שלום לכולם,בחודש דצמבר האחרון לאבי היתה המטוריה בשתן, היה לחץ מאוד גדול ובעקבותיו יצא דם.מאז הוא היה אצל האורולוגית ששלחה אותו למספר בדיקות: ביופסיה של הערמונית, CT דרכי שתן וציסטוסקופיה. PSA 9 - בבידקה האחרונה ה-PSA גדל -11.5.לאחר בדיקת הציסטוסקופיה אבי סבל מאצירת שתן מה שגרם לנו להגיע למיון, שמו לו קטטר ל-3 ימים. במיון גילינו בדרך לא דרך שתוצאות הביופסיה הוכנסו לתיק שלו. בתוצאות נכתב שיש לו אנדוקרצינומה מדד גליסון 4+4=8.כמובן שזה תפס אותי לא מוכנה ובעיקר שאף אחד מביה"ח לא יצר איתנו קשר כשהגיעו התוצאות.מידע נוסף חשוב, מזה כשלושה חודשים אבי סובל מכאבים בעצם הזנב, קצ אחרי שהתחילו הכאבים הוא נפל על עצם הזנב כשהיה באוטובוס ובנוסף גם מעצירות. כשבוע קודם לכן קבלתי את תוצאות ה-CT צוין שם שיש נגע הורס עצם וזה מתאים לכורדומה (וזאת מבלי שהם ידעו על ממצא האנדוקרצינומה בערמונית. התוצאות הגיעו לאורולוגית שעד ליום הזה לא טרחה לחזור אליי וזאת על אף שהשארתי לא מעט הודעות.בעקבות הממצא בביופסיה הקדמנו את הפגישה בבית החולים לקבלת הממצאים. האורולוג בבית החולים שלח את אבי לבדיקת PSMA אחרי שהדגשתי בפניו שיש לו כאבים בעצם הזנב (שאגב הלכו ופחתו) ועל העצירות. הבדיקה אמורה לתת לנו קצת יותר מידע האם חלילה מדובר בגרורות לעצם הזנב. במידה ולא - יתכן ויוחלט על ביופסיה של העצם כדי להבין מה יש שם.הרופא אגב לא מאמין שמדובר בכורדומה, אלא יותר נוטה לכיוון של גרורה של הסרטן. לאחר ביצוע הבדיקה ומתחילת השבוע אני לא מצליחה לקבל את התוצאות מהרופא כי הוא לא נמצא. למרות שקבענו וביום שני שוחחנו שוב, וקבענו לשוחח היום. גם היום הוא לא הגיע!אני אשמח לדעת האם יש למישהו מכם לרופא מצוין בתחום האורולוגיה האונקולוגית (אפילו באופן פרטי), אנחנו הולכים באפלה ולא יודעים מה תהיה הפרוצדורה ובינתיים התחושה היא שאנחהו לא מקבלים מידע ולא מתקדמים לשום מקום. כל אינפורמציה שתוכלו לתת בנושא תהיה מבורכת וכמובן להמלצות לרופאים אנושיים וטובים. המשפחה בחששות באופן טבעי.תודה!
אם לאביך סרטן ערמונית Gleason 8 (4, 4) ואצירת שתן, עליו להתחיל בהקדם בזריקת פירמגון. במקביל, יש לסיים את בירור פיזור המחלה.
בברכה,
שלום רב,
לאחר ניתוח ערמונית רדיקלי, כאשר עושים הקרנות עקב כישלון ועליה ב PSA:
שיעור הפגיעה בשלפוחית השתן, חלחולת הינו נמוך (3-8%) וברובו קל. לגבי התפקוד המיני- תלוי בגיל המטופל ותפקודו המיני הנוכחי.
