ואתה מצפה שפרופ' סלע יכתוב לך שלא להישמע למה שהאונקולוג אמר לכם?
תשמע מיקי, מי שיש לו סרטן ,הולך להלחם בו ולא הולך לסאונה.
טיפול בחימום (היפרתרמיה) נבדק בסרטן במספר מודלים. לא נרשמה הצלחה, אך גם ללא עדות להחמרת מחלה. לכן, איני חושש מהשפעה שלילית. בכל אופן, בסאונה הטמפרטורה גבוהה יותר. השפעה כזאת על עומס הלב וסכנת התייבשות מטרידה אותי יותר, בפרט בגיל 84.
בברכה,
לפרופ' סלע שלום,
בביופסיה FUSION שבצעתי נמצאו 2 מוקדים במרכז הערמונית ללא נגיעות בקופסית וללא נגיעות בצינוריות שתן/זרע. גליסון-6. PSA 9.7, גיל 70.
הוצע לי או מעקב פעיל או הסרת הגידולים בשיטת TOOKAD. מה מומלץ לדעתך?
תודה
לא ברור לי כמה גלילים היו נגועים ומידת המעורבות בגלילים. האם בבדיקת Fusion t,v n,fuui k ל Endorectal coiled MRI? אם כן, והיעדר מעורבות קופסית הוכחה בשיטה זאת, בדיקתOncotest יכולה לההגדיר את דרגת הסיכון במעקב פעיל. לטיפול ב TOKAD אין מידע לגבי מעקב ממושך. כל זה צריך להילקח בחשבון.
שלום ,
אני נן 75 ,נמצא במעקב שגרתי מזה כ-20 שנים אחרי UROTHELIAL CARCINOMA עם PSA מוגדל,אחרון 7 עם 34 אחוז חופשי [ערכים דומים כבר שנים רבות] ,קשיים בהטלת שתן ,מטופל ב - 10 XATRAL עם הצלחה חלקית
תוצאות בדיקת MRI :
1.ערמונית מוגדלת 108 סמ"ק ,50*63*60 , הבלוטה המרכזית מוגדלת
2.קופסית הערמונית שמורה,אין לזהות פריצה של הקופסית או פיזור אגני
3.מרקם הטרוגני ונודולרי מתאיםל-BPH
4.מוקדים נודולרים זעירים פריפרלים אחוריים,שמאלי של 6 מ"מ ימני של 3 מ"מ
שאר המקטע הפריפרי תקין לא מדגימים האדרה או האטת דיפוזיה
מתאים ל- 3 PIRADS
5. בסריקת האגן מגובה ביפורקציית האאורטה -אין לזהות פתולוגיה לשדית
או לימפאדנופתיה אגנית
אודה על הסבר ודרכי פעולה
בוקר טוב ,לפרופסור סלע
תודה על תגובתך המהירה ,
אודה אם תוכל להרחיב לעניו המוקדים הנודולרים הזעירים ,האם מצריך טיפול ?
בברכה ,
יהונתן
שילוב של טיפול כימי עם טיפול הורמונלי מאריך את תוחלת החיים במידה הגבוהה ביותר. במספר מרכזים בארץ מתנהל כעת מחקר קליני הבוחן תוספת של טיפול הורמונלי נוסף נסיוני לטיפול ההורמונלי/כימי.
הסיכוי לשיתוק בתחילת המחלה אם מתן הטיפול הכימי הוא זעום ביותר שכן כמעט כל החולים מגיבים לטיפול הורמונלי. היום היעד לטיפול הוא הארכת תוחלת החיים. יעד זה מושג במרבית המטופלים.
בהצלחה
מאחר וראיתי כי בכל בית חולים מערכת שונה לטיפולי קרינה בסרטן הערמונית הייתי מבקש לדעת באיזה בית חולים לדעתך קיימת המערכת המתקדמת ביותר , בה משתשים לטיפול בהקרנות כטיפול משלים בסרטן הערמונית .
האם מערכת/שיטת IMRT פחות מדוייקת מהמערכת שיש באסותא TRUE BEAM .
מודה על תשובתך
אלי
בכל מכוני הקרינה בארץ קיים ציוד מודרני לטיפול קרינתי. המגבלתה היא כמות הרופאים, והמכשירים.
הרופא שלח אותי לבדיקה בחשד למחלת הסרטן
רציתי לדעת מהי הבדיקה בדיוק והאם אפשר לעבור אותה (אפילו באופן פרטי) ללא הכנסת הראש למכשיר ה MRI (מכוון שזה גורם לי התקף חרדה)
אני בן 72
הבדיקה מאפשרת הערכה מדויקת של הערמונית, ובאם יש גידול את היקפו. אין מנוס משהות במכשיר.
אבי בן 68 חולה סוכרת סוג 2 לא מאוזנת מזה שנים (H1C9.2ׂ)
בוצעה בדיקת PSA לפני מס חודשים בעקבות בעייה במתן שתן וכאבים עזים בגב התחתון והאגן בעקבות תוצאה גבוהה (77) נשלח לביופסיה
אתמול התקבלו התוצאות לגידול בדרגת גלסון 7 (4+3)
ערמונית 40 סמ"ק
PSA77ֱֱֱ!!!
ניגשנו עם התוצאות לרופא והוא גילה אדישות נקבע תור לCT בטן ואגן בעוד חודש!
ותור למיפוי עצמות בעוד שלושה שבועות!
לאחר בדיקת הדרגה באינטרנט הבנתי שהממצאים מאוד גבוהים ודרגה 7 היא מאוד גבולית
האם זה בסדר להמתין חודש ימים לבדיקות כדי לדעת אם יש גרורות?
עד כמה המצב חמור?
אודה להמלצתך המקצועיות מה עלינו לעשות כולם לחוצים מאוד
ואבי חצי בן אדם מאז הידיעה בנוסף לכאבים הנוראים שהוא סובל והעייפות הכבדה
תודה מראש
כדאי לנסות להקדים את הבדיקה. בהתאם לקופה, יש לברר את המקומות בהם נעשית הבדיקה ולהיבקש להיכנס לרשימת המתנה. אין צורך להמתין 4 שבועות לביצוע בדיקת CT.
באם ניתוח אינו עומד על הפרק במחלה מקומית, ובנוכחות כאבים קרוב לוודאי שלא, ניתן להתחיל בטיפול הורמונלי עד לביצוע הבדיקות, באם הרושם הקליני שהכאבים נובעים מהמחלה.