לפרופ'סלע שלום '
רבים הגברים שחלו בסרטן הערמונית ועברו ניתוח פתוח או רובוטי . לחלק מהגברים האלה מאפינים דומים : psa לפני הניתוח עד 4 וללא פיזור משני לאחר שעברו בדיקת mri וגם pet ct psma . כמו כן הפתולוגיה שלאחר הניתוח הצביעה על נוכחות הגידול בתוך הקופסית וללא פריצה וכן ללא פיזור לבלוטות הלימפה והזרע או לאברים אחרים . מאפיין נוסף אצל גברים אלה : דרגת גליסון סופית 3+4 או 4+3 . כמו כן , אצל גברים אלה נרשמים בהתחלה ערכים של 0.00 בבדיקות ה psa התקופתיות .
למרות נתונים אלה , אצל חלק מהגברים האלה הpsa מתחיל לעלות כעבור חודשים או שנים אחדות , לעתים אפילו אחרי 7 או 8 שנים ואז חולים אלה זקוקים להמשך טיפול באמצעות הקרנות וטיפול הורמונלי .
מה אחוז ההישנות של המחלה אצל גברים בעלי המאפיינים שציינתי מבחיה סטטיסטית ?
בספרות המקצועית שבה אני עיינתי התברר לי שאחוז ההישנות של המחלה בתנאים שציינתי עומד על כ 30 עד 40 אחוז . האם זה נכון ?
למה זה קורה באחוזים כל כך גבוהים ?
תודה רבה ,
שיעור ההישנות הביוכימית נמוך מהמספר שרתה מציין, והתמותה מהסרטן נמוכה מאד. באתר של Memorial SLoan Kettering ניתן להכניס נתונים אישיים של כל מטופל ובעזרת מודל ממוחשב לישב את סיכויי ההינשות הביוכימית אחרי 10 ו 15 שנה. יש ההבדל מהותי ב Gleason 7 אם המרכיב הראשוני 3 או 4.
בברכה
שלום רב פרופ' סלע
אבי אובחן עם גידול בשלפוחית השתן, בציסטוסקופיה לא הסירו את הגידול בשל גודלו (כמעט 4 ס"מ) וכן אובחנה חדירה לרקמת השריר ובשל כך ברור שמדובר בגידול סרטני, על אף שהביופסיה עוד לא הגיעה.
בינתיים קיבל אבי הפניה לבדיקת סיטי שתנסה לאתר האם ישנן גידולים נוספים באיברים נוספים (מניחה שהמונח הוא גרורות).
אני מבקשת להבין בעזרתך את התהיות הבאות:
1. האם נכון שעבור שלפוחית השתן עצמה, הסיטי עדיף שכן הפט לא מדגיש את האזור בצורה טובה?
2. האם נכון שעבור איברים אחרים, בדיקת הפט סיטי עדיפה על הסיטי?
3. האם נכון לקבוע ששתי הבדיקות יחד יתנו את הידע המירבי על המצב של כל הגוף או למצער של האיברים הפנימיים? אם לא, מדוע?
4. אם תשובתך ל-3 היא חיובית, ובהנחה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו בדיקת פט סיטי פרטית (שכן להבנתנו הפט סיטי אינה ממומנת על ידי קופת החולים בשלב זה, פרט שאני לא בטוחה לגביו), האם כדאי לנו לבצע את בדיקת הפט סיטי בנוסף לסיטי?
5. האם יש טעם להמתין קודם כל לבדיקת הביופסיה לפני קביעת תור לסיטי או לפני ביצוע הסיטי? אם כן, למה?
בברכה ובתודה מראש על תשובתך!
1.לא ברור לי כיצד אובחן גידול חודרני ללא ביופסיה, אלא אם נמוש ממצא בבדיקה בהרדמה. בכל אופן, הפתולוגיה היא הקובעת שכן אבחנה קלינית יש לה שגיאה (לרוב בהערכה פחותה, אך יכול לקרות ההפוך). לכן, יש להמתין לפני בירור נוסף.
