שלום רב
בעלי בן ה 80 סובל מסרטן הערמונית שהובחן לפני כ 10 שנים וטופל בבראכיטרפיה שלצערנו יש כישלון ביוכימי PSA 10.4 ,עלייה איטית מאד. כמו כן בעלי נותח בסרטן בשלפוחית השתן וכעת במעקב.
במשך השנים ביצע כ 15 בדיקות סי.טי. ולפני כ 3 שנים פט-קולין. כעת הופנה לבדיקת פט-פסמה.
בעלי חושש מהקרינה.מה דעתו של הרופא,האם לבצע את הבדיקה?
בתודה מראa
עלייה של PSA ברמות אלו תומכת במחלה סיסטמית שהטיפול בה הינו טיפול הורמונלי. לבדיקת CT-PET PSMA יש אפשרות לאתר מחלה בקשרית למפה באגן. באם המחלה ממוקדת ניתן לשלב טיפול קרינתי ממוקד ולהימנע מטיפול הורמונלי. אם החולה כבר על טיפול הורמונלי הבדיקה מיותרת. בכלל צריך שיקול דעת בביצוע בדיקות בבני ה 80+.
בהקשר לקרינה הרבה היא לא רלונטית בגיל 80 שכן אפקט הבדיקות המרובות הינו זעום מבחינת סיכוני גידול משני וארוך טווח. ניתן להפחיתו ע"י צמצום טווח הבדיקה שיכלול רק את הגוף, ללא הגפיים.
האם המדובר בסרטן ערמונית או הגדלה שפירה. האתר מיועד לשאלות בתחום סרטן הערמונית.
בברכה,
דר שלום רב
לפני כשנתיים עברתי ניתוח לכריתת הערמונית בשל סרטן הערמונית. גליסון 6
מאז ועד היום בדיקות ה psa שלי היו קטנות מ 0.02
היום לראשונה בדיקת ה psa שלי מראה 0.05
האם עלי להתרגש מזה?
מתי לדעתך יש להתחיל לטפל בהקרנות למיטת הערמונית אם בכלל ?
לא.
צריך לראות את הממצאים הפתולוגיים וקצב עליית ה PSA כדי להחליט מה הטיפול הנוסף. החמרה ביוכימית מוגדרת כאשר PSA מעל 0.2. ניתון לשקול טיפול נוסף כאשר PSA מתחיל לטפס מעל 0.1, בכפוף לנתטנים שציינתי בתחילה.
מודה על תשובתך המהירה
יחד עם זאת לא ברור לי מדוע רק מ 0.1 שוקלים טיפול
האם מדידת ערך כלשהו של psa בדם לאחר ניתוח כריתה ולאחר שנתיים לא בהכרח מעידה על קיומם של תאים סרטניים בגוף?
האם הופעת psa לאחר ניתוח כריתת הערמונית יכולה להיות קשורה לזה שעיצבי הזיקפה נשמרו במהלך הניתוח או יכולה להתקיים גם ללא נוכחות של תאים סרטניים גם אם הערמונית הוסרה
אשמח באם תסביר לי את ההגיון שבדברים
מודה שוב מראש על תשובתך
הגדרת ההישנות היא כאשר PSA שווה או מעל 0.2.
קיימים מספר כלים להעריך את המצב: בדיקה גופנית, חישוב זמן הכפלת PSA (בנוסחה מתייחסים לערכים מעל 0.1), הממצאים הפתלוגיים, בדיקת CT-PET PSMA , לאחרונה רגישות של כ 40% כאשר PSA קטן מ 1.0.
תמיד קיימת אפשרות שנשארה שארית ערמונית. זה ניתן להעריך מהדו"ח הפתולוגי. שמירת עצבי הזיקפה אינה קשורה לרמת PSA.
שלום וברכה.
לאבי סרטן ערמונית גרורתי שהתגלה לאחרונה ובתשובה של הבדיקה רשום שיש
mixed carcinoma with overlapping features of acinar adenocarcinoma and large cell neuroendocrine
האם סוג זה רגיש לטיפול בהורמונים?
תודה.
צריך לברר שיעור המרכיב ה Neuriendocrine לגבי שילוב טיפול כימי. מרכיב שה יקבע גם את הרגישות לטיפול ההורמונלי. מרכיה ה Acinar מגיב לטיפול הרומונלי.
התכשיר מתאים לגידול שטחי שח שלפוחית השתן. נעשים מחקרים קליניים, כולל בארץ. מידע נוסף קיים באתר החברהץ
בברכה
שלום רב,
אבי מטופל מזה שלושה חודשים בפירמגון בהצלחה. כאבים נעלמו ומצב השתפר. מזה שבועיים התנפחו הרגליים והמעסה הלימפטית טוענת שזה גרורות בלימפה ולכן זה לא יורד עם משתנים. יש לו גם אי ספיקת לב אבל היא טוענת שהיא יכולה להרגיש לפי סוג הבצקת האם זה גרורתי או שזה מהלב. מה ניתן לעשות במקרה כזה האם יש צורך בעוד טיפול תרופתי או שזה אומר שאין מה לעשות כי המצב מאוד מתקדם?
התפתחות בצקת בגפיים התחתונות תהייה מלווה בעלייץ PSA אם היא משנית להחמרת מחלה. אם אינה מלווה העליית PSA יש לחפש אבחנה אחרת.
בן 70 עם סרטן בפרוסטטה עם גרורות בעצמות.
מקבל כל חודש X-GEVA ופרמגון.
לאחרונה יש דלקת בשיניים, קיבל אנטיביוטיקה במשך שבוע. חל שיפור בשיניים.
אמור בשבוע הבא לקבל X- GEVA.
האם מותר לקבל המשך טיפול ב-X-GEVA, רופא השיניים המטפל לא מכיר את X-GEVA?
רופא השיניים חייב דעת על Xgeva. עליך לבצע צילופ פנורמה של הלסתות, ואם תקין יכול להמשיך עם Xgev.
אני מניח שזאת בדיקת אולטראסאונד. בד"כ גידול פפילרי הינו לרוב שטחי. היותו בעל בסיס רחב מעט מטרידה. יש צורך לבצע ביופסיה ולהגדיר את המצב. אפשרות החדירה תלויה במאפייני הגידול- גדלו, דרגת בשילות התאים, וממצאים פתולוגיים נוספים. המאבק כעת הוא למנוע כריתת שלפוחית השתן. נראה שאין סכנת חיים.
לעיתים מוספים שטיפות של טיפול כימי לאחר הכריתה. הכריתה חשובה להערכה פתולוגית וקביעת טיפול המשכי, באם יש צורך.
ההרגמה תיקבע ע"י המרדים לאפשר בטיחות מירבית של הנבדק.