שלום, אני בן 53 , במעקב זה 3 שנים עם ערכי הנעים בין 4.5 ל 5.2 ללא בעיות רפואיות .בעבר בצעתי ביופסיה TRUS רגילה ללא ממצא חשוד.
לאחרונה בצעתי COIL MRI של הערמונית והתגלה ממצא שיכול להתאים לגידול סיגניפיקנטי קליני 4PIRADS. מבדיקה שעשיתי ישנם מס מקומות בארץ שמבצעים FUSION BIOPSY שבו משתמשים בתמונות ה MRI יחד עם US על מנת לדגום מהמקום החשוד .
למרות חיפוש נרחב לא הצלחתי למצוא מכון המציע MRI guided in Bore Biopsy שמבצעים יחד עם MRI שאמור להיות יותר מדויק.
אשמח לדעת האם כבר מבצעים בדיקה מסוג זה בארץ?
בתודה מראש
.
תדי שלוםותודה על תשובתך, הביופסיה שאתה עברת הוא FUSION BIOPSY ואכן כפי שציינתה מבוצע בארץ, הסיכוי לגלות PC יותר גבוה מביופסיה רגילה.אני שאלתי האם קיים ביופסיה מסוג MRI guided in Bore Biopsy שבחו"ל כבר מבוצע (בדיקה יקרה בשל השמוש ב MRI) שבו במהלך הביופסיה משתמשים במכשיר ה MRI ולא מסתמכים על תוצאות סריקת MRI שבוצע על הערמונית בבדיקה נפרדת שאותו מביאים לקראת הביופסיה על דיסק ואם התורים בארץ יכול לעבור מס חודשים בין בדיקת ה MRI והביופסיה עצמה.
מבצעים רק בדיקת fusion.
בברכה
זו שאלה די מביכה ואינני יודע האם זהו הפורום המתאים לשאלה זו אך אודה לתושבה של רופא בכל מקרה.
לפני כשבועיים בזמן האוננות עשיתי לעצמי משהו שנקרא ''Ruined Orgasm''. (מצב בו מאוננים וברגע שבו מתחילה השפיכה מפסיקים לשפשף) וכך ישנה גמירה אך ישנו חשק לאונן פעם נוספת באופן מיידי. חזרתי על פעולה זו כשש פעמים ברציפות.
הבעיה היא שמאז יש לי כאבים חזקים באשכים והם לא חולפים כעבור שבועיים. האם יכול להיות שגרמתי לעצמי נזק כלשהו?
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה ליום עיון לחולי סרטן הערמונית ב- 6/9/16
יום העיון יתקיים ביום שלישי, 6.9.16, במטה האגודה למלחמה בסרטן, 'בית מטי', לזכרה של מטילדה קנאטי ז"ל, רח' רביבים 7 גבעתיים, קומה 3, אולם 'סוזי'.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה ראש.
לפרטים והרשמה לחצו על הקישור שמופיע מטה.
לצערי התאריך אינו מעודכן .
אני זקוקה למענה מהיר בקשר לתרופה כי זמנו של בעלי הולך ואוזל.
חודש וחצי לאחר ניתוח רובוטי לכריתת הערמונית אני סובל עדיין מדליפת שתן
רצינית - מה ניתן לעשות מלבד פיזיוטרפיה ביופידבק?
תודה
אבי
באם עצמת הדליפה פוחתת הדבר ישתפר. ישנה אפשרות שפור/תיקון ניתוחית, אולם עדיין יש להמתין.
בברכה,
פרופסור סלע שלום,
אבא שלי בגיל 70 עבר ביופסיה לפני כחודש ולפני מספר ימים קיבל את תוצאות המעבדה : BE-1206
Papillary and mostly solid high grade urothelial carcinoma invading the lamina propria and muscularis propria (pT2), Urothelin situ is seen , as well.
אשמח לקבל חוות דעת בעניין ומה האפשרויות
מדובר בגידול חודרני של שלפוחית השתן (אני מניח). באם אין גרורות הטיפול המומלץ כריתת השלפוחית. ישנן דרכים לשימור השלפוחית. על-כך, כדאי לדון עם הרופא המטפל. חסרים לי נתונים נוספים- פתולוגיים ורדיולוגים לדון על אפשרות זאת.
