שלום רב
התגלה ממצא היפוקוגאני 14 מ"מ בשלפוחית השתן ( עקב דימום קל חד פעמי )
בבדיקת US .
נשלחתי להדמית CT .
מכיוון שבשנים האחרונות עברתי מספר ארועים בריאותיים , נחשפתי להרבה מאוד לא 2-3 , הרבה ... CT , כימותרפיה הקרנות.
מכיוון שכיום ישנה אופתיה של MRU , חשבתי להשתמש בבדיקה זו , לפחות לבירור הראשוני ., כדי לצמצם כמה שאפשר את רמת הקרינה ( העלות הכספית אינה שיקול) .
האם לגיגולים והמוטריה בשתן MRU יכול לתת תשובה ?
מה גם שבנוסף אני יערוך ציסקוסקופיה .
תודה
שאלתך לא ברורה, נחשפת להרבה CT כימותרפיה הקרנות??
אני מבין שישנו ממצא חשוד בשלפוחית השתן. ציסטוסקופיה נועדה לאבחון ממצא זה. CTU או MRU מנסים לבדוק את כל מערכת השתן (כליות, שופכנים). כל אחת מהבדיקות ראויה.
בברכה,
שלום,
כיצד ובאיזו מידה משפיעה צריכת חלב ומוצריו על האפשרות שיתפתח סרטן הערמונית? אראל
שלום רב,
מת.שובתך עולה שייתכן שקיים קשר עקיף, שכנראה יש לו עדויות כלשהן אך לא הוכחות חותכות להשפעת מוצרי חלב על הסיכון לסרטן הערמונית, ולכן הם "זכאים מחמת הספק". מכיוון שכך, האם יש המלצה כלשהי (של האגודה למלחמה בסרטן, או של מומחיה, או מטעמה) לגבי כמות מוצרי החלב שרצוי לצרוך על בסיס יומיומי?
בברכה, אראל
פרופ. סלע הנכבד שלום,
אבקש להבהיר ולהדגיש שביקשתי לדעת האם יש המלצה כלשהיא (!) בעניין צריכת מוצרי חלב, על רקע עדויות כלשהן (לא הוכחות ברורות) על השפעה שלילית פוטנציאלית שלה על סיכון לסרטן (ולכן אולי גם לסרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן).
מאחר שתשובתך מדברת על "המלצה ברורה" (שלא קיימת), ולא על המלצה כלשהי, נותרה שאלתי הנ"ל במקומה ובתוקף. אני חוזר ומבקש תשובתך הישירה לשאלה ששאלתי, במקום תשובה מעורפלת לשאלה שלא שאלתי. אראל
בן 80, אובחן לפני כחודשיים עם סרטן גרורתי בכל עצמות השלד ולימפאדנופתיה נכרת.
מקבל פירמגון. הרופא הציע גם כמותרפיה אך הוא גם חולה לב והבנתי שזה יכול לפגוע בשריר הלב. מה דעתך? והאם כדאי להוסיף עוד תרופות ואם כן מתי.
בן 80 יש לו גרורות בעצמות מסרטן בערמונית.
מקבל טיפול חודשי בפרמגון ו-XJEVA. במשך שנה וחצי.
במיפוי עצמות וCT , שנעשו לאחרונה, רואים הטבה מסויימת.
טסטוסטרון ו-PSA - מדדים תקינים.
יש חשיבה מצד הרופאים להתחיל בטיפול ביולוגי.
האם ניתן להמשיך את הטיפול שמקבל עד היום ולכמה זמן?
והאם יש סיבה להתחיל טיפול ביולגי?
שאלה לא ברורה. מהו הטיפול הביולוגי? מדוע יש לשנות טיפול באם יש הטבה?
האתר עונה רק על שאלות הקשורות בגידולים.
עליך לפנות לאורולוג. אתר זה אינו מיועד עבורך.
יש לי סרטן ערמונית עם גרורות בעצמות. אני מטופל ב"סופרפקט" ולאור עליה ב PSA כנראה שאוסיף לטיפול ב"סופרפקט" טיפול בזיטיגה/פרדניזון. האם הווצרות של סימפטומים כגון כאב בעצמות יוכלו להיות מטופלים ב"קסופיגו" תוך כדי הטיפול בזיטיגה?
