האתר נועד לענות על שאלות אך לא לייעוץ פרטני. ממבחר השאלות, תבחר 2 החשובות לך ואענה.
בברכה
ניתו לענות על השאתה בצורה מלומדת יותר לו היה מידע לגבי הממצאים בתכשיר הניתוח. מתוך הנחה ש Gleason קטן מ 8, ממליץ בשלב זה לעקוב.
בברכה,
פרופ סלע שלום רב
לפני כחודש עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית
מבקש הסברים מפורטים לפתולוגיה הרצ"ב
תודה רבה
גידול מתקדם מקומי עם מרכיב שלישוני של Gleason 5, המערב את שלפוחית הזרע, עם שוליים נקיים. במידה ו PSA בלתי מדיד לאחר הניתוח, יש מקום לשקול תוספת טיפול קרינתי, ובפתולוגיה כזאת גם הורמונלי.
בברכהף
פרופסור סלע תודה מקרב לב
חודש אחרי הנתוח בדקתי היום ונמצא PSA=0.01
האם אתה ממליץ על טפול קרינתי והורמונלי בהתחשב גם בפתולגיה של הערמונית?
אבי
מיפוי עצמות אינה בדיקה ברת ערך במחלה זאת. גם CT-PET אינו מסייע. חשוב לדעת אם הנגע ליטי (הרס עצם) הופייני לגידול, או בלאסטי (בניית עצם) ואינו קשור לגידול הספציפי המדובר.
פרופ' סלע שלום.
בבדיקת PSA שעברתי לפני כשבוע התקבלה התוצאה 5.07
בדיקת הא"ס כליות ודרכי השתן הייתה תקינה, הערמונית בנפח 40 סמ"ק בגודל 40*37*50.
לפני שנתיים בדיוק תוצאת ה-PSA הייתה 3.84 ולפני 4 שנים 2.86.
יש לי תור שבוע הבא לאורולוג ובנתיים אני מותש ממתח. האם חליתי בסרטן הערמונית?
תודה מראש.
מוקדם מדי לדעת.תצטרך לעבור עוד בדיקות כדי לדעת. הדבר היחידי שלא תקין הוא שהערמונית שלך מוגדלת קצת וזה יכול להצביע על דלקת אבל אל תכנס ללחץ בגלל שתצטרך לעבור עוד בדיקות שיקבעו אם חלית או לא. אנחנו חולי סרטן הערמונית לומדים לחיות עם הבעיה שלנו .
לפרופ' סלע ערב טוב ,אני בן 70 , היום פנסיונר , לפני ניתוח RP הייתי אדם בריא ועסקתי הרבה בספורט . ה PSA האחרון שלי לפני הניתוח היה 3.16 ולפניו כמה חודשים 2.89 . מגמת העליה בערכי ה PSA החלו לפני 14 שנה , אז הערך היה 0.5 . בחודש מאי עברתי MRI ערמונית ונמצאו שני ממצאים חשודים . נשלחתי לביופסיה 18 גלילים . בצד שמאל של הערמונית נמצאו שני גלילים עם PA - דירוג גליסון 4+3 . בצד ימין נמצא גליל בודד - דירוג גליסון 3+3 . נשלחתי לבצע בדיקת PET CT -PSMA . הודגמה קליטה פתולוגית באספקט הלטרלי השמאלי של הערמונית בגובה המרכזי - תהליך שאתי . לא הודגמו קליטות בקשרי לימפה אזוריים לערמונית ודפנות האגן , וכן לא בתחנות נודליות אחרות ובשלד - ללא פיזור גרורתי . ה PET לא קלט את הגידול בצד ימין של הערמונית .לפני 6 שבועות עברתי ניתוח RP שהתנהל באופן תקין .היום קבלתי את הדו"ח הפתולוגי : Prostatic Adenocarcioma , Gleason score 7 =3 +4 , involving both the lobes mostly in the posterior capsule , with focal invasion of the capsule in the left side . No signs of extraprostatic extension are seen and the margines are free of tumor . Perineural spread is present . In addition a small focus of adenocarcinoma is also present in the left apex , but the surgical margins are free of tumor . The base of prostate is free of tumor , as well as both the seminal vesicles . Bilateral pelvic lymph nodes : One reactive lymph node .