן הערמונית ובנות זוגם בתאריך 10/12/2015 בבית חולים מאיר בכפר סבא החל משעה 1630.
פגישה מאד חשובה מפני שבמסגרתה יוקדש זמן לאלות הקהל ומומחים יענו.
רצ"ב הזמנה
בן 63 אבחון 5.2015 בירכיתרפיה 8.2015 psa 9 בינואר והמשיך לעלות 25 הקרנות נובמבר זריקות הורמונים ביולי ובאוקטובר כרגע מעל 30 פעמים ביום שרותים שליש שילשולים גם בלילה עים צריבות גלי חום וצרבות כמה זמן זה ימשך בערך מתי ארגיש שיפור בתודה
לפרו"פ אבישי סלע שלום
עברתי לאחרונה ניתוח הסרת ערמונית ואני שותה יום יום 1/4ליטר מיץ רימונים.
שמעתי דעות שונות בפורום ונשמעה הטענה שלא הוכח שמיץ רימונים מונע/עוצר את סרטן הערמונית.
אם אכן המיץ רק מוריד את רמת ה PSA אז נקבל אינדיקציה(מדידה) נמוכה ושגויה ולא נוכל להערך לפני התפשטות המחלה לאיברים אחרים.ועל כן אולי עדיף לא לשתות מיץ רימונים. או כמה ימים לפני בדיקת PSA יש להפסיק?
בתודה
אין הוכחה שמיץ רימונים מונע את המחלה. בחולים שטופלו הייתה ירידת PSA שהיא אחד הסמנים לפעילות מעבדה. בתרביות תאי סרטן ערמונית ניתן להמית תאים כאלו, כמו שעושות תרופות רבות אחרות.