שלום,
ביצוע MRI ערמונית לאחר קליטה במיפוי GA-68 DOTATATE .
קליטה חזקה אך לא ברור אם היא רק פיזיולוגית כיוון שלא ניתן לראות משהו מורפולוגי.
האם MRI תקין מייתר את הצורך בביופסיה ? MRI/US/FUSION
תודה
אם ממששים ממצא יש לבצע ביופסיה.
בברכה,
ממש מוקדם להעריך.
שלום ,פרופסור סלע
האם אתה יכול לכתוב משהו על טיפול TOOKAD ?
זה טיפול חדש יחסית ולא הצלחתי למצוא מידע "רציני" , כמו
אחוזי הצלחה לאחר תקופה מסויימת?
מה ידוע על סיכונים ותופעות לוואי בעקבות טיפול זה?
כיצד מבוצע המעקב לאחר הטיפול?
האם במקרה שהסרטן חוזר-מה הטיפולים האפשריים? האם ניתוח עדיין אפשרי ובאותה מידה של הצלחה כמו לפני ביצוע TOOKAD?
נבדק בגידולים יחסית קטנים, PSA קטן מ 10, וGleason נמוך. החומר שהוצג בכינוס ועדיין לא פורסם נמצא בעבודתי ולכן איני יכול להתייחס לתופעות הלוואי. לדבריהם, הטיפול יעיל וההישנות נמוכה, אך יש לזכור שבוצע בחולים עם מהלך איטי. המעקב כמו כל טיפול אחר.
מכיוון שהעבודה עדיין לא פורסמה, לא עברה הערכה דקדקנית כבכל פירסןם. משרד הבריאות התיר לבצע את הטיפול ב 50 מטופלים.
שלום !
בן כ55 נמצא בביופסיה
גליקסון 6 בגליל 1
ערמונית מוגדלת כ91 סמק
PSA=5.23-7.2
האם הטיפול יכול להיות רלוונטי לגבי כרגע נמצא במעקב פעיל
לא צוינה רמת ה PSA הנוכחית לאחר הניתוח וממצאי התכשיר הפתולוגי. כשלעצמו, הממצאים חשודים למחלה גרורתית.
לאחר ניתוח הסרת גידולים פפילרים משלפוחית השתן. 6 ימים אחרי השחרור מביה"ח ועדיין השתן עם דם מעת לעת . גם חוזק הדימום משתנה.
האם זה עדיין בגדר הנורמל?
שלום רב,
פנו אלי חברים מהונגריה. האב בן 72 התחיל עם סרטן הפרוסטטה שכבר עשה גרורות במקומות שונים. הוא קבל את כל הטיפולים האפשריים ומצבו הנוכחי סופני. הם שמעו שיש בישראל איזה טיפול מיוחד שביכולתו להאריך חיים. האם ידוע לך על מה מדובר ואם כן היכן מבצעים זאת אצלנו בארץ.
מודה על תשובתך מראש
ליאה
האם אקבל מייל עם תשובתך, ואם לא כיצד אוכל למצוא אותה
ייתכן ואתה מתכוון לטיפול ב Photodunamic. הטיפול מיועד למחלה מקומית התחלתית ולא למחלה גרורתית.
סליחה על ההטרדה, שאלה נוספת, אבי החל להשתעל עם ליחה דמית מה הגורם לכך?
גם החום בערב הוא 38.2
כדאי לבצע צילום חזה ולשלול דלקת ריאות, בשלב הראשון. בנוסף, מחלה גרורתית בבית-חזה, עלולה לחסום דרכי אוורי ולגרום לדימום, חסימה וחום.
אני בן 69. ב-3.9.15 עברתי כריתת ערמונית רדיקלית רובוטית. בביופסיה לגילוי הסרטן היה לי גליסון 6 (3+3) לאחר הניתוח התברר שהיה לי גליסון 9 . (4+5) pT3a negative SM תוצאות הביופסיה לאחר הניתוח - הגידול הוצא בשלמותו ללא שוליים נגועים. Negative for extraprostitc extension. All surgical margins are free of tumor. both the seminal vesicles are free of tumor PSA- 8.10.16 - 0.04 PSA- 18.1.16 - 0.10 כדי לשלול טעות נערכה בדיקה נוספת ב-24.1.16 - 0.12 .
ו PSA מ 25.2.16 - 0.14
האורולוג המטפל המליץ על הקרנות לאור הגליסון הגבוה בניתוח והעליה המשמעותית ב- PSA זמן כל כך קצר לאחר הניתוח. האונקולוג המליץ על בדיקת PET PSMA ולא נמצאה עדות לממאירות.
היום קיבלתי תוצאת PSA - 0.12.
ביום ראשון הקרוב 10.4 אני אמור להתחיל הקרנות. ושאלתי האם אני באמת חייב להתחיל את ההקרנות עכשיו או להמתין.
חסר דו"ח פתולוגי מלא. למשל, כמה הגידול היה מרוחק מהשוליים. בכל אופן, קצב עליית ה PSA הינו איטי (1.1 שנה), זה יכול להתאים לשארית מחלה מקומית.
ברמות כאלו של PSA בדיקת CT-PET PSMA חיובית בכ 40% מהמקרים.
לא ניתן לשלול שארית רקמת ערמונית. יש הגורסים שאם נשארה רקמת ערמונית, יש להניח שקיים גם גידול.
ההמלצה לטיפול קרינתי היא לפני ש PSA מגיע ל 0.5.
תודה על התשובה.
אם אפשר שאלה נוספת, אבי לא מצליח לתת שתן באופן עצמאי ולכן מחובר לקטטר. מדי חודש מנסים לגמול אותו והדבר לא מצליח. הוא עם קטטר מחודש דצמבר. האם כעת כאשר ירדו ערכי הPSA ל0.025 יש סיכוי?
להזכירך אבא בן 85 עם סרטן ערמונית גרורתי לעצמות ולריאה מטופל הורמונלית.
אודה לך על התשובה.
בד"כ איכות התגובה בגידול בערמונית גבוהה יותר מהגרורות. כדאי לנסןת לגמול מהקטטר.