אני בן 68. נמצא אצלי סרטן בערמונית גליסון 7=4+3 . בבדיקת MRI רקטלי נמצא שהגידול מעורב בקפסולה אבל ללא פריצה משמעותית. לפני כשנה וחצי קבלתי הקרנות בעצמה של 73 גריי ומאז אני נמצא במעקב כל 6 חודשים . בבדיקות נמצא שה PSA עלה מ 0.1 ל 0.3 ולבסוף ל - 0.4. ברצוני לשאול אם עליה זו יכולה להיות אינדיקציה שהסרטן חוזר ?
בתודה
חזרת מחלה לאחר טיפול קרינתי חשודה באם ה PSA עלה ב 2 יחידות מעל הערך הנמוך לו הגיע עם הטיפול הקרינתי, בתנאי שבדיקה רקטלית תקינה. יש גם לחשב את קצב העלייה להחלטה בשלבי העלייה בטרם הגיעה לסף שציינתי.
בברכהף
שכחתי לציין שערכי ה - PSA היו נמוכים אצלי גם בשלב שהסרטן התגלה ( בבדיקה ידנית רקטלית ואחר כך ביופסיה). באותו זמן הערך היה רק 0.7 כך שערך של 0.4 הוא גבוה יחסית עבורי. לכן השאלה שלי היא האם במקרה שלי - PSA נמוך ולמרות זאת מתגלה סרטן - ( שהוא יחסית יוצא דופן ) ערך הסף לעליה ב - PSA שמחשידה חזרה של הסרטן שונה ?
תשובתי מתייחסת לנושא בכללותו לא לחולה הבודד. ברמות כאלו של PSA, הבדיקה תנודתית ואינה מדוייקת. יש להתייחס לשינויים לאורך הזמן.
בברכה,
שלום,
אני גבר בן 73 ונבדק כל 6 חודשים אצל אורולוג וכן בדיקות מעבדה, עד שנת 2013 ערכי ה PSA היו מתחת ל 4, החל מ 2014
5.17, 8.1, 7.25, 4.85, 4.76, 6.22 ולפני שבוע 5.83
החלטתי לבצע בדיקה, מה עדיף ביופסיה או MRI אני מעדיף MRI או אולי לדעתכם אין מקום לדאגה,
תודה
פיטר
אין להמנע מביופסיה. אף טיפול לא יינתן ללא הוכחה לגידול בגבר בן 73. בנוסף, לביופסיה מידע חשוב בקביעת סוג הטיפול.
שלום רב
אימא שלי עברה כריתת כליה לפני שנה עקב גידול שהיה על אחוז הגבוה מהכליה. שלשום עברה סיטי בכדי לבדוק האם יש חזרה של הגידול.
אני בחרדה נוראית כתוצאה מכך משום שאני לא יודעת מה זה אומר במידה ויחזור..מה הטיפול...
אודה לכל עזרה
אין מספיק נתונים לענות על השאלה. צריך מידע על הממצאים הפתולוגיים, גודל הגידול בס"מ, דרגת בשילות התאים, מעורבות כלי-דם, קופסית הכליה, קשריות למפה (אם הוצאו).
אם המדובר בגידול מסוג RCC ישנן כיום אפשרויות טיפול מרובות.
ברשותנו תרופת וינפלונין לסרטן שלפוחית השתן
לצערנו לא הספקנו להשתמש עקב פטירת החולה
טלפון: 0526091798
Email: ohayanyc@gmail.com
קצב עליית ה PSA, הממצאים באולטראסאונד והסיפור המשפחתי מחשידים לנוכחות גידול. ממליץ על ביצוע ביופסיה של הערמונית.
שלום רב.
אבקש לברר בנוגע לסיבות לעלית חום 37.5-38 בשעות הבוקר כ-40 יום לאחר ניתוח לכריתת שלפוחית השתן ושחזורה מחדש עקב סרטן שלפוחית השתן.
תודה רבה.
הסיבה אורולוגית וקשורה לניתוח.
תודה רבה על המענה.
קשורה לניתוח באיזה מובן בבקשה? האם מצביע על איזה חשש לסיבוך כלשהו?