2. בדיקת PET עדיפה על CT בהקשר לגרורות. ההמלצות לטיפול כיום ניתנות לפ CT. בברכה,
אכן לצערי נמוש הממצא במהלך ניסיון ההסרה מכיוון רקטלי, והסתבר שהוא פרץ את הדופן, ולכן גם לא הוסר לגמרי. רק בשל כך ההנחה הגורפת שעמה פתחתי.
אני מבינה שאתה מציע לחכות לביופסיה רשמית אבל אם ההנחה שהצעתי מתממשת - אז לאחריה הדילמה שתיארתי עדיין מעיבה עלינו. ואכן המועקה רבה ובביסודה חוסר מידע מספק, האם תוכל לסייע במענה עבורי?
בכל אופן אני מודה לך מקרב לבי על תשובתך!
אם התשובה חוזרת של גידול שטחי, יש לבצע Re-TURBT.
אם הגידול חודרני, יש לבצע הערכת מצב. CT מספק.
כפי שכתבתי CT-PET יותר מאבחן. מצורף ציטוט ממאמר- FDG-PET/CT was slightly more sensitive than CT (85% vs 77%) but less specific (25% vs 50%).
בברכה,
פרופ' סלע, תודה רבה על תשובתך! אני משאירה לעצמי את האפשרות לפנות אליך שוב במהלך הדרך.
שלום,
פונה בקשר לאבי, בן 64 ביצע בדיקת PSA לפני כחודש- תוצאה 12
וכעת קיבל תשובות לבדיקת ה MRI:
גודל הערמונית: 70*63*50 מ"מ
נפח הערמונית: 114 סמ"ק
הבלוטה המרכזית מדגימה מרקם הטרוגני ונודולרי עם קשריות מרובות ביותר.
המקטע הפריפרלי דק ביותר ללא תהליך פוקלי וללא גושים.
קופסית הערמונית תקינה.
שלפוחיות הזרע שמורות.
הצרור העצבי תקין.
בגדוליניום - אין לזהות האדרה פריפרלית חשודה.
יש לציין קשרית קטנה, בקוטר של 7 מ"מ, במקטע הבלוטי המרכזי )חתך 20 בסדרה 302 ( אשר מדגימה האדרה פתולוגית בתבנית של.WASH OUT - WASH IN
ללא האדרה נוספת.
בסריקת האגן - בלוטות לימפה מוגדלות הודגמו לאורך השרשראות האיליאקליות החיצוניות והפנימיות, מימין עד קוטר של 11 מ"מ ומשמאל עד קוטר של 12 מ"מ. הבלוטות חשודות.
סיגנל לשד העצמות מזוהה שמור.
לסיכום:
הגדלת הערמונית.
מרקם נודולרי והטרוגני של הבלוטה המרכזית עם קשרית בודדת אשר מדגימה האדרה מרכזית בתבנית WASH OUT - WASH IN
לימפאדנופתיה אגנית משמעותית.
ללא פתולוגיה קופסיתית.
.אודה להתיחסותך לממצאי הבדיקה.
כרגע הופנה ל
ביופסיה + CT PET
תודה
ההמלצות נכונות.
היכן ניתן לבצע בדיקת PET CT PSMA?
בכל מקום שמבצעים את הבדיקה.
בן 70 עם סרטן בערמונית PSA0.4 , יש מעט כאבים בגב.
הרופא רוצה לתת לי רדיום 223 המינון של 3200MBAQ.
האם זו קרינה חזקה? האם צריך לשמור בידוד?
והאם לקרינה במינון זה יש תופעות לוואי.
תודה.
לא ברור האם זה קו טיפול ראשון או לאחר כישלון טיפול הורמונלי. אין צורך בבידוד.
המינון הוא 50 kBq/kg.
בכליה השמאלית ישנם 2 ממצאים הדרשים התייחסות:
1- תהליך באגן הכליה, בחלקו מסויד.
2- תהליך אקזופיטי.
