עמותת חיים עם סרטן הערמונית"
שלום רב "קבוצת תמיכה לחולי סרטן הערמונית"
מפגש חגיגי לרגל חודש המודעות לסרטן הערמונית " מובמבר"
אנו שמחים להודיע , שהמפגש הקרוב יתקיים ביום ג' 15.11.2016 בשעה 18:00 . במרכז הרפואי "וולפסון" קומה F, שמאלה ביציאה מהמעלית.
מרצה אורח :
ד"ר דוד סריג
ד"ר סריג, רופא בכיר במערך האונקולוגי בבית החולים איכילוב.
אחראי על תחום אונקולוגיה אורולוגית.
נושא ההרצה :
חידושים בטיפול הורמונלי של סרטן הערמונית
בהמשך הערב :
יתקיים דיון פתוח בכל הנושאים של סרטן הערמונית.
הקהל יוכל להשתתף באופן פעיל לאורך המפגש
מומלץ להגיע עם בנות הזוג וגם בני משפחה.
הכניסה חופשית . יהיה כיבוד קל. אבי סרנגה 050-5256468 Robotic.avi@gmail.com
www.lwpc.org.il
facebook סרטן הערמונית- קבוצת תמיכה
אבי בן 68 עבר ניתוח להסרת ההערמונית לפני כחצי שנה.
תוצאות בדיקת PSA :חודש לאחר הניתוח 0.05 ,שלושה חודשים לאחר הניתוח 0.03, חמישה חודשים לאחר הניתוח 0.07 ושישה חודשים לאחר הניתוח 0.1.
האם כדאי להתחיל בטיפול בהקרנות או להישאר במעקב כול עוד הערך קטן מ-0.2?
חסרים פרמטרים לגבי הפתולוגיה בניתוח. הייתי ממתין לעוד ערך אחד לפחות על מנת לחשב את PSA Doubling time שמחושב רק לגבי ערכים מעל 0.1. לא חייבים להמתין ל 0.2, כדי להחליט על טיפול, על אף ההגדרות להינשות ניוכימית לאחר ניתוח.
בברכה
לא. גם אם מועברים מספר תאי גידול הם נדחים ע"י המערכת החיסונית של בת הזוג.
בבברכה.
האם כאבים בשיפולי הבטן לאחר מתן שתן יכולים להיות אינדיקציה לכך שסרטן ערמונית מתפשט לכוון הרקמות הרכות ?
בתודה
תוך 2-3 חודשים.
הרופא המליץ על ניתוח בשיטה לפרוסקופית ואמר שכנראה תיתכן כריתת כליה מלאה. אני לפני בדיקת ציסטולוגיה.
שאלתי: כיצד מתבצעת לקיחת ביופסיה? כמה זמן החלמה מניתוח בשיטה זו? האם קיימת בכלל אפשרות לא לבצע ניתוח??
95% מגידולי הכליה מופיעים מרקמת הכליה (רקמה מחלקיקים יוצרי שתן, המזקקים את הדם) ומוגדרים כ Renal Cell cancer מתוכo 80% עם תאים בהירים (CLear cell) ו 15-20% (Non clear cell). שאר 5% הינן גידולים מאגן הכליה היכן שהשתן יורד לשלפוחית ונקראים TCC.
לכן, כרגע לא ניתן להבין את סוג האבחנה שלך. לעיתים ניתן לשער ע"ס ההופעה הרדיולוגית. יהיה צורך בביופסיה.
עשו ביופסיה לפני יומיים השערה של פתולוג לכיוון Tcc.
כיווינו שזה לימפומה ואולי יטפלו אבל בשל ההשערה הרימו ידיים בטיפול נמרץ ואני מחפש מענה האם במצב שזה Tcc בפיזור נרחב יש משהו קטן שניתן לעשות כדי לפחות למזער את הפיזור בריאות כדי שיגמל מהנשמה ויתחזק וימשיך במלחמה ויתאפשר שימוש בקיטרודה???
ב-15/12/16 בשעה 1800 בבית חולים וולפסון .
ראה פרטים בהמשך