שלום,
אבא שלי סובל מ Tcc גרורתי שהחל מהכליה וגרורות אותרו באגן ובעמוד השדרה מזה כ שלוש שנים. לפני כשנה נתגלה לימפומה בריאה.
פרופ' סלע שלום ,
אני בן 70 . בריא בדרך כלל . לפני 6 חודשים ניתוח רובוטי רדיקלי של הערמונית . PSA לפני הניתוח : 3.1 . pet psma -תקין . בפטולוגיה דווח : מוקד פוקלי חודר לקפסולה , אבל לא פורץ החוצה . כמו כן : מוקד קטן מאד חדר לאפקס השמאלי אבל ללא פריצת הקפסולה . כל השוליים נקיים מנוכחות הגידול . ללא נוכחות גידול בבלוטות הלימפה ובשלפוחיות הזרע . psma -pet ללא פיזור משני . לאחר הניתוח גליסון 3+4 . pN0 .SM - negative . הוגדרתי שלב : pT2c . psa מאז הניתוח פעמיים 0.00 .
מה תוחלת החיים הצפויה לי ?
תודה רבה ,
שלום פרופ' סלע .
עברו שנה וחצי מאז הניתוח הרובוטי שעברתי להסרת בלוטת הערמונית . במשך כל התקופה הזו ה psa היה 0.00 . בבדיקה של היום קבלתי תוצאה של 0.04 .כל זה כאמור דנה וחצי מאז הניתוח . בפתולוגיה לאחר הניתוח הגליקסון היה 3+4 . ה psa לפני הניתוח היה 3.1 . אני מבין שהסרטן מרים ראש . מה עלי לעשות ? להקדים טיפול קרינתי למיטת הערמונית ? תודה רבה על תשובתך המלומדת .
שלום רב
לאחר סיבוך של אצירת שתן וריתוק לקטטר כשמונה חודשים PSA היה 24
דוקטור נכבד,
אני בן 79. בריאות כללית טובה פרט לסרטן הערמונית שהתגלה אצלי ב2014 . ה .PSA היה 5.44 . GLEASON היה 4+3. אונה אחת תפוסה ב 100%. עברתי הקרנות לערמונית עם טפול הורמונלי BICALUTAMIDE 50 MG ל 30 ימים וחצי שנה של DECAPEPTYL. גמר ההקרנות היה ב 7.12.2014
ביוני 2016 ה PSA הגיע קרוב ל 2 , וה PSADT היה קרוב ל 3-4 חודשים .
בבדיקת GALLIUM 68 PET/CT PSMA בתאריך 15/06/2016 התגלו שני מוקדים נגועים בקשרי הלימפה. אחד בקוטר של 12 מ"מ בציר הקצר בשרשרת האיליאקלית החיצונית מימין והשני בקוטר 7 מ"מ בציר הקצר בשרשרת האיליאקלית החיצונית משמאול. פרט לזה לא היו ממצאים. ב 5/7/2016 התחלתי טיפול הורמונלי ב. BICALUTAMIDE 50 MG ל 30 יום, ב 20/7/2016 קיבלתי זריקה של DECAPEPTYL 11.25 MG .
ב 22/08/2016 ערך ה PSA היה 0.02 וה TESTOSTERONE היה 0.58. התחלתי טיפול קרינתי של המוקדים הנגועים וסביבתם ב 31/08/2016 . הטיפול הקרינתי כלל 25 פרקציות עם GY 55 והסתיים ב 06/10/2016.
בתאריך 27/10/2016 נמדד ערך של PSA נמוך מ 0.01 וטסטוסטרון 0.51 . קיבלתי שוב זריקה של DECAPEPTYL 11.25 MG בתאריך 19/10/2016 . ב 04/11/2016 התחלתי לקחת גם כדורים של BICALUTAMIDE 50 MG .
השאלה הראשונה שלי מה ניתן לומר לגבי הפרוגנוזה למצבי ?
השאלה השנייה היא האם זה דבר נכון לקחת BICALUTAMIDE 50 MG בנוסף לזריקה של DECAPEPTYL בזמן הקרוב ?
השאלה השלישית נוגעת למשך הטיפול ההורמונאלי העתידי:
האם להמשיך בטיפול הורמונלי ארוך טווח ( לפחות שנתיים) ? האם הטיפול הזה צריך להיות משולב BICALUTAMIDE 50 MG ו DECAPEPTYL 11.25 MG או מספיק DECAPEPTYL 11.25 MG? לחילופין להפסיק את הטיפול הורמונלי ולבצע מעקב אחרי ה PSA וטיפול בהתאם?