שלום לכם
לפני שנתיים וחצי עשיתי ניתוח להסרת שתי הערמוניות ובשנה האחרונה ה-psa
עולה באופק קבוע כל שלושה חודשיים הוא מכפיל את עצמו כיום ה - psa עומד על 0.22 האם העליה המתמדת צריכה להדאיג (לפני שלושה חודשיים ה- psa היה 0.10)
אם הניתוח בשל סרטן ערמונית התמונה חשודה לפעילות המחלה ומחייבת בירור.
שלום,לפני שנה לאבי אובחן סרטן ערמונית גליסון8 PSA 34, מאז ועד היום הוא מקבל זולדקס, פעם ב3 חודשים, בהתחלה PSA ירד ל1.3 וכרגע 3.האם הטיפול בזולדקס מספיק בשבילו, שמעתי גם על פירמגון, האם הזריקה הזאת עדיפה יותר.?מיפוי עצמות ורנטגן ריאות תקינים.
איני יכול להתייחס לשאלה הראשונה בהיעדר נתונים על היקף המחלה. אין הבדל מהותי בין פירמגון וזולדקס מבחינת השפעתן.
יום עיון בנושא סרטן הערמונית יתקיים ביום ה', 24/3/16 בחיפה.
יום העיון מיועד לחולים, למחלימים ולבני משפחותיהם וההשתתפות בו אינה כרוכה בתשלום.
נדרשת הרשמה מראש.
אימי בת 69 עברה לפני חודש ניתוח כריתת מעי גס. 20 סמ בעקבות מציאת פוליפ טרום סרטני באורך 2.5 סמ. מאז יש לה חולשה רבה וכאבים בפי הטבעת. לפני שלושה ימים עשינו בדיקה יחס אלבומין/קריאנטין יצא לה 68.85 במקום 30
וגם PH = 9 (גבול הוא 8)
וגם ליקוצטים 250 כאשר הגבול הוא 10
וגם Erythrocytes הם 250 כאשר הגבול הוא 10
בנוסף יש לה רעד ביידים
האם זה מעיד על בעיה בכליה?
למי פונים?
זה אינו האתר המתאים לשאלתך. בכל אופן, כדאי לשלול זיהום בדרכי השתן.
בברכה
איזו בדיקה עושים כדי לשלול זיהום בשתן?
תודה מראש
פרופ' סלע שלום.
תודה על תשובתך שאין לקיים יחסים יממה לפני הבדיקה ולא שבועיים,האים אוכל לקבל הסבר קצרצר כפי שמסבירים להדיוטות?
תודה על עזרתך תמיד.
דנורא
נוזך השפכה מקורו מערמונית. בגיל מבוגר, האופייני לחולים, ישנה כנראה פריכות של כלי הדם בערמונית וזליגה של PSA לסרום (נוזל הדם). בעת השפכה חלות התכווצויות של ההיקף החיצוני של הערמונית וזליגה של PSA לסרום של כלי דם פריכים אלו.
אני בן 51 ויש לי פרוסטטה מוגדלת.
PSA:
10.2014 : ng/ml 2
6.2015 : 1.9 ng/ml
עכשיו: 3.44 ng/ml
האם יש לי סיבה לדאגה? מה מומלץ לעשות?
תודה!
כאשר מבוצעת לנבדק בדיקת PSA יש לדעת שהיע עלולה להביא לאבחון מחלת סרטן בערמונית. לרוב, מחלה זאת אינה מאיימת על חייה המאובחן.
כאשר יש עלייה מעל 0.75 בשנה זה חשוד. ברמות כאלו של PSA לא תמיד בדיקות של רגישות מסייעות. בדיקת PCA3 בשתן יכולה לסייע. כמובן, יש להיבדק ע"י אורולוג לראות האם יש ממצא בבדיקה הרקטלית. יש לקחת בחשבון גם היסטוריה משפחתית: אבחון אצל קרוב מדרגה ראשונה, נשאות לגן BRCA וטיפול קרינתי בעבר לגידול אחר באזור.
לפני בדיקת PSA אין לקיים יחסים ,מה עדיף יממה או שבועיים?
תודה על עזרתך