הערמונית במימדים : 3.5*4*3 ס"מ במשקל 40 גרם כולל שלפוחיות הזרע .הוגדרתי שלב : pT2c .לפני כיומיים ביצעתי בדיקת PSA שיצאה : 0.01 .פרופ' סלע אני מבקש את עזרתך בהבנת הממצאים :1. האם על סמך הממצאים האלה , יש לי סיכוי להשאר בריא תקופה של 5-10 שנים ללא BCR ? מה אומרת הסטטיסטיקה העדכנית לגבי מקרה כמו שלי ?2. לא מובן לי איך מצד אחד נמצא חדירה לקפסולה ומצד שני השוליים הם שליליים ?3. מה פירוש a small focus נוכח באפקס אבל השוליים נקיים ?4. מדוע הוגדרתי pT2c ? קראתי ש דירוג pT3a אומר : the tumor invades capsule close to but not invasive in extra prostatic tisse - זה הרי המקרה שלי שכתוב בדו"ח - נכון פרופ' סלע , או שאני לא מבין ? ממה שקראתי הבנתי ש focal או focus פירושם : small metastases - אז שוב לא מובן לי האם הגידול במקרה שלי פרץ ושלח מיני - גרורות ?5. perineural sprad is present - עד כמה זה מסוכן ויכול לשלוח גרורות ? הבנתי שיש רופאים שמתייחסים לממצא זה , ויש כאלה שלאו - מה עמדתך בנושא ?פרופ' סלע , ההסבר שקבלתי לגבי הדו"ח זה שהכל בסדר , אבל זה לא עשה אותי יותר רגוע או מבין יותר . אני מנצל את האפשרות שנתת לנו , לחולים במחלה קשה זו , להתברך בידע העצום והניסיון הרב שנים שלך ומודה לך על התייחסותך לשאלותיי .
1- כן.
2- הגידול יכול לערב את הקופסית, אולם לא חודר דרכה והשוליים יכולים להיות שליליים.
3- הגידול בד"כ רב- מוקדי (Multi-focal).
4- הגידול נוגע כנרה בקופסית אך אינו פולש אליה.
5- מלווה בד"כ בגידול חודרני. כגורם בודד משלל הגורמים הפרונוסטיים אינו מהווה אינדקציה לטיפול מונע.
מצורף הדוח הפתולוגי מניתוח רובוטי באפריל 2015,בבדיקה הרקטלית ואיבר המין ע"י האורולוג-תקין,
בתודה
הדוח הפתולוגי והניתוח מאוגוסט 2015 ולא מאפריל,
הבדיקה ע"י האורולוג משבוע זה.
10 חודשים לאחר הסרת ערמונית ברובוט ,בניתוח3+4 , PSA לאחר הניתוח 0.05 לאחר מכן כל 3 חודשים: 0.04,0.05,וכעת 0.06
בבדיקה רקטלית אין סימנים מחשידים,
מה עלי לעשות ? מה ההיגיון להמתין ולא לעשות דבר בתקווה שלא יעלה ל 0.1
2)אתמול הרגשתי כאב של כעין עקיצה חזקה שנמשכה כ10 דקות בשק האשכים(בנקודה ספציפית)פעם קודמת לפני כחודש,אני כבן60 ולא היה לי כך אף פעם. האם יש קשר למחלה.
בתודה לפרופסור סלע
קשה להתייחס לשאלה ללא מידע על הממצאים בפתולוגיה וקצב עליית ה PSA.
שלום רב.
האם שימוש במשאבה לזקיפת הפין לאחר הסרת הערמונית לא מזיקה לתהליך שיקום המערכת העצבית האחראית לאחזרת יכולת קיום יחסי מין"?