השילוב נבדק כעת במחקר לעומת Zytiga. סל הבריאות אינו פוסל זאת, השאלה האם הקופות ישלמו. עם טיפול ב Zytiga ישנו שיפור באיכות החיים וכאבים.
תודה רבה על התשובה המהירה והממצה.
יש לי שאלת המשך יותר מורכבת: אני בן 61. בגיל 12 אובחנתי עם EWING SARCOMA וטופלתי בהקרנות לאגן ולצואר (מאז המחלה לא חזרה). לפי מה שראיתי בפרסומים ידוע שקרינה כמו זו של קסופיגו יכולה להעלות את הסיכון לסרטן בעצמות. במחקרים הקליניים עם קסופיגו נראה שלא דווחו מקרים כאלה, אם כי בניסויים בחולדות בהחלט נראה הרבה osteosarcoma .
האם לאור זה עדיף להשאיר את האופציה של קסופיגו לשלב מתקדם יותר של המחלה ולהשתמש בטיפולים אחרים בשלב ראשון ( כגון EBRT או XGEVA )?
אני יודע שזו שאלה מורכבת, וקרוב לודאי יש צורך ביותר נתונים כדי לענות עליה, אך אשמח אם תוכל להתיחס אליה בכל זאת.
תודה.
יש עירוב בין הטיפולים השונים. הטיפול ב EBRT הוא "מקומי" ונועד ליעד תמיכתי בדומה ל Xgeva הפועת במנגנון אחר ומשפיע על תגובות כל העצמות לגרורות. Xofigo הינו טיפול במחלה.
באשר לתוצאות המאוחרות של Xofigo, אם הן רלוונטיות לבני אדם, הן מופיעות לאחר שנים רבות, ואין זה צריך להיות שיקול בקביעת הגישה הטיפולית, במצב הטיפול במחלה בימינו.
פרופ סלע,
תודה רבה. תשובותיך מאד עוזרות לי. זה מצויין שיש את האפשרות לקבל מענה כזה במהירות.
כ-20 חודשים לאחר כריתת ערמונית (גליסון PSA (4+3=7 עולה ועומד כרגע על 0.1, באיזה שלב אפשר לעשות בדיקה אם המחלה חוזרת ובאיזה שלב מטפלים ומה הטיפול?
הממצאים הפתולוגיים בניתוח חשובים להערכת מקור עליית ה PSA. ניתן לבצע CT-PET PSMA, אולם להערכתי כדאי להמתין כדי לקבל ערכים נוספים על עקומת העלייה. ניתן לחשב את מהירות הכלת זמ העלייה כאשר הערכים מעל 0.1.
שלום רב, אני חולת RCC עם גרורה לסאקרום מוקדים לריאות ולאחרונה גידול בלסת ימין עד היום קיבלתי סוטנט שלא עזר לי לראיה שנוצרה גרורה בלסת תוך כדי לקיחת התרופה ושום גידול או מוקד לא הצטמצם לקחתי את התרופה במשך שנה ואפילו יותר קצת עם תופעות לוואי קשות מאד ולא עזר.
כעת הרופא המטפל רוצה להתחיל בטיפול ב-NIVOLUMAB בשילוב עם YERVOY
ממה שקראתי באינטרנט התרופה הזו אושרה למלנומה. השאלה שלי האם היא מתאימה גם לסרטן RCC ? האם יש נסיון בטיפול? והאם היא עזרה בסרטן זה?
אודה לתשובה.
התשלובת הראתה 40% תגובה ב RCC בניסיונות פאזה שניה בקו טיפולי שני ומעלה. הסתיים מחקר קו ראשון לעומת סוטנט. התרופה Nivolumab רשומה בארה"ב כקו שני ב RCC, לאחר ניסוי קליני פאזה 3. לכן אם יש לך ביטוח משלים, הוא יממן את Nivolumab שעלותה גבוהה מאד. שיעור התגובה עם Nivo בלבד הוא כ 25%. אולם התשלובת Nivolumab/Ipilimumab לא תיבדק בקן שני ולא נדע מה הייתרון בתוחלת החיים לעומת התרופות המקובלות או Nivolumab בלבד. שילוב שתי התרופות מלווה ברעילות גבוהה ומסוכנת.