רוב תודות.
בשורות טובות
שלום
ברצוני לברר בקשר לתרופה הנ"ל .
האם היא נמצאת בסל הבריאות ?
ואם לא כיצד ניתן להשיגה ?
בתודה מראש
ניתן לפנות למרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן
ולקבל מענה. טל' - 03-5721608.
מרכז המידע
ניתן להשיגה במסגרת 29ג'. אינה נמצאת בסל הבריאות. חולי סרטן כליה עם ביטוח משלים פרטי זכאים למימון התרופה.
ד"ר סלע שלום.
אני בן 53 ללא בעיות רפואיות, רק בבקרים השלפוחית לא מתרוקן עד הסוף, וכאבים באיבר המין ללא קשר להשתנה שיכול להעלם במשך מס שבועות. בעקבות רמות PSA מעל הנורמה(מצורף תוצאות) בצעתי ב 2013 ביופסיה TRUS של 12 דגימות שיצא תקין פרט ל left lobe acute and chronic inflammation
השנה בצעתי COIL MRI נמצא תהליך בגודל 9*13 מ"מ באיזור פריפרי תחתון- אפקס משמאל בעל אות נמוך ב 2T (PIRAD 4) והאדרה בצורת גרף מס 3 (PIRAD 3) .3 ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית.
DRE תקין
בצעתי ביופסיה לפני חודש TARGETED FUSION MRI אשמח להבין מה המשמעות של התוצאות ? (ביחוד מה זה (ATHROPIC ACINI האם מומלץ לשלוח את הסליידים לחוות דעת שניה מפתולוג ומה ההמלצות לגבי המשך מעקב ? וטיפול בדלקת?
תודה מראש
In total 19 CORES of Prostatic tissue from all the levels showing stromal and glandular hyperplasia, atrophic acini and areas with Chronic inflammation
7.3.2010 - PSA = 1.66
30.10.2011 - PSA = 2.79
3.9.2013 - PSA = 5.11
2.4.2014 -PSA = 5.57
6.10.2014 -PSA = 5.15
8.3.2015-PSA = 5.46
19.10.2015 - PSA=4.62
20.3.2016-PSA = 4.82
7.8.2016-PSA = 4.54
מצבים דלקתיים יכולים ללוות או להקדים אבחון של מחלת סרטן, אך אינם מהווים התוויה לטיפול כמחלת סרטן. הינך נמצא בסיכון וצריך להיות במעקב אורולוגי. המודל המתאים כבחולים שטופלו ב Finesteride.
שלום פרופסור סלע
התסמינים אשר מתאר הקורא , ממש מזכירים את המצב הנוכחי שלי .
האם הפסקת הטיפול ב פייניסטריד יכולה לעזור / לעכב / להחזיר את מצב לאחור ? (אני מטופל בתרופה זו מזה כ 10 שנים, בצירוף אומניק).
ואם כן, אז באיזו תרופה חליפית להשתמש?
תודה אמיר
שיטה זאת מוכרת כעוד שיטה לרמות אנשים במצוקה. אל תאמין להם. בארץ מבצעים כל הבדיקות הגנטיות ו"על אמת".
בארץ מבוצעות לא רק בדיקות גנטיות אלה מבצעים מחקרים עבורמוסדות מחקר לחו"ל.
ישנם מחקרים בעולם להתאמת תרופאות גנטיות למחלה ספציפית אבל זה רחוק מלהיות דבר אמין
בשלב הנוכחי הבדיקה יכולה למצוא טיפול לאחר מיצוי הטיפול הקיים. טיפולים אלו לא הוכיחו ייתרון בשרידות וחסר מידע אמין על תגובה. אין מימון ציבורי לתרופות. התרופה היחידה מקבוצת PARP inhbitor הראתה שיעור תגובה גבוה בחולים שמיצו את כל הטיפולים האפשריים. תרופה זאת נבדקת במחקר שייפתח בקרוב בארץ. במקביל, מחקר עם קטרודה מתנהל כעת במספר מרכזים ומיועד גם הוא לחולים שמיצו את הטיפולים הקיימים.
בברכה