שלום רב
אני בן 73 ונמצא 6.2 שנים אחרי הניתוח הנ"ל. כל השנים אני מבצע מעקב אצל אורולוג ועד עכשיו ה-PSA היה 0.01 שנה אחרי הניתוח ומאז הוא זוחל כלפי מעלה
לפני כחצי שנה הוא היה 0.13 ועכשיו קפץ ל-0.19.
האם מצב זה טעון הערכות חריגה כמו הקרנות למיטת הערמונית או שמא לא.
ברצוני לציין שאני מרבה לאונן האם זאת יכולה להיות סיבה למצב שנוצר?
הערכת המצב צריכה לקחת בחשבון את תוצאות הבדיקה הפתולוגית בניתוח. הערכה כזאת היא רלוונטית באם בדיקת CT-PET PSMA לא תזהה את מקור עליית ה PSA. קצב העלייה מרמז על המקור במיטת הערמונית.
בברכה
שלום רב,
אבי בן 85 עם סרטן גרורתי בערמונית לריאות ועצמות. לפני כשבוע החל ללכת כשהו נוטה הצידה, מה הסיבה?
שאלה נוספת, אבי מתלונן על תחושת "שריפה" בפי הטבעת וקושי לשבת האם יש לכך פיתרון?
הוא מטופל טיפול הורמונלי וה PSA האחרון היה 0.054
אודה לתשובתך.
קשה לענות על הסיבה להליכה הצידה, יש לבצע בדיקה נוירולוגית. גם תחושת השריפה דורשת בדיקה גופנית כאשר האבחנה המבדלת היא בין טחורים, להתפתחות גידול. בשל הרמות הנמוכות של PSA, אני משער שהתלונות אינן קשורות למחלה הגידולית.
בברכה,
הפגישה מאורגנת על ידי אמותת "חיים עם סרטן הערמונית"
הפגישה תערך בתאריך יום ג' 5/4/16 בשעה 17.30 בבית חולים וולפסון קומה F
מאחר שאתר זה מונע ממני למסור פרטים מלאים על תכנית הפגישה,נותר לי להודיע שבמסגרת הפגישה חולים יספרו על נסיונם והתוצאות וישמעו הרצאות מפי רופאים ותנתן אפשרות לשאול שאילות.
מאד מומלץ לחולים חדשים וכאלו שעדיין לא החליטו על הטיפולים שמוצעים להם.
אבי עבר לפני כשנתיים ניתוח רדיקלי להסרת הערמונית בעקבות סרטן , גליקסון 8 הבלוטה הוסרה בשלמותה ללא פריצת גבולות הקפסולה
לאחר מיכן קיבל טיםול תרופתתי של קזודקס למשך חצי שנה. בבדקית PSA נערכה בתום הטיול התרופתי מדד ה PSA עמד על 0.1 ולכן הוא טופל בהקרנות כ 3 חודשים.
כעת לאחר ההקרנות \, כ שלושה חודשים לאחר הבדיקה האחרונה מדד ה PSA עומד על 7!
האם הנושא מעיד על כשל ביוכימי או שמא על סרטן גרורתי נוסף?
תודה על התיחסותכם
תדרשו מהאונקולוג שמטפל באביך שיופנה לעשות בדיקת PSMA CT-PET בדיקה שהשנה נכנסה לסל. בדיקה זאת מאתרת בגוף התארגנויות של תאים סרטנים של הארמונית אפילו קטנות ביותר.
עצם הדבר שלאביך היה דרוג גבוהה של סרטן הערמונית וניתנו לו טיפולים משלימים,הדבר מצביע על כך שהרופא היה ער למצבו האמיתי. יתכן שבבדיקה פטולוגית לא נמצא זכר לפריצה של כרום הערמונית אבל גם בניתוחים רדיקלים נשארת קטע קטן של הבלוטה היכן נמצאים עצבים הקשורים לסוגרים ולסקס. יתכן שאם מגלים בבדיקה שהצעתי מוקד או מוקדים חדשים אולי הרופאים יתאימו וטיפול שיעזור לאביך.
אנחנו כבר משתגעים מדאגה .. .
להשתגע לא יעזור לאביך.תשיגו לו הבדיקה שהזכרתי במקום להשתגע.
מאחל הרבה בריאות
איני בונה הנחה אבחנתית לאחר בדיקה בודדת. לכן, מציע לחזור על בדיקת ה PSA
לא נראה לי שב Gleason 8 ניתן Casodex בלבד?? אם צורפה לזה זריקה אחת ל 3 חודשים יש לבצע גם בדיקת Testosterone באם בדיקת PSA חוזרת דומה..
לאחר כריתת ערמונית רמה של PSA=7 בעלייה כה חדה מחייבת לשלול מחלה גרורתית.