האם יש דרך לדעת אם יש היום עדיין תאים סרטניים בגופי ?
האם טיפול הורמונלי יכול להשמיד תאים סרטניים מיקרוקוספים?
CT-PET PSMA הוסיף מימד חדש לטיפול במחלה ע"י אבחון גרורות בשלב התחלתי ביותר - Oligmetastasis. הגישה לנושא אינה ידועה ומתחילים מחקרים בסוגיה. הטיפול שניתן לך, שכלל מרכיב מקומי עם מרכיב כללי הוא נכון. מהמידע ששלחת נראה שהטיפול הראשוני כוון רק לערמונית. יש להניח שהמחלה כיננה כבר אז. העובדה שאובחנה בשלב כה מינימלי יכולה לעודד אותך. משך הטיפול ההורמונלי הוא נושא לדיון עם האונקולוג המטפל בך ואינו מתאים למסגרת האתר.
בברכה,
פרופסור נכבד,
תודה על התשובות. דיברתי עם שני אונקולוגים לגבי משך הטיפול ההורמונלי המומלץ. קיבלתי שתי דעות מנוגדות. לכן הייתי מעוניין לקבל גם את דעתך.
בנוסף אני מעוניין להבין: :
האם אפשר להגדיר את מצבי שכולל התפשטות הסרטן בקישרי לימפה הקרובים כ REGIONAL DISEASE בהתאם לדף 62 בחוברת NCNN GUIDELINES המצורפת בזה ?
האם ה NCNN GUIDELINES מקובלים בארץ כבסיס לטיפול בסרטן הערמונית?
בן 58, עליה מתונה במשך 8 שנים ב-PSA
PSA אחרון 4.95 ,PSA חופשי 21%. בדיקה רקטלית אצל האורולוג תקינה.
הופנתי לביופסיה+ טראס רקטלי TRUS
בדיקה רקטלית תקינה.
בדיקת TRUS: נפח 34 סמ"ק, גבול חיצוני: שמור.
PZ- אזור היפואקוגני קרניאלי משמאל, אזור בלתי סדיר בעל הדיות שונה ב-MID PROSTATE מימין.
TZ- מרקם הטרוגני דו צדדי. (והכי מפחיד) גבול בין PZ ל-TZ לא שמור משמאל.
ביופסיה: נלקחו 12 גלילים.
תוצאה זהה בשני הצדדים: prostate, right lobe, core biopsy: benign prostatic tissue. foci of acute and chronic inflammation.
שאלותי
1. האם אין סתירה בין תוצאות TRUS לביפסיה? (במיוחד הגבול הלא שמור בין PZ ל-TZ)
2. האם דלקת כרונית חריפה יכולה להיות טרום ממאירות.
פרופ' סלע, תודה מראש לתשובתך ותודה על הלימוד שלמדתי מקריאת מאות תשובות שלך באתר, זה הרגיע בימי המתח הללו.
TRUS אינה בדיקה מדויקת כמו שביופסיה אינה שוללת ממאירות שכן היא מראה רק את האזור ממנו נלקחה. PSA מתאים לגיל. עם Free PSA- 21% הסיכוי לגידול נמוך. ממצאים דלקתיים בערמונית יכולים להיות פרה-ממאירים.
אתה יכול בבקשה לרשום את הנוסחה באמצעותה מנבאים תוחלת החיים של חולה בסרטן הערמונית שעבר ניתוח רדיקלי רובוטי ועם פטולוגיה שמציינת גליסון 3+4 ללא פריצת קפסולה ללא מעורבות אברים אחרים . Psa לפני הניתוח 3.16 ובדיקה רקטלית תקינה . הגידול היה נוכח ב2 האונות של הערמונית . תודה רבה .
באתר של Memorial SLoan Ketterinng תמצא את האפשרות לענות על שאלתך. תוסיף את הנתונים הנוספים שאינם במסר ששלחת. ההמידע לא ייתן תוחלת חיים אלא אפשרות חזרת מחלה בפרק זמן של 10 או 15 שנה, ותוחלת החיים ב% בפרקי זמן אלו.
