שלום רב,
אבי בן 60 ולפני חצי שנה גילו לו את סרטן הערמונית עבר 6 טיפוליםכימותרפים .
אחרי בדיקות נוספות גילו ששלפוחית השתן נפגעה , כרגע מה שרופא אומר צריך להוריד את שלפוחית השתן וגם את הערמונית.
ברצוני לדעת אם אפשר להגיע לאדם שעבר ניתוח דומה בכדי שיוכל לדבר עם אבי על התהליך הוא מאוד מבוהל.
ניתן להגיע דרך הרופא המטפל.
לא ברור המידע. האם הגחדך הראשוני היה ברקמת הערמונית או בדרכי השתן בערמונית?
בברכה,
שבוע טוב,
תודה רבה לך על המענה.
קודם זה היה בשלפוחית השתן
פרופ מה אפשר להציע טיפול מתקדם בגידול קטן בשלפוחית השתן
אני בן 46 עברתי לפני 8 7 חודשים כריתה ראשונה בשלפוחית השתן
וגם לפני חודשים עברתי כריתה פעם שניה ןהיה מאד קטן 0.2
אני מחקה בבדיקת סוציוסקוביה פעם 3 בעוד חודש האם יש תרופות מתקדמות???
בשלבי גידול שטחי מתקדמים יותר מנסים טיפול חיסוני המקובל למלנומה, סרטן ריאה וכליה. בשלב הזה, הגישה תהיה איתור מוקדם, טיפול תוך-שלפוחיתי - ניתוחי או בשטיפות.
בברכה
ב 2014 עברתי ניתוח לכריתת הערמונית בשל גילוי סרטן הערמונית, גליסון 6
מאז ועד היום אני סובל מכאבים עזים באגן ללא כל אבחנה ספציפית
עברתי pet g 68 שלא גילה דבר באגן, אך בבדיקת ct שערכתי לאחרונה נמצאו "מוקדים סקלרוטיים בעצמות האגן, ככל הנראה איי עצם ובנוסף מוקד לוסנטי קטן באליום שמאל ובסקרום משמאל."
האם קיימת אפשרות שמדובר בגרורות. ואיזה בדיקות נוספות עלי לעשות עם בכלל.
רוצה לציין שלפני חודשיים עברתי ניתוח לכריתת gist בבטן שנמצא בדרגת אלימות נמוכה ואינני מקבל כל טיפול כרגע
בד"כ מחלה גרורתית של סרטן הערמונית מתבטאת בעליית PSA. באותם מקרים בהפ PSA בלתי מדיד, המחלה אגרסיבית ביותר ואין כל קושי באבחון רדיולוגי.
מאד חשוב באונקולוגיה לראות דינמיקה של התהליך. לכן, רצוי לראות באן המוקדים בעצמות שאתה מתאור נראו בבדיקות T קודמות.
המידע שנימסר כאן אינו ממוקד דיו לענות על שאלתך.
מודה על תגובתך המהירה, יחד עם זאת רוצה לציין שה- PSA שלי עד לפני כחודשיים היה 0.03 והכאבים באגן קיימים אצלי כבר כשנתיים.
בבדיקת PET GA שנערכה לפני כשלושה חודשים לא נראה דבר באגן
והאיי עצם כפי שציינתי לא אובחנו בבדיקות קודמות. לא ב CT, לא ב מיפוי עצם לא ב MRI וגם לא כאמור ב PET המיועד לערמונית
מה עלי לעשות בכדי לוודא שאין מדובר חלילה בגרורות?
האם בדיקת pet psma באמצעות galum 68 מלפני כחודשיים איננה מספקת בכדי לשלול גרורות של סרטן הערמונית .רוצה לציין שבדיקת ה psa מלפני חודשיים היתה נמוכה מ 0.03.
האם הכל זאת לבקש בדיקת mri כלל גופית או שניתן להסתפק בבדיקות הנל שבוצעו לפני כחודשיים בכדי לשלול גרורות?
שלום רב
אבי בן74 לאחר תלונות על קושי בהשתנה והופעת דם בשתן הסכים לעשות ביופסייה של הערמונית.
בבדיקה נמצא psa 17 גליקסון (4+4) 8 התמיינות גבוהה של אדנוקרצינומה.
הומלץ על טיפול הורמונלי בכדורים וזריקה אחת לשלושה שבועות. פרט ללתלונות אורונריות ללא שום תסמינים.
אבי, היקר לי מכל!!, טיפוס עקשן. הוא לא רוצה שום טיפול המאריך חיים, הוא מעוניין באיכות חיים. ללא סבל. מה עושים???