עמותת חיים עם סרטן הערמונית"
שלום רב "לקבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית" אנו שמחים להודיע , שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ג' 5.4.2016 בשעה 17:30 . במרכז הרפואי "וולפסון" קומה F, שמאלה ביציאה מהמעלית.
נושא המפגש: * קבלת החלטת הטיפול . * חולים מספרים על טיפולים שונים ותוצאותיהם.. * איכות חייהם של המטופלים תוך כדי הטיפולים השונים , ולאחריהם.
גדי נלינגר – מומחה בפיזיותרפיה לשיקום רצפת האגן.
* דליפות שתן ודרכי הטיפול בהם.
* תפקוד מיני וכאבי אגן כרוניים כחלק משיקום רצפת האגן.
כמובן הקהל משתתף פעיל לכל אורך המפגש
מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה.
הכניסה חופשית . יהיה כיבוד קל. אבי סרנגה 050-5256468 Robotic.avi@gmail.com
www.lwpc.co.il
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן הכליה ושלפוחית השתן.
יום העיון יתקיים ב-6/4/16 בגבעתיים.
יום העיון ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
תודה קראתי לעומק את תשובתך אך עדיין לא הבנתי המחקר נורא מבלבל
האם תקין לקחת רופצייה במינוך נמוך אגב המחקר מדבר על 5 מג והכדור הינו 1 מג
By Dennis Thompson
HealthDay Reporter
WEDNESDAY, Aug. 14 (HealthDay News) -- A drug used to treat enlarged prostate and male pattern baldness also reduces a man's risk of prostate cancer by nearly a third, according to a large new study.
The findings on nearly 19,000 men also overturn earlier concerns that treatment with finasteride -- the agent in the prostate drug Proscar and the hair-loss drug Propecia -- might promote the development of more virulent prostate cancers in men who contract the disease, researchers said.
Finasteride did not affect overall survival rates or survival rates after diagnosis with prostate cancer for men who did and did not receive the drug, said study lead author Dr. Ian Thompson, a urologist and professor at the University of Texas Health Science Center.
"If indeed the more high-grade cancers in the men taking finasteride were real, we would expect to find a higher death rate," Thompson said. "The survival of these men was exactly the same."
Published in the Aug. 15 issue of the New England Journal of Medicine, the study is an 18-year follow-up on the Prostate Cancer Prevention Trial, which took place in the late 1990s. Back then, the trial found that finasteride could reduce overall risk of prostate cancer by 25 percent -- but that it increased by 27 percent the risk of high-grade prostate cancer in those men who did wind up with the disease.
The concern over the high-grade cancer findings led officials back then to decline recommending finasteride as a prostate cancer prevention tool. "Basically, this potential home-run prostate cancer intervention never happened," Thompson said.
When checking back with the men involved in the earlier trial, researchers behind the new study found that the drug actually worked better than earlier reported in reducing prostate cancer risk.
They also found that detection of high-grade cancers occurred in 3.5 percent of prostate cancer patients who took finasteride and 3 percent of patients given a placebo. There was no difference between the finasteride and placebo groups regarding overall long-term survival or survival following a prostate cancer diagnosis.
לפני כשבע שנים גילו לי גידול בערמונית ועברתי הקרנות והגידול חוסל.במשך השנים האחרונות הpsa שלי היה בגבול הנורמה.לפני כשנה הגיע הpsa ל-4.8 ואז נשלחתי לביופסיה של הערמונית לct בטן ולמיפוי עצם וכולם יצאו תקינים.לפני כ7 חודשים עשו mri של הערמונית ללא ממצאים. לפני כשלושה ימים עשיתי בדיקת psa והתוצאה היתה מאד מוזרה 15.6.שאלתי היא מהי הסיבה לעליה כל כך גדולה תוך שבעה חודשים בלבד.אשמח לקבל תשובה כי אני קצת מודאג.בתודה רן וייס
באם אין ממצא החשוד להגדלה שפירה של הערמונית עליך לבצע בדיקת CT-PET PSMA.
תודה עבור התשובה.
חשוב לי מאד לדעת במידה ויש בגוף גרורות לא בערמונית האם זה גם מתבטא בבדיקת הpsa או שבדיקת הpsa מקאה רק על הערמונית.
תודה
רמת PSA אינה מעידה על מיקום המחלה. PSA יכול לעלות כתוצאה מהגדלה שפירה של הערמונית, אך גם ממחלת סרטן, מקומית או גרורתית.
שלום
תודה עבור התשובה
רציתי לשאול האם המצאותם של גידולים סרטניים בגוף יכולים לגרום לעלית ה psa
תודה אבקש התיחסותך
תקרא קצת יוצר למעלה מה שכתבתי לאדון שפנה במקום אביו עם בעיה מאד דומה.גם לך מתאימה.
אני לא רופא אלה חולה ותיק עם נסיון וקצת ידע.
כן, להיבדק ע"י אורולוג.