שלום פרופסור
מזה תקופה שאימי רואה צבע אדום בשתן
רואים ואים Albumin/creatinine ratio
עם ערך של 110 ו-Erythrocytes U שווה ל-350
התרבית תקינה וקריאטנין בדם תקין.
קבעו לה תור לרופא אורולוג רק לעוד כשבוע
האם מה שיש לה סובל דיחוי?
האם זה מסוכן?
מה זה יכול להיות?
תודה
קראתי על תוצאות מחקר של:
טיפול הזלפתי (Bladder Wall Thermo-chemotherapy (BWT עם מיטומיצין (MMC) לסרטן לא חודרני של השלפוחית(NIBC) –.בטיפול זה מתבצע הזלפה סיבובית של MMC מחומם אל השלפוחית.
במידה וחולה מבוגר מדי, חושש מדי , חלוש מדי לשטפיות של BCG,
האם ניתן להשתמש בטכניקה הזו ולדלג על נחיצות פורטוקול הטיפול בשטיפות BCG ?
צריך לדעת נתונם על המחלה. בד"כ לא מדלגים.
בברכה,
שנתיים לאחר כריתת ערמונית בעקבות סרטן גליסון 6. PSA מתחיל לעלות לאט לאט וכעת 0.6.
האם ישנם גורמים שיכולים לגרום לעלייה מינורית ב PSA ללא בהכרח משמעות סרטנית.
כיצד לדעתך עלי לנהוג
תודה מראש
שארית רקמת ערמונית יכולה להתבטא בעליית PSA.
יש לבצע CT-PET PSMA ולנסות לברר מקור העלייה לבחירת הטיפול המתאים.
בהצלחה,
מיועד לחולים המתאימים למעקב פעיל בסרטן ערמונית התחלתי.
אימי בת 68 עברה לפני שלושה חודשים ניתוח לכריתת מעי גס כתוצאה מפוליפ של 2.5 ס"מ טרום סרטני. ביופסיה העלתה שאין התפשטות. אבל מאז יש לה כאבים חזקים באזור הניתוח ובנוסף בבדיקות שתן במשך שלושה חודשים רואים Albumin/creatinine ratio עם ערכים שנעים בין 74 עד 109 ו-Erythrocytes (U שווה ל-250 כאשר המקסימום צריך להיות 10!
התרבית יש לציין שלילית וקריאטנין בדם תקין.
למי עלינו לפנות? האם ניתן לדעת מהיכן הדימום בשתן?
רופא המשפחה אומר להתעלם אבל קשה לנו להתעלם כי אולי חלילה זה משהו מסוכן יותר.
נודה לעצה
דימום בשתן יכול להיות על רקע אורולוגי או נפרולוגי. אין מידע לגבי הפרוצדורה שעברה אימך ומה טיב כאביה. הממצא דורש אבחון.
תאור מאקרוסקופי: התקבל צנצנת עם נוזל צהוב בנפח 50סמ"ק.
תאור מיקרוסקופי : בבדיקת שתן נרא לויקוציטים וקבוצות של תאים אפיטליאלים אטיפים חשודים לממאירות . כול 3 הבדיקות אותו תוצאה
מבקש הסבר תוצאה הבדיקה
בתודה מראש .
יש לשלול ממאירות בדרכי השתן. קיימת גם אפשרות של זיהום ותאים תגובתיים.
אין שום אפשרות לענות על השאלה הזאת במידע הזעום שציינת.
שלום
עברתי לפני 12 שנה turp לערמונית מוגדלת שפירה בלא שהבעיה נפטרה.היום יש לי סרטן ערמונית glisen 8 .מיועד לניתוח בשיטה הרובוטית כאשר נשארת אופציה להקרנות חוזרות אם זה לא יצליח.בפגיש ייעוץ לפני החלטה סופית אצל 2 אורולוגים מומחים חיצוניים (שר"פ)שניהם -פרופסור ומומחה להקרנות מבטלים ניתוח בגלל מצבה הפיזי הרעוע של הערמונית (התקרה נפלה ויש חסימות בשופכה) טוענים שהערמונית תתפורר ולא יצליחו להוציאה שלימה ובסוף אצטרך הקרנות. ביום ראשון הקרוב אני אמור להתחיל 30 יום הורמונים BICALUTAMIDE +בעוד 10 ימים זריקה של SUPREFACT ולאחר מכן הקרנות .אני לגמרה מבולבל .הנושה דחוף שכן יש לי -אם אבחר באופציה של הניתוח-זימון לטרום ניתוח .בבקשה אם אפשר לקבל עצה מה עדיף. תודה מראש.
רק רופא מומחה שראה את כל המידע ובדק אותך יכול לענות כהלכה על שאלתך.
בברכה
אני חולה ותיק שרכשתי נסיון וגם ידע.