שלום. אני חולה סרטן הערמונית בן 66. בביופסיה שנערכה ביום 13.7.16 נמצא בין היתר
Two prostatic cores containing prostatic adenocarcinoma gleason score 9(4+5
ביום 16.9.16 עברתי ניתוח כריתה רדיקאלי של הערמונית, שהועברה לבדיקה פתולוגית ושם נקבע בין היתר:
Adenocrcinoma of prostate , group grade 1 (gleason score 3+3=6)
כמו כן בבדיקת psa |שנערכה אחרי הניתוח ביום 25.10.16 נמצא 0.00
שאלתי, איזו תוצאה היא הנכונה?
האם תוכל להביע דעתך בעניין.
תודה
הגידול יכול להיות הטרוגני (עם מרכיבים שונים). צריך לקחת בחשבון שהבדיקה הפתולוגית יכולה להשתנות בין הבודקים השונים. השוני, אם קיים, יהיה בנקודה אחת, כי ההבדל בין 9 ו6 הינו מהותי. לכן, ההתייחסות שהגידול ברובו Gleason 6, עם מרכיב של Gleason 9.
לאור תשובתך, שההתייחסות היא שהגידול ברובו גליסון 6 עם מרכיב של של גליסון 9 מה הצפי מבחינתי להתפתחות המחלה, האם הצפי הוא של חולה גליסון 9 או חולה גיליסון 6. כמו כן, לאור תוצאות הבדיקה הפטולוגית העובדה שאחרי הניתוח ה- PSA הוא 0.00, ההמלצה שניתנה, לא לבצע הקרנות ולא טיפול הורמונלי, ולהמשיך במעקב PSA כל שלושה חודשים.
תודה לך פרופ' סלע על המענה המהיר. להלן הפרטים החסרים (אני מקווה):
adenocrcinoma of prostate , group grade one (gleason score3+3=6/
Tumor forms two nodules that measure 0/5 cm in diameter each and are present in the left lobe of the prostate. Tumor is present in a large distance of 0.3 conform the free capsular resection margins. Overall, accounts forapproximately less than 5% of prostate volume/
בדיקה לחלק אחר של הפרוסטטה קובעת כדלמן:
The apex and the neck of prostate are free of tumor
No perineural or vascular invasion found.
Seminal vesicls are free of tumor .
seven (7) lymph nodes all free of tumor
עד כאן תוצאות הבדיקה הפתולוגית.
יצויין כי הקטע המתייחס לבדיקה המאקרוסקופית קובע כדלקמן:
התקבלה ערמונית בממדים 2.5X3.5X2.6 במשקל 29 גרם כולל שלפוחית זרע. לאחר סימון השולים בדיו אדום שמאל שחור ימין, נעשה חיתוך סיריאלי מהאפקס עד בסיס הערמונית.צוואר השלפוחית ואפקס נמסרו בשלמותם. בחתכים בנויה מריקמה לבנה צהובה קשרית עם מס' ציסטות קטנות.
אני מקווה שהנתונים הנ"ל מבהירים את התמונה, לגבי ההמלצה הראויה להמשך הטיפול.
שלום רב,
מטופל בן כ-75 אובחן עם סרטן ערמונית ממאיר. הומלץ על טיפול בהקרנות
היכן מומלץ לבצע את הטיפול - איכילוב, תל השמור או בלינסון?
תודה מראש על התשובות
כל המקומות בארץ ראויים.
אני לא רופא אלה חולה ותיק עם קצת ידע ונסיון.
ספרי יותר פרטים על החולה כדי לקבל עצות טובות כמו-מחלות רקע אחרות,מה דירוג הגלאוסון ואיזה בדיקות החולה כבר עבר? לפי מה שכתבת אין אפשרות ליעץ לך דבר .אני ממליץ לא למהר עם הטיפול ולקבל יעוץ נוסף.אם כבר קיבלת יעוץ מרופא אני ממליץ לקחת חלק בפגישת קבוצת תמיכה-הקרובה בחולון,הזמנה למטה בדף זה.יהיה לך אפשרות לקבל תשובות מחולים ותיקים שלא מחויבים לאתיקה רפואית.
עקב סמיכות הבדיקה לביופסיה ישנם סימי דימום בערמונית המקשים על האבחון. בכל מקרה, מדובר בגידול מינמלי שאינו מגיע לקופסית.
תודה פרופ' על התייחסותך.
על איזה טיפול אתה ממליץ בשלב זה מלבד מעקב פעיל?
אנחנו מתעניינים בטיפול בשיטת ה-TOOKAD כחלופה לניתוח, מה המלצתך?
תודה....