אם הבנתי, בוצעו נלקחו 12 דגימות, מתוכן 5 מעורבות, אחת מעל 50%. בהקשר הזה המצב אינו מתאים למעקב פעיל. ברכיתרפיה כדאי לשקול רק לאחר Endorectal coiled MRI שאינו מראה מעורבות קופסית.
בברכה,
ביופסיה ד"ר נכבד.
4 דגימות מראות מעורבות של פחות מ5% מתוך 5%.
האם כדאי לעשות ניתוח רובוטי??
מה אחוז ההצלחה בניתוח זה?
ציינת 70%.
ההצלחה כבניתוח רגיל, תלוי במיומנות המנתח \0לפחות ביצע 300 ניתוחים).
בברכה
תרשה לי להוסיף לך עוד תגובה. בדיקת הביופסיה היא בדיקה מדגמית. על מנת לדעת אם הבדיקה משקפת אמנם המצב האמיתי כדאי שתעבור בדיקת מיפוי עצמות ו-MRI עם COIL.
הסכנה בסרטן הערמונית היא שהסרטן מצליח לצאת מתחומי הערמונית ולגרום גרורות בגוף .
אני לארופא אלה חולה ןתיק שרכש קצת ידע ונסיון. כדאי לך ולבת זוגתך לקחת חלק בפגישת תמיכה שהקרובה ביותר היא תערך בבית חולים וולפסון בחולון,ראה פרסום.שם תהייה לך הזדמנות לשמוע על המחלה לשאול רופאים מומחים וחולים "ותיקים'" שאצם העובדה שעדיין מסוגלים לענות לשאלות שלך מעידה שעד היום פעלו כפי שהיה מתאים לפעול נגד המחלה הערורה.
תודה,
בריאות ומזל!
כן.
הבדיקה PSMA PET מבוססת על חומר רדיואקטיבי שמסוגל להצמד בגוף החולה לתאים סרטנים של הערמונית. למעשה עדיין יש מכשול ביכולת גילוי תאים בודדים אבל גרורות ממש מגלה.המכשול הוא ביכולת הקליטה של (רזולוציה) של מכשיר ה-MRI וה-CT.
שלום,
בימים האחרונים שמתי לב כי בעת מישוש שק האשכים יש לי זרמים ברגל שמאל בחלק התחתון(ברך ומטה) האם הדבר מוכר/תקין?
גיא
אין קשר אנטומי לתחושה.
לפרופסור סלע שלום, לדודה שלי אבחנו לפני בערך כשנה סרטן בשלפוחית השתן מסוג TCC בדרגת High Grade ו- T4 (חדירה מקומית אל האורטרים והרקטום). במהלך האבחנה שכאמור הייתה לפני שנה לא גילו אצלה גרורות או חדירה ללימפה. הסיבה לסרטן הייתה ככל הנראה סרטן קודם שהיה לה בצוואר הרחם, וטיפולי ברכיתרפיה שעשו לה לפני שנים. דודה שלי היא בת 83 ובגלל שלב המחלה המתקדם שלה לא יכלו לנתח אותה ולרפאה. הטיפול "מאריך החיים" שעשו לה היה הקרנות לאזור האגן בשילוב עם תרופות כימו מעוררות (טאקסול במימון נמוך). במהלך האישפוז שלה, חלתה בחיידק קלוסטרידיום הגורם לה לשלשל. זמן לא רב לאחר מכן, הייתה לה אי- ספיקת כליות חריפה אשר אילצה אותה להשתמש בנפרוסטום באופן קבוע. במהלך אולטרה סאונד, גילו שהגידול אצלה עדיין גדול. במקביל לכך, היא לא שולטת ביציאות הצואה שלה, יש לה תסמינים דמויי דמנציה ולאחרונה החל דימום גם מהקטטר. היא יושנת כל היום ובקושי הולכת, ומקבל שירותי הוספיס בית. לאחרונה גיליתי באינטרנט בדיקות שונות המכוונות לטיפולים ביולוגיים. היא רזה, חלשה ותשושה, והיא ככל הנראה כבר גוססת. שאלתי אליך היא:
האם יש משהו שניתן לעשות במצב שלה? האם טיפולים ביולוגיים עשויים לעזור לה לאחר כישלון הטיפול הקרינתי? האם ישנה דרך לשפר את איכות חייה, או שהוספיס הוא אכן המוצא האחרון? בני מאוד דואג לה והיא חשובה לו מאוד.
בתודה מראש!
שאלה זאת יש להפנות לרופא המכיר ומטפל בחולה. לכאורה, ניתן לטפל בתרופות החיסוניות החדשות, אולם התיאור הכללי אינו מתאים לחולה ברת-טיפול. לכן, יש להפנות את השאלה לרופא המכיר את דודתך.
תודה על התשובה
ברצוני להוסיף שערכי ה - PSA אצלי היו נמוכים מאד גם כשהסרטן בערמונית התגלה ( 0.7 לפני תחילת ההקרנות) . לפי מה שקראתי תופעה זו של גילוי סרטן למרות PSA נמוך היא נדירה יחסית.
לכן ברצוני לשאול אם בדיקת PSA מהווה עבורי אינדיקציה נכונה להשיב על השאלה אם הסרטן חוזר. ערך 2 של PSA ( ערך הסף שמצויין בתשובה ) אף פעם לא נמצא אצלי ( למרות שהסרטן אצלי התגלה בשלב מתקדם כאשר הרופא חש בגוש בבדיקה ידנית רקטלית ולפי MRI רקטלי הגוש כבר היה מעורב בקפסולה והיה קרוב לפריצה). בנוסף ברצוני לשאול אם קיימות דרכים נוספות שבאמצעותן ניתן לבחון ( לאחר הקרנות) אם הסרטן חוזר
בתודה
שלום
האם רמת ה PSA מושפעת מקיום או אי קיום יחסי מין?
תודה
יכולה להיות עלייה בבדיקה יממה לאחר קיום יחסים.
שלום,קראתי הרגע מחקרים מ2013 שמראים על עלייה של 71 אחוז בסיכוי לסרטן הערמונית למי שלוקח אומגה 3.
אני לוקח כבר כמעט שנה,טבליה אחת של 300 מ"ג ליום,בגלל טריגליצרידים גבוהים (שבאמת ירדו אחרי השימוש באומגה 3).
אני גם לוקח פרופסיה במשך שנה ושמעתי שגם היא עלולה לגרום לגידול הערמונית.
בלי קשר,עשיתי בדיקת ct לפני חודשיים מסיבה אחרת,ווהערמונית נמצאה תקינה.
האם זה מסוכן להמשיך לקחת כדור אחד של 300 מ"ג אומגה 3 ליום? כדאי להפסיק או להמשיך? תודה על התייחסותך.
בדיקת CT אינה מהימנה לשלול גידול בערמונית. מצאו בחולי סרטן ערמונית רמות מוגברות של אומגה 3.
ואין לי איזה תסמינים מיוחדים. תמיד הלכתי יחסית הרבה לשירותים בגלל מעי רגיש. וגם בגלל שאני שותה רק מים וזה יותר משתן.
יש סיבה להתחיל להתעסק עם הבדיקות האלה?