בעלי עבר בדיקת MRI ערמונית כולל רצפי דיפוזיה והזרקה דינמית
הערמונית בגודל 4.4 RL ס"מ , 3.6 APס"מ גובה 5 ס"מ
אות בלתי אחיד באיזור המרכזי מתאים לאיזורי BPH
,תהליך בגודל כ-1.7*2.6 ס"מ סמוך לאורטרה משמאלה, באיזור המרכזי, במידגלאנד ואפקס, אשר מדגים אות נמוך ברצפי 2T גבול מטושטש.אות נמוך במפתADC , ללא עדות ברורה לפריצת הקופסית
5- PIRADS, שלפוחית זרע לא נראות מעורבות, לא נראו קשרי לימפה פתולוגים ודאיים ברטרופריטונאום או באגן באיזורים שנסרקו, ללא ממצא מוקדי ודאי חשוד לתהליך משני בעצמות שנסרקו,לסיכום:
תהליך השייך ל PIRADS 5 בTZ במידגלאנד ואפקס
נשלח לביצוע פיובסיה פיוזן,לפני זה עשה שתי פיובסיות ויצא תקין
שאלתי היא האם וודאי שזה סרטן
הוא בן 68 הPSA 16.77 תודה
שלום דוקטור
ברצוני לדעת מה זה הפוסה האיסכיורקטאלי
האם יש השפעה על האנשים המתגוררים עם אדם שמקבל טיפול ביולוגי -רדיום 223?
אדם המתגורר עם מי שמקבל טיפול זה המרגיש עיפות, כאבי ראש וחולשה, האם זה קשור לכך?
אלו צעדי זהירות יש לנקוט ?
פרופ' סלע שלום.
ראשית תודה על עזרתך.
אני לפני הקרנות ,מאחר והעור שלי מאוד בהיר [אלבינו כמעט אסור לי להיחשף לקרני השמש,כיצד ההקרנות האלה ישפיעו על העור שלי?
תודה
מבוססת על מספר מועט של נבדקים ולא אושרה ע"י הרגולטורים המרכזיים.
על מנת שטכנולוגיה תאושר היא חייבת להראות במחקר מבוקר הארכת תוחלת חיים או הארכת שליטה במחלה, או השגת יעד המשפר איכות חיי המטופל.
במחקרים קטנים, באותן מטופלית בהם הגידול קלט PSMA ירידת PSA עם 80% מהחולים, ותגובה מדידה בכשליש מהמטופלים.
בברכה,
כלומר אין הוכחות שלוטיציום יעיל או שלא הבנתי נכון
ואם הוא כן היכן ואיך אפשר לבצע את הטיפול
דבר נוסף האם היית ממליץ לעשות בדיקת התאמה של תרופה לגנים של המחלה אני יודעת כי הבדיקה מתבצעת באופן פרטי ע"י אונקוטסט האם לזה יש הצלחות ?
בברכה רותי
עם לוטציום ישנו מידע על יעילות ברמת התגובה ביוכימית ורדיולוגית. ישנו גם מידע על שליטה במחלה ותוחלת חיים באותן קבוצות של עשרות חולים. אך, לא נעשה מחקר השוואתי לגבי ייתרון תוחלת החיים.
ישנן לפחות 6 מעבדות הבודקות למוטציות. המידע על טיפול זמין היה עם מוטציות בתיקון DNA, שן שיעור התגובה יכול להגיע עד 60%. ביש גם מידע על נוכחות pten. בכל המוטציות האחרות, עם תרופות שקיימות, המידע הוא ברמת תיאורי מקרה.
הטיפול בלוטציום מתאים לכולם??
אנחנו בתהליך וחוות דעת
הרב פירר אמר לעשות את הטיפול הזה
והרופא המליץ כימותרפיה??
האם הטיפול הזה עדיף על כימותרפיה במצב הזה שהוא עם גרורות מרובות?? תודה
שלום !
בן 69 , לאחר מעקב רב שנים , 22/11/2016 בדיקות P.S.A 4.58 .
ביופסיה מ-02/01/2017 גליל 1 גליקסון 8 (4+4) מתוך 12 דגימות
בדיקת mri : בלוטת ערמונית נפח כ- 75 סמ"ק , סיכום : מספר תהליכים בTRANSITIONAL ZONE דו צדדי ו PERIPHERAL ZONE שמאל , בעל מראה של 5 PIRADS . בליטה של קופסית משמאל , הסננה של NVB באותו צד . תוכן עתיר חלבון ודמי בשלפוחיות הזרע משמול , אין לדון על מעורבות.
בשנת 2001 הוא עבר ניתוח פתוח כי היה לו סרטן (קרצנומה) במי גס , ללא טיפול משלים .
ההמלצה של הרופא היא כריתה רדיקלית של הערמונית, יש אפשרות לבצע ניתוח רובוטי בבית חולים אסותא. רופא אחר המליץ לבצע טיפול קרינתי + הורמונאלי.
מה לבחור ? ניתוח רדיקלית או טיפול קרינתי+הורמונלי . או קיימת עוד אופציה אחרת ?
מה המלצתך?
פרופ' סלע, תודה מראש לתשובתך ותודה על הלימוד שלמדתי מקריאת מאות תשובות שלך באתר, זה הרגיע בימי המתח הללו.
ההמלצה לבחור בשיטת הניתוח המתאימה דורשת מניסיוני כשעה דיון עם החולה, ולכן, אין באפשרותי להתייחס אליה.
מכיוון שהגידול שלך כולל Gleason 8 ומערב קופסית (לפי MRI), מציע בדיקת PET-PSMA. תוצאת בדיקה זאת יכולה לסייע בבחירת הטיפול המתאים.
תודה רבה פרויפסור . בדיקה PET-PSMA אני עשיתי , מצ"ב תשובה .
תור לאונגולוג נקבע לי רק ב-21.3.17. מנתח רוצה לקבעה מועד הניתוח לפני ביקורו שלי לאונגולוג , אני מבולבל כי אינני מבין מה לעשות . להסכים לניתוח או לדחות את ניתוח עד לביקור לאונגולוג . מבקש המלצתך בנושא . אני מאוד מפחת שסרטן תתפשר יותר .
תודה רבה ,
יוסף וסרמן
עם PSA בלתי מדיד לא נראה כקשור למחלה.
האים ההקרנות מקטינות את בלוטת הערמונית?
כן, אולם עם השנים יכולה להתפתח הגדלה שפירה.
שלום וברכה, רציתי לשאול:
כמה זמן אחרי ניתוח כריתת כליה (ושופכן)בעקבות גידול במערכת המאספת ניתן לחזור למאמץ רגיל של ריצה וספורט (כדורסל חובבני)?
אני כחודש וחצי אחרי ומרגיש טוב ללא תופעות לוואי
אשמח לתשובתך
תלוי בשיטה בה בוצע הניתוח. בשיטה הלפרוסקופית הרבה יותר לפני בשיטה הפתוחה. זה אינו נושא שאני נחשף אליו, כי מטופלים כמוך מגיעים אלי לצורך טיפולים כימיים מונעים והסוגיה הזאת אינה רלוונטית בזמן הטיפולים.
אם בוצעה בשיטה הלפרוסקופית נראה שאתה יכול לחזור בהדרגה.