עשיתי אתמול mri של הערמונית בעקבות PSA שעלה לרמה של 7 למרות חודש של טיפול באופלדוקס - ורופא המשפחה שלי ביקש שאקבע תור לאורולוג.נכון ליום ראשון רמת PSA ירדה ל-5.02 ( כנראה בגלל ששבוע לפני הבדיקה לא קיימתי יחסין מין לעומת הפעם הקודמת שזה שלושה ימים לפני ).ביופסיה לפני שנה - הממצא היה דלקת.
תוצאות MRI מאתמול:
ת.מ. MRI ערמונית; ת.מ. MRI תוספת חומר ניגוד לבדיקת אגן; טכניקה: סריקה של האגן כולל סריקות מכוונות לערמונית בעזרת סליל אנדו רקטאלי בערכי T1W לפני ואחרי הזרקה דינמית של גדוליניום, T2W כולל ערכי דיכוי שומן, DWI ו- SUBTRACTION. השוואה: אין בדיקות קודמות להשוואה ממצאים: ערמונית במימדים: 8.4*8.3*3.4 ס"מ נפח: 41 מ"ל המקטע המרכזי היפרטרופי מעט, עם קשריות היפרפלסטיות ללא קשרית חשודה לממאירות. במקטע הפריפרלי מספר איזורים בעלי סיגנל נמוך ב-T2 דו"צ, בצורת יתד, ללא רסטריקציה בדיפוזיה וללא האדרה חריגה. ייתכנו שינויים על רקע פרוסטטיטיס. בבסיס הערמונית פוסטרו-לטרלית משמאל מודגם איזור בעל סיגנל נמוך ב-T2 שאינו מוגדר היטב אך בולט יותר בסריקות הדיפוזיה שם מדגים רסטריקציה מסוימת, גודלו 8 מ"מ. ללא האדרה חריגה. קפסולה שמורה. שלפוחיות הזרע סימטריות. לא הודגמו בלוטות מוגדלות. שלפוחית השתן בתמט חלקי, דופנותיה מעט בלתי סדירים, ייתכן בשל התמט החלקי. סיכום: ערמונית מעט היפרטרופית. סימני פרוסטטיטיס ישנה. בנוסף ממצא בודד במקטע פריפרי פוסטרו-לטרלי באפקס משמאל שאינו חד משמעי בשאלה של שאת, 3 PIRADS.
מה אני אמור להבין מהסיכום ( השורה התחתונה )?
תודה לך!
ישנו ממצא חשוד בבסיס הערמונית משמאל, לא חד משמעי.
אובחנתי לאחרונה כחולה בסרטן הערמונית, גליסון 9. |בבדיקת pet ct לא אותרו גרורות. psa עומד על 4.92, שאלתי- האם בנתונים אלה קריותרפיה מתאים לי? ומה לגבי Focal cryoablation
לא, ב Gleason 9 הטיפול צריך לכלול את כל הערמונית וקשריות הלמפה.
עלייה ב 0.75 בשנה מחשידה לגידול. בשל הסיפור המשפחתי עליך להיות במעקב.
יש לזכור שרק כ 5% מהערמונית עוברים בדיקה פתולוגית בהתאם לפרוטוקול הקיים )בדיקה כל 3 מ"מ). לא כל עליית PSA משקפת חזרה (ייתכן רקמת ערמונית שפירה שנותרה). כמובן, ניסיון הפתולוג הינו קריטי. יש גם להבין את התשובה במקרים בלתי ברורים (קרבה לקופסית- משמעותה בעיניי הפתולוג וכו"). לכן, חשוב לעבור עם הפתולוג על התכשיר הניתוחי כפי שקיים במרכזים אקדמיים.
פרופ' סלע שלום , תודה רבה על תשובתך שהדימה אותי .אם רק 5% מהערמונית ( לאחר הניתוח ) עוברים פטולוגיה איזה סיכוי להשנות אם כך קיים ? מדוע נוהגים כך ? כמו כן כתבת שצריך לשבת עם הפטולוג ולבקש הסברים על הממצאים במיוחד כש גידול נמצא נוכח באזרים רגישים כמו למשל האפקס . אני ניסיתי לקבוע פגישה עם הפטולוג ( אפילו תמורת תשלום נוסף ) , אבל קבלתי סירוב מוחלט ונאמר לי שזה לא מקובל למרות ששילמתי את מיטב כספי עבור ביצוע הבדיקה . הבנתי שזה לא מקובל כפי שציינת שנהוג בכמה מרכזים אקדמיים .