מדובר בשני תהליכים נפרדים. יש צורך לפנות לאורולוג. מדובר בתהליכים מקומיים המחייב בירור ביופסי, שבחלקו חודרני- אגן הכליה, שהוא התהליך ההתחלתי לבירור. לפי ה CT אין גרורות (באם המדובר בגידול) באזור הבטן והאגן.
תודה על התשובה המהירה.
מספר שאלות:
מה הכוונה תהליך באגן? האם חשד לגידול? ומה המשמעות של הסיוד?
מהו התהליך החודרני לביופסיה?
האם בכל מקרה מדובר בגידולים בכל אחד מהמקרים או שמא יש סיכוי שמדובר בממצאים אחרים?
במידה ומדובר בגידולים האם ישנה איזושהי אינדיקציה עפ"י הבדיקות שעשיתי עד כה האם מדובר במשהו שיכול להיות שפיר או סרטני?
ראשית תודה רבה פרופסור על התשבובת המהירות, אני בהיסטריה על מה שנפל עליי היום.
האם בתהליך בדיקה זה בודקים גם את הממצא האקזופיטי?
על מה בכלל יכול להעיד ממצא כזה? (אבן? ציסטה? גידול? דברים אחרים?)
האם יש קשר בין 2 הממצאים? האם קיומם של שניהם יכול להעיד על משהו?
האם בסופו של דבר אין כלל אבן בכליה כפי שהודגמה בבדיקת האולטרא סאונד?
http://m.me/Tcc.karzinuma
נא להפיץ כדי לקבל סיוע בארץ ובעולם
האם יש טיפול ל Tcc כאשר כבר יש גרורות ופיזור גם בעצמות ובריאות?
בגלל התפרצות אחרונה בריאה אבא מונשם ומתדרדר.
האם יש משהו טיפול רעיון משהו ...מחשבה מחוץ לקופסא והפרוטוקולים של בית חולים האם ניתן לעשות משהו כדי להצילו?
האם ניתן לעשות משהו לפחות להשפיע שתיהיה נסיגה
החשד של הרופאים וכך גם צורת הטיפול שהריאות מלאות בגרורות של Tcc.
כבר שלושה ימים אחרי ביופסיה טרם תשובה בכתב.
בשל הערכה כאמור נאלצתי להעבירו לפנימית כדי לתת טיפול מאריך חיים.
בהנחה שזה הTcc ולא הלימפומה האם יש משהו יצירתי מחוץ לגבולות הפרוטוקול, אפילו נסיוני שאתה יכול להמליץ?
לציין שרמת ה LDH זינקה בתחילת האירוע מ 500 ל 3200 תוך יומיים, ונכון להיום הנתון ירד ביותר 60%.
קיבלתי המלצה עליך בנושא כפורץ דרך ואני רוצה להחזיר את אבא לנשום ולהתחזק להמשך המערכה.
אשמח לייעוץ אם לדעתך ניתן לטפל ב Tcc בשלב זה ובכלל.
האם אפשר להעביר מסמכים למייל שלך?
מה עם תאי T שמוחזרים ?
חלב אם דרך הזונדה?
זירקה של קיטרודה לגידול בריאה לראות אם יש נסיגה?
או באמצעות משאף?
משהו ....
Yaronh@ptikva.org.il
050-2022870
ירון
ואם זה Tcc?
האם יש דרך יצירתית לטפל במונשם?
הזרקה לריאות טיפה כדי לראות תגובה?
באנלציה?
משהו אחר?
חלב אם?
אם יש דרך להחזירו לנשום נוכל לתת לו אנרגיות להמשך המערכה וגם קטרודה
האם והתוצאה היא שיש לו Tcc נרחב בריאות ובגלל זה מונשם יש משהו שאפשר לעשות?
המצב מתדרדר האם יש טיפול כלשהו?
אבא שלי סובל מ Tcc גרורתי שהחל מהכליה וגרורות אותרו באגן ובעמוד השדרה מזה כ שלוש שנים. לפני כשנה נתגלה לימפומה בריאה.