מודאגת מאוד
במחלה מסוג Gleason 8 יש לשלול מחלה גרורתית.
באם אין גרורות, תוחלת החיים ארוכה בטיפול קרינתי משולב עם טיפול הורמונלי. גם איכות החיים אינה נפגעת. הטיפול המשולב עדיף על טיפול הורמונלי בלבד בשל הארכת תוחלת החיים, דחיה ואפילו מניעת ההישנות שיכולה להיות מלווה בסימפטומים וגם משך קצר יותר של טיפול הורמונלי, המלווה גם הוא בתופעות לוואי.
תודה על תגובתך. האם תוכל לכתוב לי ( בלי לייפות את המציאות) בבקשה מה הם תופעות הלוואי של טיפול הורמונלי והקרנות?
ללא טיפול כלל מה הפרוגנוזה של המחלה?
שלום,
בן 80, לאור המטוריה מעת לעת נשלחתי לסונר שלפוחית וכליות:
כבד - לא מוגדל וללא תהליך מוקדי.
טחול- גודל ומרקם תקינים.
אגן קטן - שלפוחית השתן קיבולת 154 סמ"ק, הודגם מוקד אקוגני בקוטר 1.4 ס"מ, עם וסקולריזציה עדינה בתוכו, בדופן ימיני עליון מוקד אקוגני נוסף בגודל 0.8 ס"מ. ללא וסקולריזציה.
ערמונית- לא מוגדלת ,נפח 29 סמ"ק.
א. האם מדובר על גדלי מוקדים התחלתיים ?
ב. האם הכיוון הוא בהכרח סרטני בשלפוחית ?
ג. סיכויי החלמה לפי המחקרים ?
ב. מה הסיכויים להחלים ו
האבחנה לא ברורה ויש לבצע בירור אורולוגי. זה אינו חייב להיות גידול.
פורום זה של האגודה למלחמה בסרטן נועד לענות על שאלות בתחום הגידולים האורולוגיים ופתוח לכל התגובות, מלבד פרסום אנשי מקצוע, פרסומות, תוכן לא ראוי וכד'.
באתר האגודה למלחמה בסרטן מועלים דפי מידע של האגודה שנכתבים על ידי אנשי מקצוע בכירים. בצורה זאת מובטח מידע מקצועי, מעודכן ואמין, המשלב גם את הערכת המידע והשלכותיו לטיפול מיטבי בחולים.
באתר האגודה למלחמה בסרטן, בדף הבית, יש מבזק עם הפניה וקישור לרשימה המלאה של התרופות והטכנולוגיות שאושרו.
במידע הספציפי לגבי כל מחלה ובכלל זה במידע על סרטן הערמונית, מצויינות התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל.
דפי מידע מפורטים לגביהן נמצאים בהכנה ע"י אנשי מקצוע מומחים בתחום, כדי לוודא שהמידע שמועבר מדויק ואמין.
על דעתו ועל פי דיווחו של פרופ' אבישי סלע, היו בפירוש מקרים בעבר בהם פרסמת שמות של רופאים כולל פרטי התקשרות.
מרכז המידע,
האגודה למלחמה בסרטן
לאבי יש סרטן ערמונית מסוג תאים קטנים (משולב עם אדנו). נתגלה בשלב זה גרורות בבלוטות לימפה, כבד ועצמות. בנוסף יש לו גידול בכליה. לא עבר ביופסיה בכליה. עבר סדרת טיפולי כימותרפיה שהסתיימו לפני כמעט שנה אשר הסירו את כל הנגעים. עשה לפני מספר ימים בדיקת סיטי בעקבותיה הוא אמור להתחיל סדרה נוספת של כימו. רציתי לשאול האם יש טיפול חדש ביולוגי שיכול להשפיע על סוג זה של תאים (small cell) כמו התרופה החדשה שנתגלתה למלנומה? כמו כן, האם יש ניסויים בתרופות חדשות שהוא יכול להצטרף אליהן?
לא נמסרו מספיק פרטים לענות על השאלה. אני מניח שהמחלה נעלמה עם הטיפולים וכעת יש הישנות. רצוי לחזור על ביופסיה מההישנות להבין את מהותה. זה עשוי לסייע בבחירת הטיפול. יש מידע על טיפול בתרופות החדישות בסרטן ריאה מסוג Small cell.
תודה על תשובתך. האם ניתן להשליך מטיפול בסרטן ריאה small cell לטיפול בסרטן ערמונית small cell? I אשמח אם תכתוב את שם הטיפול/ התרופה.