אני חושב שכדי לקבל תשובות לשאילתך יש צורך במידע על רמת ה-PSA ומצב הבריאות כללית כולל גיל. נראה שטיפול הורמונלי ו צד ראשון בשורה של טיפולים. יש לבקש לעבור בדיקת PSMA CT-PET שאמורה לגלות היכן צסתתרים או מתחילים גרורות של סרטן. אינני חושה שבשלב זה ניתוח יעיל ואפשרי. יש תרופות רבות בחלקם חדשות שיטפלו במחלה שלך.אני מציע שעליך להיות תחת השגחה של רופא אונקולוג עם נסיון ולא רק מתמחה.
אני חושב שטיפול בהקרנות יש לעשות רק אחרי שתעבור הבדיקה שהמלצתי קודםץ.יתכן שגם ההקרנות לא יבואו בחשבון ותעבור רק טיפול כימוטרפי. אך תפחד ממנו.יש תרופות חדישות מאד יעילות ותופעות לווי לא קשות.
בהצלחה
שלום אדגר
אני מודה לך מאוד על תשובתךשעזרה לי מאוד..PSA 11.1 גליסון 8 בן 69 לאחר PET-CT וMRI אין פריצה של הקופסית אך יש חשד סביר ל2 קשריות לכבד ולכליה..מצב בריאות כללי מצויין.לאחר ניתוח של TURP לפני 12 שנה .בעקבות הניתוח נגרמו לי בעיות נוספות של פגיעה בכלי דם והידבקויות וגם לא פטרו את הבעיה של קושי בהטלת שתן.
טופלתי בשערי צדק ,שם המליצו על ניתוח + הקרנות ,לפניתי לחוות דעת נוספת אצל פרופסור אורולוג אונקולוג ,לא המליץ על ניתוח אלה על טיפול הורמונלי +הקרנות ושלח אותי לרופא מומחה להקרנות בהדסה שם חיזקו את הטיפול בהקרנות לאחר טיפול הורמונלי. תענת הרופאים שהמליצו על ניתוח (רובוטי) טענו שאים הניתוח לא יצליח תהיה עוד אופציה להקרנות כאשר ההפך לא אפשרי באשר לרופאים שמצדדים בהורמונים+ הקרנות חושבים לא ניתוח. ההתלבטות שלי גדולה מאוד והיות שהיתי חייב כבר להתחיל באיזה שהוא טיפול בחרתי באפציה ללא ניתוח. כבר התחלתי לקבל BICALUTAMIDE ובעוד 5 ימים אני אמור להזריק לדופן הבטן SUPREFACT.טענת הרופאים שדוחים ניתוח שמצבה הפיזי של הערמונית הרעוע עקב ניתוח קודם ,יסבך את הוצאתה בשלמותה ויצתרכו בסוף לעבור לניתוח פתוח עם כל התופעות הקשות שמלוות אליו.
אני עדיין מתלבט שכן בעוד כ3 חודשים אני אמור להתחיל הקרנות.
אני מאוד מודה לכך אם תוכל לתת לי את דעתך.
ב-3 החודשים האחרונים אני מקבל את התרופה X TANDI 40MG . בהתאם להוראות המצורפות לתרופה הפסקתי לקחת תרופה להורדת שומנים בדם - סימבסטאטין 10 מ"ג. בבדיקות דם האחרונות הכולסטרול עלה ל-250 והטריגליצרידים עלו ל-300.לפני כן, הכל היה תקין. האם אתחיל לקחת שוב את הסימבסטאטין 10 מ"ג במקביל ל-X TANDI ?
שלום רב
גם אני מטופל ב - X TANDI מזה כחודש וחצי והייתי מעוניין לשמוע ממך על תופעות הלוואי של התרופה כיון ואני מרגיש מאוד גרוע עם התרופה הזאת. אפשר לפנות גם בטלפון 054/9022807
ושנהיה בריאים
יהודה
לפרופ" אבישי סלע שלום!
כל כמה זמן יש לבדוק PSAבשנה הראשונה השניה והשלישית שלאחר הסרת הערמונית. נותחתי בסוף אוגוסט 2015,מהניתוח GLISON 3+4 שלא פרץ את הקופסית,היה 0.04 ולאחרונה 0.05
בהתאם לבדיקה הקלינית שאתה מבצע ובכפוף לממצאים הפתולוגיים בהגדרת דרגת סיכון לחזרת המחלה.
אני מציע לך כל 3 חודשים לבדוק ה-PSA.
לפי רמת ה-PSA שלך הנוכחית שלא מבטיחה "שקט תעשיתי" בעתיד ,כדאי שתמצא בפיקוח אונקולוג מומחה לסרטן הערמונית. לא רמת ה-PSA מדאיגה אלה קצב עליתו. אני לא רןפא אלה חולה ותיק עם נסיון וידע.