שלום,
אבי בן 74 אמור להתחיל טיפול בסרטן הערמונית,
האונקולוגית רשמה לו CASODX 50MG למשך 10 ימים,
ואח"כ זריקות FIRMAGON.
בבית המרקחת נתנו לאבי כדורי INOVAMED במקום CASODEX ,
האם זאת אותה תרופה ?
תודה
רבה.
בבית המרקחת נתנו לאבי כדורי BICALUTAMIDE במקום CASODEX ,
ב תאריך 12/7/2016 בשעה 18 תערך פגישת קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית בבית חולים וולפסון בחולון -קומה F
מאד חשוב במיוחד ל"חולים חדשים" יהיו הסברים גם על טיפולים חדישים ויענו לשאלות.
שלום, אבקש לדעת מה / איזו תרופה זו estracyt - אסטרצית, מה שמה המופיע על התרופה ? יעודה ואם אפשר כל פרט בעברית.
תודות
תרופה שנתנה בעבר. שילוב של תרופה כימית ואסטרוגן שציפו שתהיה ספציפית לסרטן ערמונית. לא צלחה ולא בשימוש.
בברכה,
שלום רב פרופ' סלע.
עפ"י הנתונים בנושא השיקום לוקח בין שנה לשנה וחצי, והשאלה: האם בכל התקופה הזאת יש לקחת את כדורי ויאגרה וסיאליס?
בכבוד רב
יוסי
שלום
בין הזוג של אמי עבר כריתת כליה ושלפוחית השטן עקב גידול סרטני.
כעת הוא מטופל (בין היתר) ברדיום 223 (XOFIGO).
יש לי תינוקת בת חודשיים בבית וקראתי שלאחר כל טיפול, הגוף שלו פולט קרינה למספר ימים אשר עלול לסכן את התינוקת אם הוא יתקרב אליה.
כמה זמן לאחר הטיפול צריך לחכות כדי שנהיה שקטים שהוא לא פולט קרינה ואפשר לקרב אליו את התינוקת?
תודה מראש
הסכנה ל"זיהום" מהתרופה נובעת ממגע עם נוזלי גוף ולכן בהקשר הזה צריך לנקוט בזהירות במשך 4 שבועות. התרופה מגיעה ליעדה תוך 4 שעות ועיקר הפרשתה בצואה. לכן, במיוחד צריך להקפיד על היגיינת ידיים לאחר מתן הצרכים וכמובן להוריד את המיים מספר פעמים. כן יש המלצה לשימוש בקונדום. אפקט ההקרנה בעצם בינו למרחק קצר ביותר ואין כל סכנה לקירוב תינוקות. מעבר לשמירה על היגיינה, אין כל מניעה.
שלום לך פרופסור סלע
לפני כ 6 חודשים אבא שלי עבר כריתת ערמונית באמצעות רובוט
לפני הניתוח רמת הPSA היתה 6.16 והגליקסון 6
לאחר הניתוח ובבדיקה הפתולוגית התגלה גליקסון 7 (3+4) בשתי האונות ללא חדירה לבלוטות הלימפה ללא התפשטות לאיברים חיצוניים
אולם שוליים חיוביים יש חדירה מחוץ לקפסולה EXTRAPROSTATIC EXTENTION OR MICROSCOPIC INVASION OF BLADDER NACK
6 חודשים לאחר הניתוח ובדיקת PSA פעמיים כל 3 חודשים הראו בנתיים על PSA
<0.02 קטן מ 0.02
למרות זאת האונקולוגית ממליצה להקרין רדיותרפיה
ובין 2 אורולוגים האחד ממליץ להקרין והשני רק במידה וה PSA יעלה
בידיעה שכמה שהרפואה מתקדמת עדיין קרינה היא דבר מזיק לגוף ולכן אנחנו מאוד מבולבלים ולא יודעים מה לעשות
אודה לך מאוד אם תוכל לייעץ לנו האם לבצע הקרנה כטיפול מןנע או לחכות ולראות
המון המון תודה מראש
עזרתך אינה מובנת מאליו
לי
ההמלצה היא להקרין. ההסתייגות היא שבמחקרים שבוצעו לקבוצת הביקרות לא נקבע סף להקרנה, חלקם קבלו את הטיפול הקרינתי המאורח ברמות גבוהות של PSA. ייתכן והיה מקבע סף כזה, התוצאות היו שונות. מתוך הבנת הידע, ניתן להמתין עד לתחילת עליית PSA ולהקרין עוד לפני שמגיע ל 0.2.
אני בן 57 לפני שנתיים עשיתי ניתוח עקב גידול והסירו לי את הערמוניות
עקב זה נותרתי ללא שליטה בשתן
בהתחלה ה psa היה עולה לאט לאט
כיום הpca התחיל להכפיל את התוצאה בכל בדיקה נכון ללפני חודש התוצאה עמדה על 0.47 מה הטיפול הממולץ
כיום הpca התחיל להכפיל את התוצאה בכל בדיקה נכון ללפני חודש התוצאה עמדה על 0.47
המידע חשוד להינשות. יש לבצע את הבדיקה CT-PET PSMA הנמצאת בסל הבריאות להערכת מקור העלייה וטיפול בהתאם.
לצערי אבי בן 64 חולה מזה 4 שנים בסרטן שלפוחית tcc חודרני
עבר ניתוח רדיקלי להסרת השלפוחית
עבר ניתוח להוצאת 2 הכליות מטופל בדיאליזה
ויש לו קולוסטומה
עבר 5 טיפולים של קיטרודה ללא הצלחה (לדברי האונקולוג. בפט לא היה שינוי , אך התגלה מוקד חדש
כרגע אמור להתחיל taxon
מה לגבי חוות דעת נוספת? האם יש תרופה נוספת מלבד taxon באופן פרטי?
לאחר טיפול ברכיתרפיה זריקות והקרנות psa ירד מ 10 ל 0.3
הערמונית גדלה מ 12 סמק ל 32 סמק מה זה מרמז