שלום, ממה שהבנתי הסרטן חזר ללימפה ולעצמות. כאמור, מדובר בסרטן הערמונית מסוג אדנוקרצינומה וסמול סל קרצינומה עפ"י ביופסיה שנעשה לפני למעלה משנה. כרגע עומד לפני 4-6 טיפולים בכימותרפיה עפ"י הנחיית הרופאה. הרופאה המטפלת טוענת כי אינו זכאי לקיטרודה. אולם רציתי לשאול האם הקיטרודה במקרה שלו עשויה להועיל ולפיכך שווה את ההשקעה הכספית?
כמו כן, הבנתי שיש מחקרים חדשים בנוגע להשפעה של סטטינים ואולם לטענת הרופאה "עדיף שימות מסרטן ולא מסטטינים". אני מצטערת על השאלות המרובות, אולם מאוד קשה לתקשר באופן רגוע עם האונקולוגית המטפלת שלו. כמו כן, אבי כרגע לא מעוניין בשום פנים ללכת לקבל חוות דעת שנייה. האם יש טיפול נוסף שיכול להיות אפקטיבי במקרה שלו? אני ממש אשמח אם תציין את שם התרופה ו/או הטיפול. אני מנסה לקרוא מאמרים רפואיים באנגלית אולם אני לא מצליחה להבין את הכל.. כמו כן, האם נכון שטיפול כימותרפי במקרה של חזרת המחלה הינו אפקטיבי פחות? תודה!
בד"כ הטיפול הכימי הראשון יעיל יותר מאלו הבאים לאחר מכן. ביופסיה כעת יכולה לסייע בבחירת הטיפול כדי לדעת מהו מרכיב התאים של המחלה שנשנתה. הבדיקה יכולה לסייע גם בבחירת טיפול עתידית.
קיטרודה עומדת להיבדק באופן רחב יותר בסרטן ערמונית. התרופה רשומה לגידולים אחרים. סל הבריאות/ביטוחים וספים מכסים אבחנות אלו בלבד. ישנן בדיקות מסוימות שיכולות לנבא אשרות תגובה לקיטרודה ודומיהן. כשאי שתשוחחי עם האונקולוגית המטפלת.
תודה רבה על תשובתך.
שאלה נוספת, מה מינון קלציטריול שכדאי לקחת? הבנתי שיש לויטמין די מנגזרת זו השפעה על תאים סרטניים בערמונית.
בנוסף, רציתי לדעת האם אתה מקבל לייעוץ במרפאה פרטית?
שלום רב, בהמשך לשאלתי מינואר, אבי בן 71 עם סרטן ערמונית שלב 4, תאים קטנים+אדנו, עבר מחזור טיפולים vp16 מוצלח בשילוב טיפול הורמונלי, לאחר כ8 חודשים נצפו שני גידולים בסמוך לאורטה. עבר 5 טיפולי כימו נוספים שלא השפיעו. והמצב נשאר אותו הדבר כפי שנצפה בבדיקת סיטי ביוני ואולטרסאונד ביולי.
בחודשיים האחרונים סובל מכאבים קשים מאוד באיזור הערמונית. בשבועיים האחרונים בקושי קם מהמיטה בשל הכאבים. התחיל לעבור טיפול כימו טקסוטר. האם יש לשלב טקסוטר עם קרבופלטין? או שצריך לתת טקסוטר בלבד? תודה..
קיימים מספר רב של ערכות למדידת PSA ולכן במעבדות שונות יכולות להתקבל תוצאות שונות.
הבדיקה הרגישה ביותר למעקב אחר ניתוח היא PSA.
כנוהל קבוע,חלקי הערמונית שהוצאו אחרי הניתוח עוברות בדיקה פטולוגית ובעקבותיה נקבע דרגת GLAESON המדויקת יותר והחשוב מכל,נבדק אם הסרטן יצא או לא מתחום הערמונית. לזה יש חשיבות גדולה להמשך הטיפול אם נמצא צורך מיידי. בתום הניתוח קבלת גם אתה את תוצאות בדיקה הפטולוגית.
אנו מציעים למכירה קיטרודה (4 אמפולות) שנרכשה לפני כשבועיים שאינה נמצאת בסל התרופות ולצערנו לא הספקנו להשתמש בה.
נשמרת בבית המרקחת באסף הרופא.
לפרטים ניתן ליצור קשר עם מלכה: 054-4875797
שלום
מזה מספר שנים אני מקבל AVODART . בבדיקת PSA התוצאה היום לאורך זמן בסביבות 3. כדי לקבל התוצאה האמיתית יש להכפיל תוצאת ה 3 ב 2. האם נכון ?